7 tipů, jak odlakovat nehty bez odlakovače

www.bigstockphoto.com
|
02. 08. 2020
|
Miluješ barvení drápků? Ráda střídáš barvičky a nemůžeš se nabažit třpytek? Pak máš asi, stejně jako drtivá většina ostatních koček, trable s odlakováním. Zbavovat se starého laku nás zkrátka nebaví. A co když zrovna není po ruce odlakovač?

Tip č. 1: Přizvi na pomoc lak na vlasy nebo deodorant

Odlakovat nehty s lakem na vlasy nebo deodorantem? Kdo by to byl řekl? Oba spreje ale obsahují určité látky, které dokážou rozpustit lak a drápky ho zbavit. Lakem na vlasy nebo deodorantem postříkej drápky a jednoduše setři navlhčeným vatovým tamponkem. U deodorantů si ale důkladně přečti návod k použití, aby sis kůžičku kolem drápků bolestivě nepopálila.

Tip č. 2: Se svrchním lakem pomůže pilník

Pokud máš doma speciální brousicí kostky, které používají manikérky ve svých salonech, pak s nimi dokážeš při odlakování hotové divy. Oproti klasickému pilníku totiž obsahují menší abrazivní částečky, které zbaví tvoje drápky starého laku, ale zároveň nepoškodí jejich vrchní vrstvu.

Tip č. 3: Vyzkoušej zubní pastu

Také zubní pasta obsahuje miniaturní abrazivní částečky a jisté látky, které lak rozpouští, takže je skvělým pomocníkem v boji se starým lakem. Na vatový tamponek nebo kapesník nanes hrášek pasty a jemně s ním lak drhni. Ideální je bílá pasta, která pomůže vytáhnout z laku barvu, jíž se chceš zbavit.

Tip č. 4: Starý lak přelakuj novým

Ne, a teď zrovna nemáme na mysli přetřít jednu oprýskanou vrstvu vrstvou druhou. Pokud máš doma jakýkoli vrchní lak, přetři jim drápek se starým lakem a nech na pár sekund (pozor, ať ti lak nezaschne). Poté setři vatovým tamponem a v případě potřeby opakuj. Lak totiž obsahuje rozpouštědla, která naruší spodní vrstvu starého laku a tobě se tak podaří odlakovat drápky i bez odlakovače.

Přečti si také: Jak na drápky? Pěti tipů pro dokonalé nehty

Tip č. 5: Všemocný aceton

Pokud máš doma kocoura, který je v dílně více než doma, pak máš vyhráno hned v několika směrech. Zabav mu na malou chvilku lahvičku s acetonem a trochu jej nanes na kousek vaty či vatový tampon. Starého laku se zbavíš dřív, než vyslovíš slůvko „aceton“! Po odlakování ale nezapomeň ruce pořádně omýt vlažnou vodou a mýdlem. Aceton je totiž agresivní rozpouštědlo organických látek.

bigstock-beauty-girl-face-with-colorful-124321022.jpg

Odlakovat starý lak je nezbytnost.
Bigstockphoto
Miluješ lakování nehtů? Pak nezapomínej na pořádné odlakování!

Tip č. 6: Peroxid vodíku funguje

Další domácí lázeň si připravíš smícháním dvou dílů peroxidu vodíkujedním dílem horké vody. Do lázně nehty ponoř na 10 minut a poté opět setři suchým hadříkem. V případě potřeby opakuj.

Tip č. 7: Ocet a citron

Tyhle dvě ingredience, které má drtivá většina z nás ve spížích a ledničkách, naleznou v našich domácnostech široké využití. Pomoci ti můžou nejen s čištěním zašlých spár v koupelně či kuchyni, ale také s odlakováním oprýskaných drápků. Ocet je přírodní všestranné čistidlo a kyselina, jejíž sílu podpoříš právě šťávou z půlky citronu. Do lázně namoč nehty na 10 až 15 minut a poté zkus jemně setřít hadříkem či vatovým tamponkem.

Pozor: Nehty v lázni neškrábej, jejich struktura je působením kyseliny narušená a mohla by sis je nepěkně poškodit.

Související články