Zaručená kvalita mezi brýlemi – co by všechno měly správné sluneční brýle splňovat?

www.shutterstock.com
Komerční článek
|
12. 08. 2019
|
Slunné počasí si žádá nošení slunečních brýlí jako ochranu před škodlivým slunečním zářením. Většina lidí vybírá jen podle UV filtru, který je samozřejmě velmi důležitý, ovšem to není to jediné, co by správné sluneční brýle měly mít.

Pro své oči vybírejte jen to nejlepší

Lidé jsou zvyklí si své sluneční brýle vybírat podle UV filtru. Jenže to není jediný aspekt, který by každé sluneční brýle měly splňovat. Na slunečních brýlích se opravdu nevyplatí šetřit. Oči máme jen jedny, a tak je důležité se o ně náležitě starat. Záření UV paprsků působí na oči velmi zrádně. Oči mohou být sice velmi dlouho bez projevů, ale ve vyšším věku se může náhle objevit šedý zákal, při kterém se oční čočka postupně zakaluje a je nutné operativní řešení. Časté vystavování očí vůči UV záření dokonce může vést až k úplnému oslepnutí nebo trvalého poškození zraku.

Není ochrana jako ochrana

Všechny brýle koupené na území Evropské Unie by měly být certifikované. Takže by jim UV filtr ani polarizace neměly chybět. Ale ani tak není ochrana vašich očí kompletní. UV záření je totiž dvojího typu - a to záření UVA a UVB. Všechny brýle ale takto komplexní ochranu neposkytují. Na slunečních brýlích se opravdu nevyplatí šetřit. Ale kromě ochrany samozřejmě požadujeme od svých slunečních brýlí, aby byly i stylové a slušivé.

56408663_752357198498387_2770462996658841594_n.jpg

Kombinaci obojího nabízí sluneční brýle Gucci – stačí si vybrat.

Barva skel nerozhoduje

Mezi lidmi často koluje fáma, že čím tmavší skla sluneční brýle mají, tím nás lépe ochrání - což je ovšem jen holý nesmysl. Vyberte si módní brýle, klidně světlejších odstínů skel. Sluneční brýle Gucci nabízí širokou škálu moderních tvarů i barev brýlí, a navíc vám zajistí dokonalou ochranu vašeho zraku. Sluneční brýle Gucci splňují všechny předepsané normy a jsou tak certifikované podle standartu EEC. To znamená, že mají ochranu proti oběma typům škodlivého UV záření.

Vyberte si i vy sluneční brýle, které vám budou slušet a váš zrak i stoprocentně ochrání za všech okolností.

Související články