5 úžasných způsobů, jak si užít vždy hladké nohy bez chloupků

PeopleImages.com - Yuri A / Shutterstock.com
Komerční článek
|
24. 04. 2023
|
Hladké a dokonale oholené nohy jsou naprostým standardem dnešní krásy. Ženy využívají mnoho metod, které jim zajistí hladké nohy po dlouhou dobu.

A experimentovat můžete i s těmi, které zatím neznáte nebo jste je nevyzkoušely. Naštěstí máte z čeho vybírat, protože existuje hned několik způsobů, kterými se zbavíte nechtěných chloupků na těle.

Klasickou metodou nic nezkazíte

Holení je naprostým základem depilačních technik. A pravděpodobně první možnost, kterou nám naše maminky představí. Nevýhodou je, že po pár dnech ucítíte nepříjemné strniště a nevydrží to dlouho. Holicí strojky jsou v dnešní době cenově dostupné a velmi efektivní. Nesmíte jen zapomenout na pár věcí:

  • holení jen po sprše nebo koupeli,
  • používejte holicí pěnu nebo gel,
  • po oholení se namažte hydratačním krémem.

Waxing

Epilace voskem je další možností, kterou můžete využít. Musíte počítat s tím, že je tato metoda bolestivá, ale hladkou pokožku budete mít 4 až 6 týdnů. Voskové pásky navíc zakoupíte v každé drogerii a většinou nejsou ani drahé.

Sugaring bez bolesti

Epilace cukrovou pastou je podobná vosku, ale užijete si epilaci šetrným způsobem. Tato metoda je prakticky bezbolestná. Doporučuje se pro těhotné, alergiky nebo osoby s citlivou pokožkou. Stejně jako u vosku vám výsledek vydrží po dobu 4 až 6 týdnů.

Epilace pro hladké nohy na měsíc

Pro epilaci chloupků můžete využít také přístroje, které vás vyjdou z finančního hlediska nejlépe. Epilátory můžete používat po dlouhou dobu a většinou nejsou drahé. I zde musíte počítat s bolestí, ale hladkou pokožku si užijete až měsíc. Navíc po pár použitích budou chloupky jemnější a méně porostou.

IPL epilace pomocí laseru

Bezbolestnou (možná trochu nepříjemnou) metodou je IPL epilace. Jedná se o laserovou pistoli, která odstraní chloupky až do kořínků. Nejlépe to funguje na světlé pokožce a světlých chloupcích, protože laser pracuje s barevnými pigmenty. Na tuto metodu můžete jít do salonu nebo si pořídit epilační pistoli domů. Výsledek vydrží až 6 měsíců.

Související články