Blíží se léto. Co s tou bílou pomerančovou kůží?

Komerční článek
|
20. 05. 2017
|
Po podivném jaru proběhne snad aspoň léto v klasickém stylu, tedy bude teplo a slunečno. Neznáme nikoho, kdo by na teplý červen úporně nečekal. Jenže: jsme na něj i fyzicky připraveni? Máme posílené hýždě i stehna? Kůžičku k nakousnutí? Odchlupené končetiny a jiná tělesná zákoutí? Co chodidla? Nejsou jak struhadla plné parmazánu?

Pokud připraveni nejsme, nevadí. Ještě je čas. Pojďme se do toho pustit, protože za chvíli opravdu budeme odhazovat svršky. A měla by to být všechno hlavně hezká podívaná... Je tady náš MARKovský manuál, se kterým všechno hravě zvládnete.

Celulitida neboli pomerančová kůže

Nebudeme si nic nalhávat, týká se fakt skoro všech. Má ji až 95 % dívek a žen, těch hubených i silnějších. Objevuje se zejména tehdy, když dochází ke změně tvorby a vylučování pohlavních hormonů. Největší rozkvět zažívá v době dospívání, při změnách váhy, ať už v důsledku různých dietních opatření nebo například kvůli těhotenství.

Samozřejmě k vytvoření celulitidy nepřispívá ani přílišná pasivita a nulový pohyb. No a pak je tady to mazání. Je dobré kůži prostě celoživotně promazávat a v exponovaných obdobích typu přibírání na váze mazat trojnásob, hlavně inkriminované partie. Dobrý je třeba šípkový olej. Ale ten nejlepší z nejlepších produktů, který dá celulitidě aspoň trochu zabrat, je stejně skrytý ve scrubu Mark Coffee Original.

A jakáže ingredience je tak zásadní? Zastudena lisovaný mandlový olej, který  má silné uklidňující a regenerační účinky. Díky vysokému obsahu vitamínů A, E a D pokožku vyživuje, hydratuje a zanechává ji jemnou a hedvábnější než kdykoliv jindy. Nicméně, sundejme si růžové brýle:  nikdo ještě žádný superúčinný přípravek proti celulitidě nevymyslel, kdyby ano, měl by Nobelovku. Prostě cvičit, hýbat se, nepřejídat se na noc, aspoň zlehka dbát na složení stravy, přidat pravidelnou péči a modlit se, že v tomto případě byla genetika vůči nám milosrdná.

Depilace a peeling

Kromě rosolovitého těla vám dobré jméno neudělá ani chlupatost čili to, co jsi dosud skrývala pod oblečením, už teď neprojde. Takže depilovat žiletkou, cukrovou pastou, voskem nebo depilačním strojkem. Pokud bys chtěla investovat do svého zdraví a ulehčit si tuhle doživotní otročinu, můžeš vyzkoušet laserovou depilaci, která se ti možná pro začátek bude jevit jako drahá investice, ale časem ji doceníš.

A pak je tady peeling. Kůže je po dlouhé zimě a jaru, které letos snad ani neproběhlo, hrozně unavená, vysušená, mdlá a potřebuje refresh. Od toho je tady kombinace peelingu a hydratace. Ještě předtím, než se pustíš do opalování, je dobré myslet na scrub těla. Nikdy nepoužívej peeling na suchou pokožku, nadělala by sis víc škody než užitku. Peeling se správně používá pouze tak, že ho dáš na navlhčenou kůži, jinak by sis ji odřela. Jediné, co bys cítila, by bylo pálení a pnutí. Pokožku nedrhni místečko po místečku a netlač na ni. Peeling dělej lehce krouživými pohyby.

Náš tip: Pokud jsi to se sluncem přehnala a zanedbala jsi péči opalovacími přípravky, zkus kromě krému po opalování použít i MARK Coffee Peppermint. Je geniálně chladivý. Na pokožku se nanese jako maska a má až hojivé účinky. Samozřejmě MARK scrub není jen hasič průšvihů, ale především  reformátor na poli přírodních peelingů. Stačí si jen vybrat, pro jaké účely a na jaký typ pokožky by se ti hodil. Více na www.markscrub.cz.

Po správně zvoleném peelingu kůži opláchni a po MARK scrubu nemusíš už ani hydratovat, protože pokožka bude heboučká jako broskvička.

Pedikúra

Pedikúra Češek je pořád trochu svízel. Vyšňoříme se jako obrázek, vlasy, make-up, šatičky a pak šup do sandálků s chodidly jako poustevník. Tak to tedy opravdu ne. Veškerý glanc je pak v tahu. A upřímně: kdo se na to má dívat?  Aspoň od června do srpna dbej na pedikúru, ať už doma udělanou, nebo tu profesionální. Můžeš volit mezi mokrou či suchou (medicinální) pedikúrou.

Náš tip: Proti suché a popraskané kůži na patách je tady skvělý bojovník MARK Coffee Citrus. Věděla jsi, že citrón skvěle změkčí kůžičku na patách a ona pak bude zase jako ta miminkovská?

S přípravou pokožky nezahálej, začít můžeš třeba hned a aby tě  MARK nalákal na letní pohodu, má tady pro tebe novinku MARK Coffee scrub Watermelon.

 

Související články