Laserová a IPL epilace: různé technologie, různé výsledky

www.bigstockphoto.com
Komerční článek
|
02. 09. 2019
|
Hladká pokožka bez chloupků z módy jen tak nevyjde. Jejich odstraňování je ale pro řadu z nás „během na dlouhou trať“. S nežádoucími chloupky bojujeme různě – pomocí žiletky, horkého vosku, depilačních krémů nebo moderními metodami.

Nepleť si pojmy s dojmy

Jednou z nejúčinnějších metod, jak nežádoucí chloupky odstraňovat, je jistě epilace. Tu ale mnoho žen nesprávně zaměňuje za depilaci. Proto je potřeba vysvětlit základní rozdíly, které mezi jednotlivými pojmy panují. Zatímco u depilace odstraňujeme pouze vrchní (viditelnou) část chloupku, epilace odstraňuje chloupek i s kořínkem.

Laserová epilace je úspěšná až v 92 %

Mezi nejmodernější způsoby trvalé epilace patří laserové ošetření, které je prováděno bez anestezie a doby nutné k rekonvalescenci. Jak vlastně laserová epilace funguje? Laserový paprsek je vyslán přímo do vlasového folikulu, čímž ničí kořínky chloupku, aniž by ovlivňoval přilehlé oblasti. Protože paprsek zasáhne všechny typy chloupků, bez ohledu na jejich barvu, umístění či tloušťku, je toto laserové ošetření účinné až v 92 %.

Bezpečí především

Kvalitní kliniky a střediska specializující se na epilaci laserem k tomuto úkonu používají nejmodernější diodové lasery, u kterých je energie potřebná k odstranění chloupku přesně koncentrována, čímž je dosaženo maximální efektivity při zachování naprosté bezpečnosti. Společně se zábleskem laserového světla vyšle přístroj i určité množství radiofrekvenční energie, která danou oblast prohřeje. Proto je možno používat nižší hodnoty laserového záření, které jdou ruku v ruce s menším rizikem popálení a lepšími výsledky. 

bigstock-beautician-giving-epilation-la-291921817.jpg

Laserové a IPL odstranění chloupků stojí za zkoušku.
Chloupky, chloupky. Kdo je má pořád odstraňovat?

Světlé chloupky nejsou problém

Díky výše zmíněné kombinaci metod je ošetření vhodné také pro klienty, kteří se potýkají se světlejšími chloupky. Radiofrekvenční energie totiž umožňuje eliminaci chlupové cibulky včetně folikulu, který klasický laser není schopen odstranit. Díky tomu prostupuje hlouběji do pokožky a tím zajišťuje trvalou epilaci. Laserovou epilací je možno ošetřit všechna místa na těle. Ošetření je bezbolestné a klient ihned po něm odchází domů.

Nepleť si laserovou a IPL epilaci

Možná jsi v boji s nežádoucími chloupky narazila na speciální přístroje, pracující s intenzivním pulzním světlem (IPL). Na rozdíl od výše uvedeného laserového ošetření přístroje IPL pracují s xenonovými výbojkami, které ale po čase ztrácí svou účinnost. Většinou si tak nemůžeš být jistá, kdy a jak často personál výbojky mění, což pocítí zejména tvoje peněženka.

Výhody a nevýhody IPL epilace

Jistou výhodou je skutečnost, že si IPL přístroje můžeš koupit za poměrně přijatelnou cenu. Na druhou stranu je potřeba počítat s tím, že jsou určeny spíše ke zpomalení růstu než trvalému odstranění chloupků. Dobrých výsledků je navíc dosahováno pouze u tmavších a hrubších chloupků. Účinnost této metody se pohybuje okolo hranice 60 %. Pokud tak toužíš po trvale hladké a hebké pokožce, vsaď raději na jistotu v podobě laseru.

Související články