Úklidem kabelky pomůžete i vlastní očistě

Pixabay
Komerční článek
|
02. 08. 2021
|
Každá z nás to zná – zrovna v té nejméně vhodné chvíli se přehrabujete v kabelce jako divá, a ne a ne najít to, co zrovna hledáte. Zato ale objevujete spoustu věcí, o kterých jste ani neměla tušení, že je taháte na rameni. Zoufalství střídá údiv nebo dokonce zděšení. A když už se konečně dohrabete ke svému cíli, přichází výčitky a sebeobviňování, že takhle už to dál nejde. Takže hurá do akce.

Vše nepotřebné musí pryč

Ne nadarmo se říká, že úklidem v domácnosti děláte pořádek i ve své duši. Tak proč byste s sebou měla každý den vláčet to, co už nepotřebujete? Vyčleňte si pár minut a pusťte se do očisty – kabelkové i osobní, oceníte to obě. A když už budete v zápalu boje, vezměte to pěkně z gruntu a nezapomeňte vytřídit papírky i z peněženky – budete koukat, co ukrývá za poklady.

Co je nejdůležitější? Začít…

Nečekejte na vhodnou chvíli, nebo na dobu, až zase nebudete moct něco najít. Začněte hned. Vysypte obsah kabelky i peněženky na jednu hromadu a pusťte se do třídění:

  • Zmuchlané papírky s poznámkami, vizitky, věrnostní kupóny či objednací kartičky – šup s nimi do modrého kontejneru na papír. Ale pozor, jen ty bez povrchových úprav.
  • Staré platební karty či plastové věrnostní kartičky – rozstříhat a vyhodit do komunálu (a ještě lepší variantou je odevzdat je v bance nebo na místě, kde vám je vystavili).
  • Vyschlé řasenky, obaly od rtěnek, kartáč na vlasy s vylámanými zuby – žádný soucit, ve směsném odpadu jim bude skvěle.
  • Prázdné obaly od parfémů – ne, rozhodně je už k ničemu nepotřebujete – takže skleněnou lahvičku do skla a víčko dle materiálu buď do kontejneru na plast, nebo kov.
  • Obaly od sušenek a bonbonů – koukněte na recyklační symbol, který je uveden na obalu a hurá s nimi do příslušného barevného kontejneru.

Cítíte tu lehkost? Kabelka je o nějaké to deko, možná i kilo, lehčí a vy se vznášíte tím úžasným pocitem, jaký kus očistné práce jste udělala. Navíc jste díky třídění odpadu přispěla k jeho recyklaci a dalšímu využití. Nezabralo vám to ani moc času – a teprve uvidíte, kolik ho ještě ušetříte, když v kabelce či peněžence najdete vše na první dobrou…

Související články