Na začátku jara vzrostla poptávka po české přírodní kosmetice a výživových doplňcích trojnásobně

promo-codes.cz
Komerční článek
|
04. 03. 2022
|
Výrobci přírodní kosmetiky a výživových doplňků zažívají boom. Nové značky se objevují jako houby po dešti. Jak se v nich vyznat a kde najít tu nejvhodnější kosmetiku pro vás.

Přírodní kosmetika v České republice

S rostoucím povědomí o znečištění přírody a dopadech výroby na klima se stále více lidí obrací k přírodním produktům a udržitelným materiálům. Není proto divu, že na rostoucí poptávku po přírodní kosmetice a výživových doplňcích odpovídají čeští výrobci. Nové značky se na trhu objevují jako houby po dešti. A mají úspěch.

Mladá Česká značka přírodní kosmetiky Ego Harmony jen za minulý rok získala dvě ocenění na Pure Beauty Global Awards a Global Green Beauty Awards za jejich vyživující krém Argan & Opuncie.

Při slovách přírodní kosmetika se mnohým z nás pravděpodobně jako první vybaví značky Purity Vision, Saloos, či Ryor, známé především pro výrobu rostlinných macerátů, olejů a květinových vod. Tyto značky jsou na trhu již desítky let a za tu dobu si vybudovaly silnou pozici na českém trhu. Avšak i další značky si získávají srdce zákazníků.

Podle Českého statistického úřadu prodej kosmetiky a toaletních potřeb vzrostl u specializovaných prodejců vzrostl o 6,5%.

Jaké jsou nejpopulárnější obchody s kosmetikou

Vyhledávač slevových kuponů a nabídek Promo-codes.cz zaznamenal v České republice na začátku jara dokonce trojnásobný vzrůst poptávky po přírodní kosmetice a výživových doplňcích. Jedním z jejich nejúspěšnějších prodejců kosmetiky je dlouhodobě e-shop Elnino. Ačkoliv se firma specializuje spíše na prodej francouzských značek jako jsou Clarins, Nuxe, či L’Occitane en Provence, najdete tam i některé české prodejce přírodní kosmetiky. Jsou jimi především výrobce bio kosmetiky Vivaco a také výrobce certifikovaných kosmetických olejů Renovality.

Podle Promo-codes jejich slevový kupon Elnino využilo za měsíc únor více než 200 nakupujících. Nepřekvapivě jsou velmi oblíbené také nabídky se sezónními výprodeji.

Kdo nerad získává dárečky zdarma? Informace o dopravě zdarma a dárcích k nákupy patří také k těm nejčastěji vyhledávaným.

Covid zvýšil poptávku po potravinových doplňcích

Není to však pouze kosmetika, která zažívá úspěch. Během pandemie se u mnoha lidí zvýšil zájem o zdravý životní styl. Trávení celých dnů uvnitř, obrovský stres a nervová zátěž a také strach z onemocnění vedlo u lidí k většímu zájmu o výživové doplňky a vitamíny.

V nedávném rozhovoru pro server Lidovky zakladatelka české firmy na výrobu doplňků s kurkuminem, Andrea Doležalová, uvedla že za minulý rok byl největší zájem o produkty na podporu spánku, celkového zdraví a u žen také krásy. Podle Doležalové mají lidé zájem hlavně o kvalitní a prověřené produkty.

Jedněmi z takových jsou i kosmetika a doplňky Venira. Podle Promo-codes patří slevový kód Venira k těm nejvyhledávanějším frázím. Průměrně ho za měsíc vyhledá přes 500 nakupujících.

Jak se vyznat v přírodních produktech

Přírodní produkty jsou v kurzu a stále více firem na tento trend naskakuje. V regálech obchodů, i katalozích e-shopů dnes najdete nepřeberné množství výrobků se slovy přírodní a obrázky různorodých rostlin. Jak se v nich vyznat a jak vybrat tu opravdu přírodní kosmetiku?

V současné době není označení biokosmetika, či přírodní kosmetika nijak legislativně regulováno. Proto je dobré dívat se po nezávislých certifikátech a oceněních. Jsou jimi například známka Přírodní kontrolovaná kosmetika, Certifikovaná přírodní kosmetika, či ochranná známka Organic product. V zahraničí jsou to pak hlavně EcoCert a Soil Association Organic Standard.

Související články