Co nám na pláži nesmí chybět?

|
19. 07. 2017
|
Známe to všichni. Konečně nastal ten moment, kdy je vytoužená dovolená před námi, strašně se těšíme, taháme kufr ze skříně a přijde ten ošklivý moment zklamání. Nevíte, co si vzít s sebou, připadá vám, že nic rozumného nemáte a skříň přetéká jen nemoderním oblečením? Nejste v tom sama. Zachovejte klid a začněte třídit.

První pohled do skříně je vždycky děsivý, zvlášť když na nás denně z časopisů vykukují celebrity odpočívající na lehátku vedle hotelového bazénu, v trendy plavkách a s perfektním nalíčením a účesem. Neděste se, oblečení ve skříni není úplně marné a nákupy vás nebudou stát tisíce. Hadříky stačí jen trochu probrat, vyzkoušet je s novými doplňky a nakonec zjistíte, že se s kompletní obměnou šatníku ještě stresovat nemusíte.

Pestrobarevné plavky

Pokud se chystáte na válecí dovolenou někam k moři či k rybníku, nejdůležitější pro vás je, mít hezké plavky. Pokud se vám ty, co jste našla ve skříni, nelíbí, určitě je nevyhazujte a schovejte si je pro případ třeba nočního koupání, návštěvy akvaparku, nebo zkrátka pro situaci, kdy se vám nechce do mokrých plavek.

peace-1031697_1920.jpg

Žena na pláži jde do vody
lascana-shop.cz

K tomu si kupte jedny nové, hezké, kterými se budete pyšnit. Výběr je stále široký, přestože už je sezóna dávno v plném proudu a potěší vás také množství slev. Zvolte střih, který vám nejvíce lichotí a neboje se trendů. Vybírat můžete šílené, pestrobarevné vzory ozdobené šňůrkami, pásky, knoflíky a dalšími vzory. Nespletete se ani sázkou na netradiční materiály!

Jaký topík?

Problém číslo dvě jsou trendy topíky. Vyndejte je všechny na hromadu a vyberte co nejvíce těch, co alespoň trochu ucházejí a necítíte se v nich špatně. Podařilo se vám vybrat alespoň čtyři? Přibalte si k nim doplňky, které je rozzáří, třeba barevnou bižuterii, kterou do práce normálně nenosíte, protože vám připadá příliš extravagantní. Nový dovolenkový topík si pořiďte klidně jen jeden. Nestárnoucím evergreenem jsou topy s odhalenými zády, nebo klasická tílečka se špagetovými ramínky a překřížením nebo krajkou.

Sukně, kraťásky a další problémy

Kamenem úrazu bývá zpravidla výběr kraťásků a sukýnek. Ty co jste kupovala loni, se nepochopitelně smrskly? Mrkněte se, jestli nemůžete ustříhnout některé z kalhot, které běžně nosíte a už je máte dobře zaběhlé. Nemusí to být jen džíny, kraťásky letos letí i z dalších materiálů, plátna i třeba saténu. U letních sukýnek nezoufejte, zkuste nějakou vybrat, skvělou službu vám případně poskytne pareo, které koupíte na pláži za hubičku a pak jen střídáte jak jej uvázat.

Co dál?

S botkami se moc trápit nemusíte. Sbalte si žabky, sandálky a nějakou sportovnější obuv na případné procházky. Po písku budete stejně nejčastěji chodit bosa a jedny sandálky navečer ddo restaurace jsou až až. Hoďte si do kufru také nějakou zábavnou knížku, nebo třeba časopis, který vám zpříjemní opalování na pláži. Dovolenou si letos zase perfektně užijete!

Související články