Jak si zvětšit rty bez botoxu: stačí správné líčení nebo lepší prokrvení

Bigstockphoto
|
12. 06. 2023
|
Nenadělila ti příroda rty jako Angelině Jolie? Nevěš hlavu a zkus tyhle triky! Rty po nich budou vypadat nejen zdravější, ale i plnější.

Jaký vybrat odstín rtěnky?

Pokud máš úzké rty, vybírej světlejší barvy rtěnek, které rty opticky zvětší. Tmavších odstínů se určitě vyvaruj. Vyzkoušet můžeš i známý trik vizážistů – doprostřed rtů aplikuj světlejší odstín, rty tak budou vypadat objemnější. Pomoct si můžeš i leskem na rty, který má podobný efekt.

Masáž rtů zubním kartáčkem

Každé ráno rty lehce promasíruj měkkým kartáčkem na zuby. Rty tak zbavíš nečistot a zároveň se krásně prokrví, díky čemuž lehce získají na objemu. Po masáži použij balzám na rty, abys rty zklidnila a hydratovala.

Fungují lesky a rtěnky zvětšující objem?

Na trhu je k dostání spousta kvalitních produktů, které se postarají o zvětšení rtů bez plastické chirurgie. Ty podporují cirkulaci krve, takže rty nabydou na objemu. Při aplikaci můžeš cítit lehké brnění rtů. Protože se jedná o dočasný efekt, rtěnky tohoto typu bys měla používat jen při zvláštních příležitostech.

Přírodní způsob zvětšení objemu rtů

Cirkulaci krve ve rtech můžeš zvýšit i přírodní cestou. Smíchej si trochu mleté skořice nebo chilli s vodou nebo balzámem na rty a nanes opatrně na rty. Směs nechej působit tři minuty a poté ze rtů setři. Tato metoda je lehce agresivní, takže to s chilli nepřeháněj!

bigstock-red-lipstick-closeup-of-woman-415447642.jpg

Rtěnka může při optickém zvětšování rtů udělat úplné zázraky.
Bigstockphoto
Někomu stačí i sofistikovanější nalíčení.

Fullips

Novinka mezi influencerkami zažívá velký boom. Jde o gumový nástavec, který za pomoci podtlaku zvětší objem rtů až o dvojnásobek. Výsledný efekt pak vydrží zhruba čtyři hodiny. Fullips zatím není k dostání v českých kamenných obchodech, ale pořídíš je v zahraničních e-shopech jako Amazon nebo Ebay.

Jak si správně nalíčit rty

Před aplikací rtěnky zkus rty nejdřív překrýt make-upem nebo korektorem, abys schovala původní linii rtů. Následně povolej na pomoc konturku na rty, která by měla mít podobnou barvu jako rtěnka nebo lehce tmavší. Konturkou můžeš přetáhnout původní obrys rtů zhruba o milimetr. Pak aplikuj rtěnku a zakonči leskem na rty. O objem je postaráno!

Nauč se pečovat o své rty

Rty se snaž pravidelně hydratovat balzámem na rty a dodržuj pitný režim. Vyzkoušet můžeš i domácí peeling ze směsi cukru s medem nebo kokosovým olejem. Na závěr doporučujeme tajný trik celebrit, cviky na rty, jako je špulení rtů, pískání nebo artikulace samohlásek. Pro inspiraci se podívej na YouTube, kde najdeš spoustu videí na konkrétní cviky.

Zdroje informací: zdroj 1, zdroj 2, zdroj 3, zdroj 4

Autor článku: redakce

Související články