Vlasové trendy 2022: Je tu velký návrat devadesátek

Bigstockphoto
|
30. 01. 2022
|
Prahneš s příchodem nového roku po změně? Inspiruj se tím nejžhavějším, co nám vlasoví stylisté letos připravili.

Módní scéna pořád pluje na vlně rebelských devadesátek. Svůj podíl na tom má nejen vliv celebrit, ale i naděje v lepších zítřky po nekonečné pandemii. Očekává se, že rok 2022 bude ve vlasovém stylingu plný odvahy. Pokud se tedy těšíš, až se konečně vyřádíš u kadeřnice, přišla tvá chvíle.

Vrstvení hraje prim

Miley Cyrus vynesla loni na výslunní nepopulární mulet, který se na přelomu roku 2022 přetransformoval v tzv. shag. Základem tohoto účesu je vrstvení a objem. Prameny vlasů jsou prostříhané a vystupují na všechny strany, aby celkový look působil rebelsky a nedbale. Součástí shag účesu většinou bývá prostříhaná dlouhá ofina k očím, která podtrhne hravý styl.

bigstock-158296127.jpg

Tenhle trend se nám víc než zamlouvá!
Bigstockphoto
Neboj se letos projevit své rebelské já.

Nadčasová elegance

Dáváš radši přednost hladkému účesu? Žádný problém! Na výslunní se vrací ulízané vysoké ohony nebo drdoly. Vlasy jednoduše vyčešeš nahoru, svážeš do ohonu nebo vytvoříš drdol podle tvého gusta, a nakonec zafixuješ lakem na vlasy. Skvělý způsob, jak zamaskovat rychle mastící se vlasy a ochránit je před každodenním mytím, které není zrovna šetrné.

Ofina? Ano!

Ofinou letos nic nezkazíš, naopak. V roce 2022 pofrčí na všechny způsoby. Ať už se jedná o tzv. goth ofinu, neboli hustou ofinu v jednotné délce, případně nedbale prostříhanou ofinu, doplňující hravý look. O slovo se hlásí i patka, která dodává rovným vlasům šmrnc.

bigstock-brown-hair-woman-in-a-black-fl-421686296.jpg

Letos pofrčí i ofiny.
Bigstockphoto
Láká tě vyzkoušet ofinu? Letos máš možnost!

Přirozená barva, a to v každém věku

Motto pro tento rok je nebát se být sama sebou. V tomto duchu se nesou i vlasové trendy, kdy spousta celebrit ohlásila návrat k původní barvě vlasů. A to v každém věku. Příkladem nám můžou být hrdinky ze seriálu And Just Like That, který navazuje na populární Sex ve městě. Být přirozená chce kus odvahy, ale stojí to za to.

Neboj se odvázat

Pokud máš chuť se pořádně odvázat, hvězdy jsou ti nakloněny. V kurzu jsou totiž dramaticky střižené krátké vlasy, jako je mikádo nebo pixie sestřih. Krátké vlasy nabízí neomezené možnosti stylingů, a navíc vlasy přirozeně ozdraví. Troufla by sis?

Který trend pro rok 2022 je ti nejbližší?

Použité zdroje: zdroj 1, zdroj 2, zdroj 3

Související články