Péče o pleť nemusí být složitá

bigstockphoto.com
Komerční článek
|
10. 07. 2017
|
Vzhled sebekrásnější ženy může degradovat jakýkoli problém s pletí. Právě obličej je nejvíce na očích veřejnosti a i ty o něj určitě pečuješ. Otázkou zůstává, jestli tak činíš správně, anebo naopak špatně.

Mnohé ženy se snaží najít ty nejdražší prostředky, které pak aplikují v pravidelných intervalech na povrch pleti. Ne vždy se ale jedná o správnou volbu. Některé i nejmodernější preparáty nemusejí konkrétnímu typu pleti svědčit. I proto se v následujících řádcích zaměříme na to, co všechno se vyplatí činit, aby pleť vypadala svěže a krásně za každých podmínek.    

Správný jídelníček

Strava má vliv prakticky na všechno a kvalita pleti není žádnou výjimkou. Jinými slovy jsi skutečně to, co jíš. Pokud bude tvůj jídelníček obsahovat vysoké procento soli, tuků a také cukrů, můžeš se spolehnout na nevábný vzhled pokožky a pleti také. Optimální je jídelníček obsahující spousty ovoce a zeleniny. Vláknina působí na zažívání člověka pozitivně. Rozhodně není od věci pokusit se jídelníček změnit. Když navíc všechno zkombinuješ ještě s dostatečným množstvím pohybu, můžeš se dostat k celkově mnohem lepší tělesné kondici.  

Povolený vitamínový doping

Výraz doping působí na první pohled poněkud hanlivě. Jestliže ale zvolíš povolené prostředky, máš šanci dostat svou pleť do stavu, po němž prahne kdejaká žena. Jak již bylo řečeno, optimální volbou je ovoce a zelenina. A která dodá tvé pleti potřebné vitamíny? Tak například špenát, brokolice, jahody, červená řepa, mrkev nebo grapefruity. Výborné jsou takovéto přírodní vitamíny v ryze přirozeném stavu, nicméně klidně si můžeš vylisovat čerstvou vitamínovou bombu v podobě šťávy. S moderními lisy to nebude nijak náročné.  

bigstock-beauty-skin-care-young-beauti-169050965.jpg

Hlavně ženy dbají na svou pleť - a často se o ni bohužel starají špatně.
bigstockphoto.com
Vybrat kosmetiku, která ti sedne, není úplně jednoduché.

Tolik potřebná voda

Voda je pro fungování lidského organismu doslova alfou i omegou. Mnohdy se na ni ale bohužel zapomíná, což vede nejen k maximalizaci únavy, ale také k celkově nízké kvalitě pokožky. Pleť je nadměrně vysušená a její vzhled není optimální. Obecně se tvrdí, že by člověk měl za den vypít přibližně okolo 2 litrů vody. Výbornou volbu je, když si do vody vymačkáš citron a přidáš na osvěžení mátu. Vnitřní a vnější hydratace jsou propojeny. Kůži je třeba také hydratovat právě zvenčí, čemuž se věnují mnohé firmy vyrábějící speciální hydratační látky. Kombinace horka a chladu naší pokožce také příliš nepřidá na kráse. V zimě je proto nezbytné natírat její povrch krémy proti mrazu a v létě naopak krémy opalovacími.  

Čištění pleti jako základ

Během dne je naše pleť vystavena spoustě nepřirozených a nepříznivých faktorů. Na mysli máme především prach a jeho malé částečky, které se usazují v pórech. Jestliže se chceš vyvarovat vzniku nepříjemných  boláků a pupínků, které nepochybně hyzdí pleť, používej speciální čisticí přípravky. Ty se pouze nanesou na povrch pleti ve dvou krocích. Tím prvním je nanesení mycí emulze. Ta je schopna eliminovat mnohé nečistoty usazené na povrchu pleti. Využít můžeš také služeb micelární vody. Následně bys měla vybrat krém pro svou specifickou pleť. Určitě se podívej na slevové kupony na Buykers.com . Sehnat se tu dají s výraznou slevou. 

Důležitou roli hraje i genetika

Zapomenout bychom neměli ani na fakt, že za veškerými problémy mohou stát genetické dispozice konkrétního člověka. Akné a další nepříjemná onemocnění mohou být zakódována přímo v genetické informaci. I proto se v určitých případech doporučuje návštěva dermatologa. Kožní lékař jasně stanoví diagnózu a následně také doporučí konkrétní typ kosmetiky, který by se právě tobě hodil. Tak získáš jistotu, že se vydáš správným směrem, co se péče o pleť týče.    

Související články