Správné bikini protáhnete snubním prstenem. Kdysi sprosťárna dnes slaví 70

Bigstock
|
04. 07. 2016
|
Už jeden rok po válce spatřily světlo světa bikini - miniaturní dvoudílné plavky odhalující víc než leckteré spodní prádlo. Dnes si bez něj neumíme představit lenošení na pláži. Při jejíich prvním představení je ale musela odprezentovat striptérka - žádná modelka se nechtěla nechat takhle ponížit.

Správné bikini se podle autora Francouze Louise Réarda musí nechat provléknout snubním prstenem. Úplně první model se skládal ze čtyř trojúhelníčků pospojovaných šňůrkami. Na červenec roku 1946 opravdu velký šok. Španělsko a Itálie tento skandální výstřelek okamžitě zakázaly. Na molo se musela v bikinách postavit striptérka Michele Bernardini, neboť ctihodné modelky odmítly takovou sprosťárnu předvádět. Bernardini si za svůj odvážný kousek vysloužila na 50 tisíc dopisů od fanoušků.

micheline-bernardini-and-reard-1946-photoshoot1.jpg


renegadecouture.co
Úplně první bikini na světě na striptérce Michele Bernardini.

Vesmírné plavky se prodaly v aukci

Bikini provázela skandální pověst. V roce 1952 natočila Brigitte Bardot film Dívka v bikinách a rok poté se nechala na festivalu v Cannes fotit v bikinách na pláži. Opravdová změna přišla až o deset let později, kdy se z moře vynořila Ursula Andress v bondovce Dr. No. O čtyři roky později už se před filmovým plátnem proháněla Raquel Welch v chlupatých kožešinových bikinách ve filmu Milion let před Kristem. Další bikinový milník přišel v roce 1983, kdy se ve zlatých bikinách předvedla Carrie Fisher coby princezna Leia ve Hvězdných válkách.

Vyber si perfektní plavky pro svou postavu! Poradíme ti v našem článku.

 

Loni se tento ikonický kostým prodal v aukci za 96 tisíc dolarů. Dnes si bez bikin nedovedeme představit snad žádnou pláž oblíbenou turisty. V módě jsou důmyslné průstřihy, etnické vzory, výrazné barvy nebo retro střihy. Vzpomenete si na své vůbec první bikini plavky?

Chceš se bavit u dalších příspěvků? Sleduj Kočky na Facebooku a Instagramu!

Související články