Jak sladit hodinky a kabelku? Poradíme ti

redakce
Komerční článek
|
27. 12. 2017
|
Potřeba ladit barvu bot s barvou tašky už naštěstí vyšla z módy a do popředí se tak dostaly nápadité barevné kombinace. Určitá pravidla a známky dobrého vkusu by však měla mít v oku každá správná fashionistka. Dnes ti proto dáme pár tipů, jak zvolit ty pravé hodinky k tvé oblíbené kabelce.

Že jsi tohle nikdy neřešila? Nemusíš mít doma hodinky ke každé kabelce, věříme, že bys jich potřebovala spoustu. Při koupi těch dalších nebo při ladění těch současných s novou kabelkou však můžeš využít několik základních věcí, které vezmeš v úvahu.

Barva ciferníku, řemínku či komponent

Barva hraje důležitou roli při celkovém outfitu. Pokud sis zvolila oblečení v černé, bílé nebo jiných neutrálních barvách, kabelka i hodinky mohou zazářit ve stejné výrazné barvě. Zatímco zlatá, jakou je známý například Michael Kors, bude působit velmi elegantně a decentně, trendovou burgundi zas můžeš přitáhnout zraky okolí a rozbít uniformní barevnost. Pamatuj, že na to, abys nevypadala jako z cirkusu, by měl tvůj outfit obsahovat maximálně tři barvy.

2.jpg

Hodinky musí s kabelkou ladit, přes to nejede vlak.
redakce
Minimálně ciferník by měl s tvou kabelkou ladit. Tak to radši zkontroluj.

Vzor

Máš kabelku s pásky, proužky nebo jiným motivem? Vyber si hodinky, které budou mít řemínek či ciferník stejného vzoru, nebo naopak budou zcela bez vzoru. Opět však mysli na oblečení. Pokud dáš bohatý prostor vzoru na oblečení, vol jednobarevné doplňky. Jinak může celý outfit, ač složený z top módních kousků od těch nejlepších návrhářů, vypadat velmi levně.

3.jpg

Sladit hodinky a kabelku můžeš i pomocí vzorů.
redakce
Při volbě vzorů se nenech navést k divokým pokusům!

Styl a příležitost

Pokud jsi sportovní typ, ráda zažíváš dobrodružství a své Casio nepustíš z ruky, zvaž to alespoň tehdy, když dostaneš pozvání na společenskou událost nebo se vydáš do divadla. K listové kabelce se hodí elegantní hodinky v podobných barvách a se stejným zdobením. Nemíchej zlato se stříbrem a důraz klaď na detaily. Bohatým výběrem jemných vkusných hodinek disponuje například značka Cluse.

A platí to i naopak. Na horách bys se sportovní taškou a luxusními zlatými hodinkami (zejména však snadno rozbitnými) příliš potlesku nesklidila, rozhlédni se proto po funkčních sportovních hodinkách.

K oblíbené takzvané shopping bag nebo aktovce přes rameno se skvěle hodí hodinky jako Daniel Wellington či Fossil. Jejich řemínky z ušlechtilé kůže či textilu pohodlně sladíš s casual kabelkami a vůbec nebudou působit rušivě.

6.jpg

Výrobci hodinek už dnes vyrábějí i kabelky. Můžeš si pořídit set.
redakce
Dnes už můžeš pořídit hotové sety - o ladění kabelky a hodinek už se pak nemusíš starat.

Tip na závěr: Šikovným lifehackem, kterým ušetříš moře času a nerozhodnosti, je pořídit si set kabelky a hodinek. Mnoho výrobců hodinek prodává zároveň i značkové kabelky a často i přímo ke konkrétním hodinkám. V nabídce pak najdeš takové vychytávky jako ciferník hodinek ve vzoru či barvě kabelky. Tomu už žádná žena detailistka skutečně neodolá.

Související články