Jak vybavit kočárek, aby v něm bylo dítě spokojené?

Bigstockphoto
Komerční článek
|
21. 12. 2021
|
Zatím nemáte zkušenosti s tzv. kočárkováním a potřebujete poradit, na co se při výběru kočárku a jeho výbavy zaměřit? Poradíme vám, které typy kočárků mají jaké výhody a jaké vybavení můžete pořídit, abyste dosáhli perfektního pohodlí pro dítě i pro sebe při výpravách ven.

Zaměříme se na základní kritéria při výběru, jako je velikost, mohutnost a praktičnost. Je potřeba respektovat také potřeby dítěte a zajistit mu a tím i sobě maximální komfort. 

Velikost, hmotnost a nadčasovost

Kočárek je poměrně velká investice, ale můžete ho dobře sehnat i z druhé ruky nebo prostřednictvím swapu. Vždy zohledňujte hlavně jeho velikost. Vleze se vám do auta? Kde ho budete mít, když nebude zrovna používám? Dá se složit a je to jednoduché? Hmotnost kočárku je také zásadní. Určitě se nechcete utahat tlačením příliš těžkého kočáru, protože vězte, že dítě a jeho výbavička už vám naloží dost i tak. Ověřte si také kvalitní kola, která něco vydrží. U nich se naopak mohutnost vyplatí, protože s nimi pak zdoláte snadno i složitější terén. Určitě můžeme doporučit také kočárky kombinované- takové rostou s dítětem, protože podle věku dítěte můžete měnit jednotlivé komponenty.

Vybavení do kočárku

Určitě se vám bude hodit fusak do kočárku, který v zimě zahřeje a ochrání dítě před chladem. Kočárky bývají doplněny také pláštěnkou, kterou můžete využít, když prší. Taška, kterou můžete na kočár zavěsit může být součástí kočárku, nebo ji seženete i samostatně. Nezapomeňte také na závěsné hračky do kočárku, kterými budete vaše dítě rozvíjet. Různé velké chrastící korále a ozdoby většinou natáhnete před očima miminka a to je pak může pozorovat, nebo si s nimi hrát a objevovat tak svět.

Prostor pod kočárem

Prostor pod kočárem mezi koly bývá většinou uzpůsoben pro převážení věcí. Můžete tam strčit nákup, dětské pleny nebo i tašku s potřebami pro sebe. Vybírejte proto kočár, který má prostor dostatečně veliký a můžete ho tak prakticky využít. Uvidíte, že toto při používání kočárku velmi oceníte. Budete si totiž muset zvyknout na to, že potřeby dítěte i rodiče zaberou hodně místa, a pokud nechcete chodit s kočárem a dalšími x taškami v rukou, pořiďte si praktický kousek předem.

Související články