Tohle jsou ty nejlepší mobilní hry, které si vážně užiješ

bigstockphoto.com
Komerční článek
|
07. 10. 2020
|
Dávno pryč jsou doby, kdy jedinou mobilní hrou byl nenasytný had. Dneska si už hry na chytré telefony v ničem nezadají s těmi, které můžeš pařit na „pé-es-ku“ nebo počítači. Pokud patříš mezi milovnice mobilních her, máme pro tebe pár favoritů.

Mario Kart Tour

Pokud jsi vyrůstala na fenoménu jménem Super Mario, určitě si nemůžeš nechat ujít tuhle arkádovku, ve které se oblíbený hrdina prohání v motokáře skrze fantastický svět plný nečekaných překážek a překvapení. Hned po spuštění hry na tebe dýchne uvolněná, rozverná atmosféra, tak typická pro sérii Mario Kart. Nechybí ani veselá hudba, zářivé barvy a propracovaná grafika. 90 milionů stažení pak mluví za vše.

Harry Potter: Wizards Unite

Sbírání Pokémonů je už tak trochu „out“. Teď frčí sbírání kouzelnických tvorů a magických artefaktů. Za vývojem hry stojí opět studio Niantic Labs, které si už dříve připsalo na konto fenomén Pokémon Go. Vývojáři se tentokrát navíc snažili poučit z předchozích chyb a výsledkem je opět o něco vyzrálejší herní zážitek. Za hlavní výhody hry Harry Potter: Wizards Unite považujeme především o něco zajímavější zasazení, stejně jako propracované kouzelnické souboje a příjemnou grafiku.

Gris

Pokud s tebou cloumají hormony a máš zrovna melancholické období, je Gris tou správnou náladovkou, která je pro dlouhé podzimní večery doslova jako stvořená. Tahle hra je beze slov a jednotlivými koly tě provází pouze hudba a umělecké obrazy. Vše se točí kolem dívky jménem Gris, která se potýká s bolestivou životní zkušeností. Nemůžeme ale prozradit víc než je vhodné, proto jen doplníme, že hra si umí najít způsob, jak audiovizuálně i mechanicky znázornit duševní rozpoložení člověka v takové situaci a všechny nálady, situace i kroky, které s ním souvisí.

Gwent: The Witcher Card Game

Pokud tě lákají karetní hry, pak si Gwenta z videoherní adaptace Zaklínače naprosto zamiluješ! Kdo tuhle hru okusil, jen těžko odolává jejímu svůdnému mixu náhody, blafování, rychlého rozhodování a pečlivého skládání balíčku.

Journey

Další interaktivní náladovka, kterou mnozí připodobňují právě ke zmíněné Gris, nám dlouho nedala spát. Princip hry je vesměs neuvěřitelné jednoduchý. Jde vlastně o to získat vládu nad roztomilou postavičkou. Před tebou se rozprostírá zdánlivě nekonečná poušť a na obzoru vidíš horu, kam je potřeba se dostat. A překážky jsou takřka v nedohlednu. O to působivější a kouzelnější je samotné zpracování hry, které staví na perfektním audiovizuálním zážitku beze slov, jen ve společnosti animací a zvuků.

My Cooking Diary

Tahle hra sice nepatří mezi nejnovější, má ale bohatou fanouškovskou základnu. Staví totiž na příjemné grafice, propracovaných kolech a hlavně postřehu, který je pro dokončení jednotlivých levelů zcela zásadní. Pokud se ráda motáš v kuchyni, zúroč svoje dovednosti u téhle vysoce návykové hry. Co nás na ní zaujalo nejvíc, je přátelská komunita, která tě propojí se stejně zapálenými hráči v Česku i ve světě.

Máš pro nás nějaké další tipy na bezva mobilní hry? Dej nám o nich vědět v diskuzi pod článkem!

Související články