Poradíme, jak pro syna vybrat ten správný společenský oblek

shopinguj.cz
Komerční článek
|
26. 05. 2021
|
Potřebujete synovi koupit společenský oblek? Ale jak ho vybrat? A co vlastně před nákupem změřit? Držet se trendů nebo spoléhat na klasiku? Více v článku.

Základní barvy a klasické střihy

Pokud kupujete chlapecký oblek na svatební obřad, pohřeb nebo do divadla, určitě vybírejte tradiční střihy a barvy bez potisku. Dítě oblek využije pouze párkrát do roka, a navíc z něj i rychle vyroste.

Nejlepší volbou jsou obleky v tmavé barvě – černá, modrá, šedá. Světlé kousky jsou sice moderní, ale pro dítě nepraktické. Opravdu chcete řešit každý flek? Vhodné jsou tmavé barvy, které toho hodně skryjí. Navíc vás pak nebude strašit případné kombinování s dalšími kousky – boty, košile, pásky a tak dále.

Vezměte do ruky krejčovský metr

Hned po barvě zvažte i velikost. Malý oblek je opravdu nepohodlný a velký zase nevzhledný.  Navíc není ani jedna varianta pěkná na pohled. Prvně si sežeňte krejčovský metr. Ten se doma hodí vždy, určitě si ho kupte. Ke změřeným mírám lze přidat 1-2 cm, nikdy neubírat! I tak se připravte na to, že oblek budete kupovat častěji. Chlapci přece jen rychle rostou.

detsky_oblek_optimized.jpg


shopinguj.cz

Jaká místa změřit? U košil a sak se zaměřte na šířku ramen a zad, délku rukávů a celkovou délka od krku po rozkrok.

Šířka ramen odpovídá délce mezi ramenními klouby. Délka rukávů se měří od ramenního kloubu až po začátek dlaně. Celkovou délku změřte od krku až po rozkrok. Šířku zad zjistíte po změření od jednoho podpaží k druhému podpaží (nebo v nejširším místě).

Společenské kalhoty vybírejte podle délky vnitřní nohavice a šířky pasu. Na pomoc si klidně vezměte kalhotami, které synovi sedí. Vnitřní nohavice se měří od kotníku po rozkrok.

Barevné doplňky? Proč ne

V současné době se hodně rozšířil trend výrazných doplňků jako jsou kravaty, motýlci nebo ponožky. Je těžké poradit, co je dobrý nápad a co ne. Hodně záleží na vás a na dané společenské události. Pro začátek volte pouze jeden barevný prvek.

Související články