Vladimír Polívka: fešák, který si rád zpívá nahý v kuchyni a sbírá předměty z natáčení

Gumruch / Creative Commons / CC-BY-SA-3.0 / https://commons.wikimedia.org/wiki/Category:CC-BY-SA-3.0
|
24. 05. 2023
|
Od mámy podědil francouzský šarm, od táty zase herecký talent. Vladimír Polívka je po právu miláček ženských srdcí, který obstojí jak na divadelních prknech, tak na televizních obrazovkách.

Už se necítí jako dítě slavných rodičů. Naopak se svou pílí prosadil i mezi známějšími jmény české filmové a divadelní scény a vymetá jednu roli za druhou. Všechny fanynky si ale musejí nechat zajít chuť. Herec, kterému bude tento rok v červenci 34 let, je šťastně zadaný. Pojďme se na jeho život, koníčky i další zajímavosti podívat blíž.

Kdy a kde se narodil

Vladimír Polívka se narodil 6. července 1989 (ve znamení Raka) v Ženevě. Tenhle sympaťák má díky tomu francouzské občanství.

Rodiče a sourozenci

Jeho otcem není nikdo jiný než známý český herec, mim, dramatik a scénárista Boleslav Polívka. Ten od roku 1972 působil v divadle Husa na provázku a v roce 1993 si v Brně založil vlastní Divadlo Bolka Polívky.

Jeho matka je francouzská herečka Chantal Poullain, která je známá pro svou roli Královny v komedii Šašek a královna.

Žádné vlastní sourozence Vladimír Polívka nemá, má však několik nevlastních z otcovy strany. Jedná se o sestry Kamilu, Annu, Marianu a bratry Jana a Františka Antonína. Veřejně známá hlavně Anna, kterou můžeš znát jako herečku a komičku, a Kamila, která pracuje jako návrhářka filmových kostýmů.

Vzdělání

Charismatický blonďák nejdřív vystudoval gymnázium v Praze. Pak se pustil do studia herectví na katedře alternativního a loutkového herectví DAMU, ze kterého si odnesl titul MgA. Dneska se tedy může představit jako magistr studijního programu v oblasti umění.

Filmy a seriály

Na začátku kariéry se Vladimír Polívka objevil nejdřív v televizi, kde si v roce 2012 zahrál v jedné epizodě seriálu Kriminálka Anděl a ještě tentýž rok si střihl roli v televizním thrilleru Occamova břitva. O dva roky později ho čekala role v komedii Parádně pokecal.

V roce 2014 jsi ho mohla spatřit v roli Adama Šrámka v dramatu Radima Špačka Místa. Mohla bys ho taky znát ze seriálu První republika (2014), české komedie Ženy v běhu (2019) nebo filmu Skleněný pokoj (2019).

Od roku 2020 jsi jeho herecký výkon mohla zhlédnout i v oblíbeném seriálu Slunečná, kde hrál například po boku Evy Burešové embryologa Lukáše Vernera. Můžeme si ho spojit ale i s nejnovější rolí Karla v české romantické komedii Srdce na dlani či s Petrem v českém filmu Vánoční příběh (oba filmy jsou z roku 2022). Jako produkční Ondřej se od toho stejného roku objevuje v televizním seriálu Dobré zprávy.

Divadlo

V roce 2015 se začal objevovat i v divadle, nejdřív nastoupil do Klicperova divadla v Hradci Králové, následující roky hostoval v několika dalších divadlech a v roce 2018 se stal členem souboru Dejvického divadla.

Kromě toho působí i v alternativním divadelním uskupení 11:55 (čti „za pět dvanáct“). Není se co divit, že někdy hostuje i v divadle svého táty, tedy Divadle Bolka Polívky. Najít bys ho však při některých příležitostech mohla i v Národním divadle nebo divadle Komediograf.

Jiná práce

V posledních letech je Vladimír Polívka známý hlavně pro svou roli moderátora sedmé řady show Tvoje tvář má známý hlas, ve které nahradil Ondřeje Sokola.

Partner/ka a děti

Jak se zdá, tak se divadelní a filmový miláček do chomoutu moc nežene. Doprovod na společenské akce mu čas od času dělá přítelkyně Magda, která prý pracuje jako provozní restaurace. Podle zamilovaných fotek z akcí i z jeho instagramového profilu jim to spolu stále klape.

Koníčky

Mezi jeho koníčky patří například sběratelství, které však podle svých slov kvůli nedostatku prostoru musí krotit. Jednou si například nechal na míru šitou nacistickou uniformu z natáčení Anatomie zrady. Doma má prý také schované tenisky z filmu Ženy v běhu, loutky z DAMU, paruky a maňásky. V jednom rozhorů si taky dělal srandu, že si málem domů dotáhl i invalidní vozík z filmu Srdce na dlani.

Kromě herectví odmala miluje rychlá auta, v sedmi letech například jezdil na motokárách. V životě ho taky těší hudba, víno, pes, Morava a lenošení v posteli.

Kde žije

Vladimír Polívka pracuje a žije v Praze.

Co chystá

Konkrétní plány známý idol ženských srdcí neprozradil, v jednom z posledních rozhovorů ale zmínil, že se finančně nechce spoléhat na nikoho jiného než na sebe. Konkrétně se nechce spoléhat na to, že by od svého známého otce mohl dostat nějaké peníze. Díky tomu je téměř jisté, že se nějaké role v budoucnu ještě dočkáme. 

Další zajímavosti

Vladimír Polívka je slušňák a není s ním spojeno moc kontroverzí. V minulosti se však účastnil několika dobročinných akcí. Zapojil se například do pomoci psům v nouzi, konkrétně společně s Patricií Pagáčovou, Richardem Krajčem a Milanem Peroutkou a dalšími známými kolegy z branže nafotil fotky pro charitativní kalendář Psí život 2023. V roce 2022 pak byl patronem kotlíkové sbírky, kterou každý rok spouští Armáda spásy. Právě Vánoce jsou pro herce spojené s pomáháním druhým.

Vladimír Polívka nahý

Tenhle hoch se nahoty nejspíš nebojí. V jednom z rozhovorů například přiznal, že rád v kuchyni vaří zcela nahý a zpívá si přitom písničky v neexistujícím jazyce, který připomíná arabštinu.

Vladimír se rovněž svléknul i před televizními kamerami. Do naha musel jít kvůli seriálu České televize Bohéma, kde se objevil po boku Jaroslava Plesla. Dvojice si zahrála spící milence Miloše Havla a Oldřicha Papeže. Záběr na jejich nahé pozadí však k velkému zklamání všech fanynek trval jen něco okolo desíti vteřin.

Použité zdroje: zdroj 1, zdroj 2, zdroj 3, zdroj 4, zdroj 5, zdroj 5

Autor článku: redakce

Související články