Deskové hry? Ideální zábava na trávení času s rodinou

ProstoSvet - stock.adobe.com
Komerční článek
|
19. 09. 2023
|
Dnešní doba je taková, že nikdo pomalu nemá na toho druhého čas. A když už ho náhodou máme, pak neustále zíráme do monitorů, displejů mobilních telefonů nebo na televizi. Zkuste to vyměnit za něco smysluplnějšího a buďte chvíli spolu.

Takovým ideálním řešením je zahrát si dohromady nějakou tu deskovou stolní hru. Připravili jsme si pro vás několik tipů, které by měly zajistit, že hraní bude bavit všechny.

Pár tipů pro hraní s rodinou

Věk – Vybírejte ideálně hry vhodné pro všechny věkové skupiny. Existuje mnoho verzí určených speciálně pro děti, stejně jako her, které osloví dospělé. To by vedlo k tomu, že jedna část by se moc dobře nebavila, a to není náš cíl.

Jednoduchost – Pro začátek byste měli určitě zvolit společenské a stolní hry, jejichž obtížnost patří k těm snadnějším. Přece jenom si chcete zahrát a užít společných chvilek a ne několik hodin studovat návod.

Místo – Zkuste hrát nejen doma, ale i venku v přírodě, na pikniku nebo na dovolené.

Pravidelnost – Zapracujte stolní hry do rodinného rozvrhu tím, že si stanovíte pravidelné herní večery. To může být třeba jeden večer v týdnu nebo jednou za měsíc.

Učte se společně Některé stolní hry mohou být náročné na pravidla. Učte se nové hry společně jako rodina. Navíc tak eliminujete problém, kdy někdo pravidla nezná a pak zbytečně zdržuje doptáváním.

Pauzy – I když je hraní převážně zábava, nic se nemá přehánět. Například některé deskovky mohou být dlouhé a náročné. Proto si občas dejte pauzu. Zajděte se například nasvačit, napít nebo si jen tak na chvíli popovídejte.

Pamatujte si však, že hlavním cílem hraní stolních her je zábava a čas strávený společně. Nejde o to, kdo vyhraje, ale o zážitky, které si společně užijete. Zkuste se nesoustředit na výsledek, ale na samotnou hru a lidi okolo.

Související články