Skvělý dárek pro holku – Proč je domeček pro panenky ideální?

Ekaterina Pokrovsky / stock.adobe.com
Komerční článek
|
19. 12. 2023
|
Vymýšlet a plánovat neustále dárky pro své děti může být někdy ohromnou výzvou. Pokud máte doma malou princeznu, která si ráda hraje s panenkami, můžete ji obdarovat domkem pro panenky. Z jakých variant máte na výběr a čím svou dcerku zaručeně potěšíte?

Hračky dokážou dětem rozzářit oči nadšením

Pamatujete si ještě na doby, kdy jste byli dětmi a milovali jste hraní s panenkami, plyšáky a dalšími věcmi? Jestli ano, určitě si také vybavíte tu radost, kterou jste cítili pokaždé, když jste dostali novou hračku. Právě věci na hraní jsou u dětí sázkou na jistotu. Holčičky, které mají své oblíbené panenky,  domeček pro panenky jistojistě potěší a dokážou si s ním samy vyhrát celé hodiny. Jak ale vybrat ten pravý?

Při výběru se orientujte podle věku dítěte

Tím nejdůležitějším aspektem, jenž musíte při výběru domku vzít v úvahu, je věk dítěte. Nabídka domečků pro panenky se totiž liší právě podle toho, pro koho jsou určené. O většině z nich se dá prohlásit, že jsou pro děti starší 3 let. Mladší děti by totiž mohly malé části omylem spolknout a hračka by pro ně nebyla ani tolik atraktivní. To, že je vaše dítě na domek zralé, poznáte podle toho, s čím si hraje. Má již plně rozvinutou motoriku, dokáže si poradit i s menšími částmi hraček a dokáže ocenit detaily? Pak máte vyhráno a pusťte se rovnou do výběru.

Typ domečku přizpůsobte jeho budoucím obyvatelům

Kdo se stane obyvateli nového domku? Tuto otázku si položte hned na začátku. Budou to panenky Barbie od Mattela nebo od L. O. L. Surprise? Právě tyto dvě společnosti jsou totiž těmi vůbec nejvýraznějšími, když přijde na výrobu panenek, a proto je nabídka domečků od nich také tou vůbec největší.

Jak poznat ten pravý domeček pro panenky?

Kromě toho, kdo bude domeček obývat, se zamyslete také nad tím, který typ je pro vaši ratolest vhodnější. Při prohlížení nabídky narazíte na plastovou a dřevěnou variantu. Obě mají jak svá pro, tak i svá proti.

Plastový domeček můžete snadno udržovat

Ve prospěch plastového domečku pro panenky jasně hovoří jeho snadná omyvatelnost, přenosnost a nízká váha. V neprospěch poměrně velká šance na to, že při neopatrném zacházení a přílišném zápalu dítěte může dojít k jeho nevratnému poškození.

Dřevěný domeček je bytelnější a odolnější

Domek vyrobený ze dřeva je odolnější, může se pochlubit větší stabilitou a také je téměř nesmrtelný. Na druhou stranu jej nemůžete tak snadno udržovat stále ve skvělém stavu a jistou nevýhodou může být i absence detailů, které jsou pro plastové varianty typické.

Jakmile si ujasníte, pro které panenky domeček kupujete, můžete se podívat na širokou nabídku variant a modelů a ponořit se do výběru toho, který bude mít u vaší ratolesti ten největší úspěch.

Související články