Přehled trendy účesů pro podzim roku 2018

www.bigstockphoto.com
|
10. 10. 2018
|
Podzim už je tady. Aby byly dlouhé večery a krátké dny pokud možno co nejsnesitelnější, je potřeba si je zajímavým způsobem zpříjemnit. Jedním z těchto způsobů může být například výrazná změna účesu.

Účesy podléhají, stejně jako móda nebo bytový design, aktuálním trendům. Co bude „in“ letošní podzim? Připravili jsme si pro tebe malou módní přehlídku. Nech se inspirovat aktuálními trendy a neboj se experimentovat. Ne nadarmo se totiž říká, že co je risk, to je zisk.

Zkracujeme

Ačkoli jsou krátké délky typické spíše pro léto, ani na podzim se jich nemusíš vzdávat. In bude sestříhané mikádo, které je nejen vzdušné, snadno upravitelné, ale také nesmírně elegantní a pohodlné. Mikáda si můžeš všimnout také u některých celebrit. Příkladem buď třeba Selena Gomez nebo Victoria Beckham, která na své mikádo nedá už několik dlouhých let dopustit. Že je pro tebe klasické mikádo až příliš výrazné? Zkus jeho alternativu v podobě lob bob – neboli mikáda po ramena.

mikado.jpg

Uhlazený drdol

Také drdol zavání letními dálkami a nekonečnými koupačkami. Nutno zmínit, že ani jeho se nemusíš během prvních podzimních dnů naplno vzdávat. V kurzu bude totiž pořád. Vyměň však ten ledabyle uvázaný za drdol uhlazený. V žádném případě ho ale netupíruj. Doba tupírování je už dávno za námi. Inspiraci najdeš třeba u modelky Belly Hadid nebo herečky Kate Mary.

bigstock-178326394.jpg

Chceš zazářit? Vytvoř si uhlazený drdol!
S uhlazeným drdolem budeš za hvězdu všude.

Pixie Cut

Ano, uznáváme, tenhle účes si nemůže dovolit jen tak někdo, ale osoba excentrická, která ráda vybočuje z davu. Jedna se o velice krátký sestřih, který nesluší jen tak někomu. Na první pohled může vypadat poněkud ledabyle, na ten druhý určitě uznáš, že má svůj řád. Pokud je pro tebe klasický pixie cut příliš odvážným, zkus jeho prodlouženou variantu, která je ideální pro módní styling.

bigstock-nice-close-up-portrait-of-youn-140549732.jpg

Pixie Cut je skvělý hlavně pro ženy s jemnějšími rysy.
Tenhle střih je pěkný a praktický. Ne každé ženě ale sluší.

Objem

Podzimu bude vévodit objem a to nejen ten ve vlasech. Právě ten nás ale zajímá. V kurzu budou objemné vlny, které dokážeš vyrobit s klasickými natáčkami, papiloty anebo pomocí kulmy či žehličky. Obdobný trend byl in také v roce 2017, ani letos s ním ale nešlápneš vedle. Jen se drž pravidla – čím větší, tím lepší. Pokud máš rovné vlasy, vyzkoušej trvalou.

objem.jpg

Vlasy, které mají pořádný objem, vždycky upoutají pozornost.
Pokud na to tvoje vlasy mají, vsaď na objem!

Stříbro

Pohádku o Zlatovlásce určitě znáš. Slyšela jsi ale o Stříbrnovlásce? Přesně ta bude v kurzu na podzim letošního roku. Ve skutečnosti jde o jeden z odstínů blonďaté, na první pohled ale majitelka této barvy vypadá, jakoby se jí na hlavě třpytily stříbrné vlasy. Nejen, že tahle barva skvěle kryje šediny, le také vypadá opravdu honosně a nadčasově.

stribro.jpg

Stříbro ve vlasech? To nepatří jen ke stáří!
Stříbrná je cool a in!

Elegance

Pokud nedáš dopustit na slušivou eleganci a preferuješ copy nejrůznějšího vzezření, jistě tě potěší, že podzim je pro ně doslova jako stvořený. Nech se inspirovat celebritami, které vsadily na elegantní zapletené copy, a vyboč z davu. Cop může zdobit střed hlavy, ale chybu neuděláš ani tehdy, pokud jo zapleteš výrazně na jedné či druhé straně. Elegantní copy dříve nosila třeba Blake Lively nebo Sarah Michelle Gellar.

elegance.jpg

Elegantní účes nemusí být pracný.
S elegantním účesem máš otevřené dveře kamkoli.

60. léta

Velmi žádané budou také účesy ve stylu šedesátých let. Dokonale uhlazené vlasy s konečny jemně vytočenými k obličeji anebo ven jsou prostě tím, co na své hlavě chceš mít. Jednoduše ho vytvoříš z dlouhých vlasů anebo sestříhaného mikáda.

60._leta.jpg

Účesy šedesátých let dokážou pěkně oživit tvář!
Šedesátky mají taky svoje kouzlo.

Do kterého účesu bys šla? Dej nám vědět v diskuzi pod článkem!

Související články