Jak být krásná, zdravá a úspěšná, když den má jen 24 hodin?

European School of Business & Management SE
|
27. 07. 2020
|
Dívala ses někdy na instagramové profily influencerek a říkala si, jak si ráno zvládají dát zdravou a vydatnou snídani ze zahrádky, zacvičit si jógu, najít ultra moderní kousek ze šatníku, přečíst kus knihy a ještě si skočit pro kávu do nově otevřené kavárny, když ty sotva stíháš vylézt z postele, něco na sebe hodit a cestou do práce do sebe kopnout maximálně tak rozpustnou kávu a rohlík? Máme pro tebe jednoduchý návod, jak dokázat být krásná, zdravá, úspěšná a spokojená i přesto, že den není nafukovací.

Urči si své priority

Vzorce a tabulky priorit jsou v psychologii oblíbeným tématem, od Maslowovy pyramidy potřeb, přes Coveyho tabulku odkladných a neodkladných záležitostí, až po myšlenkové mapy Davida Allena. Někomu dokonce postačí jednoduchý úkolníček. Ať už si priority řadíš jakýmkoliv způsobem, všichni se shodneme na tom, že jejich určení je prvním krokem k úspěchu. Rozděl si proto své činnosti na čtyři oblasti, kterým se budeš věnovat rovným dílem – nezbytné a neodkladné věci, práce, rodina a přátelé, seberozvoj a čas jen pro tebe. I když se ti zdá, že jsi snad poslední na světe, kdo na sebe nemá čas a komu se seberozvoj zdá jako výplodek zhýčkaných, opak je pravdou. Chvilku meditaci, trochu sportu, či vzdělávání si totiž určitě najdeš, i kdybys měla svůj rozvrh sebeplnější. A právě těchto pár minut denně tě posune přesně o ten jeden krůček, který ti chybí k úspěchu a spokojenosti.

mug-watch-and-planner-book-on-brown-wooden-surface-2736499.jpg


European School of Business & Management SE

Zvládni time management

V dnešní době je velmi oblíbené studium soft skills (měkkých dovedností). Jednou z nejskloňovanějších je time management, neboli umění efektivně si rozvrhnout čas. V dnešní době je tento um důležitější, než bys čekala. Time management se dá dokonce studovat jako jeden z oborů v postgraduálních programech, které nabízejí školy s MBA vzděláváním. Právě MBA studium je perfektní příklad zvládnutí časových priorit. Nespornou výhodou těchto škol je totiž jejich flexibilita. Jedna z takových institucí, European School of Business and Management, například nabízí MBA programy, se kterými se dá začít kdykoliv a odkudkoliv. Studium navíc probíhá z převážné většiny online a rozvrh si skládáš sama. Nemusíš se proto stresovat, jak přizpůsobit školní rozvrh tomu pracovnímu, natož pak rodinnému – díky e-learningovému systému si čas řídíš po svém.

photo-of-a-woman-holding-an-ipad-761993.jpg


European School of Business & Management SE

Spokojený život

Titul MBA ti nezaručí spokojený život, ale přísun followerů na Instagramu, ale pomůže ti získat důležité profesní i životní znalosti a posunout se tak o laťku výše. Díky jeho časové nenáročnosti (studium trvá zpravidla jeden rok), se tak můžeš těšit na brzké výsledky. Studium MBA tě naučí nejen jak efektivně využít svůj čas, ale také tě posune za lepší kariérou. Pokud se rozhodneš vypilovat své manažerské dovednosti, či načerpat nějaké nové, rozhodně neuspěchej výběr té správné školy. Díky mezinárodní akreditaci a kladným referencím jak z řad firem, tak od jednotlivých absolventů, v českém prostředí značně vyniká ESBM. Prohlédni si jejich 20 specializací MBA a zvol si tu pravou pro tebe. Ráda by ses vrhla do marketingu, manažerské psychologie či mezinárodního managementu? Získej titul MBA a otevři si bránu k úspěchu. Začít studovat a zlepšovat se totiž nikdy nebylo tak jednoduché.

Související články