5 chyb, kterými škodíte své kožené kabelce

bigstockphoto.com
Komerční článek
|
24. 05. 2017
|
S oblečením a obuví zpravidla nakládáme šetrně. Rovněž se snažíme dodržovat doporučení výrobce ohledně údržby. V případě kabelek a jiných doplňků však se však mnoho z nás dopouští zásadních chyb. Zvláště v případě kožených kabelek je to velká škoda, protože svým nešetrným jednáním výrazně snižujete jejich životnost. Čeho se tedy vyvarovat? Především 5 níže uvedených chyb.

Přetěžujete ji

Velmi častým jevem je přetěžování kabelky nepřiměřenou zátěží. Ničíte si tak nejen páteř, ale škodíte i kabelce. Pro přenášení větší zátěž je určen kufr, batoh či krosna. Na nákup zase vyrazte raději se shopperem nebo jinou nákupní taškou. Kabelka na to není určena. Dodržujte nosnost doporučenou výrobcem.

24353-damska-kozena-kabelka-pres-rameno-ruzova-italy-heather.jpeg

Kožené kabelky nelze nosit, aniž bys jim věnovala péči.
kabea.cz
Kožená kabelka by neměla chybět ve výbavě žádné pravé dámy!

Kašlete na údržbu

Vlastníte-li kabelku z pravé kůže, je třeba se o ni náležitě starat. Není to nikterak náročné. Stačí jen kabelku naimpregnovat a průběžně vyživovat speciálním přípravkem. Kůže je pak odolnější, nepopraská a jen tak snadno nezvlhne. Kabelka je po impregnaci rovněž chráněna proti mastnotě a jiným nečistotám. K ošetření kabelky používejte jen přípravky k tomu určené. Zapomeňte na to, že na kabelku použijete krém na boty nebo jiný přípravek na obuv! Tím byste si kabelku zničila.

23748-elegantni-damska-kozena-kabelka-cervena-italy-holly.jpeg

Kožená kabelka je nestárnoucí kousek.
kabea.cz
Koženou kabelku už dneska seženeš ve všech možných barvách a tvarech.

Necháte ji zmoknout

Bez ohledu na impregnaci není kabelka určena pro snášení extrémních podmínek. Samozřejmě může se stát, že si zapomenete deštník a cestou do práce zmoknete. Občasné zvlhnutí kožená kabelka přežije, ale nevystavujte ji nadměrné vlhkosti často. K pobytu v extrémních podmínkách jsou speciální outdoorové a sportovní tašky a batohy.

Špatně ji sušíte

Pokud vám kožená kabelka zvlhne (např. vlivem deště), je třeba ji správným způsobem usušit. V žádném případě ji nesušte na topení! Místo toho ji ponechte vyschnout volně při pokojové teplotě.

24345-bila-kozena-kabelka-pres-rameno-crossbody-italy-harmony.jpeg

Tvar a barva kabelky je jenom na tobě!
kabea.cz
Když se o koženou kabelku budeš dobře starat, bude ti ona dobře sloužit. Dlouho!

Nevhodně a nešetrně ji čistíte

Další častou chybou je špatný způsob čištění kožené kabelky. Pokud se vám kožený doplněk znečistí, snažte se špínu co nejrychleji odstranit. Zamezíte tak proniknutí nečistoty přes ochrannou impregnační vrstvu. Čištění provádějte navlhčeným hadříkem, poté kabelku vytřete do sucha. Jestliže došlo k většímu znečištění, tak použijte speciální pěnu na čištění usně. V žádném případě nepoužívejte
pro čištění prostředky na mytí nádobí nebo mýdlo.    

Související články