TOP 10 exotických destinací v roce 2024

Shutterstock
Komerční článek
|
24. 01. 2024
|
Exotickou dovolenou si jednou za čas zaslouží každý. Uniknout ze šedivých českých dnů na místa prozářená slunce s tyrkysovou vodou. Směr rovník je v zimě skvělá volba na dovolenou.

Jaké budou nejoblíbenější exotické destinace pro rok 2024? Podle statistik prodeje Invia to letos budou:

1. Spojené arabské emiráty

Objevte fascinující kontrast mezi tradiční arabskou kulturou a nejmodernějšími mrakodrapy na světě. Užijte si luxusní prostředí, odpočinek i pestré nákupy v Dubaji, Abu Dhabí nebo Ras Al Khaimah. Navštivte nejvyšší mrakodrap Burdž Chalífa, největší nákupní centrum Dubaj Mall nebo umělý ostrov Palm Jumeirah. Zážitky, které vám vezmou dech.

2. Dominikánská republika

Nechte se unést kouzlem tropického ráje v Karibiku. Dominikánská republika vám nabízí křišťálově čisté moře, bílé písečné pláže, vysoké hory a bujnou vegetaci. Poznejte barevnou kulturu, historii a hudbu tohoto ostrova. Užijte si all inclusive služby v luxusních hotelech nebo se vydejte na dobrodružné výlety do národních parků.

3. Zanzibar

zanzibar.jpg


Shutterstock

Prožijte exotickou dovolenou na africkém ostrově Zanzibar, který je známý jako „ostrov koření“. Obdivujte nádherné pláže, tyrkysové moře a korálové útesy. Poznejte bohatou historii, kulturu a architekturu hlavního města Stone Town. Vychutnejte si místní speciality, jako je rybí polévka nebo kokosový chléb. Nezapomeňte navštívit rezervaci opic Jozani Forest nebo ostrov věznění Prison Island.

4. Maledivy

Splňte si sen o luxusní romantické dovolené v páru nebo rovnou svatební cestě na Maledivách. Tento ostrovní stát v Indickém oceánu vám nabízí neuvěřitelnou krásu přírody, klid a soukromí. Ubytujte se v bungalovech nad vodou, relaxujte na pláži nebo si zahrajte tenis. Prozkoumejte podmořský svět plný barevných ryb a korálů. Zkuste si potápění, šnorchlování nebo jízdu na kajaku.

5. Mauricius

mauricius.jpg


Shutterstock

Objevte ostrov Mauricius, který je považován za jeden z nejkrásnějších na světě. Tento ostrov v Indickém oceánu vás okouzlí svou rozmanitostí. Užijte si přepychové hotely obklopené korálovými útesy, top gastronomii, pralesy a vodopády. Navštivte národní park Black River Gorges, botanickou zahradu Pamplemousses nebo sopečné jezero Grand Bassin. Nechte se hýčkat v lázních nebo si zacvičte jógu na pláži.

6. Omán

Vydejte se za exotikou do Ománu, země, která nabízí teplé klima, bohatou kulturu, četné turistické cíle a moderní služby. Obdivujte přírodní krásy, jaké si lze jen představit. Prohlédněte si impozantní mešity, pevnosti a paláce. Projděte se po tradičních trzích, kde můžete ochutnat datle, koření nebo kadidlo. Zkuste si jízdu na velbloudu, pouštní safari nebo plavbu na dhow.

7. Kuba

kuba.jpg


Shutterstock

Zamilujte se do Kuby, ostrova plného života, hudby a radosti. Kuba vám nabízí bílé pláže, krásné počasí, karibské rumy, vynikající doutníky a všudypřítomný jižanský temperament. Poznejte historické památky, jako je Havanští hradby, Che Guevarova mauzoleum nebo Trinidad. Užijte si salsa, son nebo rumbu. Nechte se unést atmosférou této barevné a pohostinné země.

8. Mexiko

Prožijte slunnou dovolenou v Mexiku, zemi, která vás nadchne svou vynikající kuchyní, karibskými plážemi a starověkými památkami. Zkuste si burrito, taco, guacamole nebo tequilu. Navštivte pyramidy, chrámy a města Mayů a Aztéků. Relaxujte na Cancúnu, Playa del Carmen nebo Riviera Maya. Zážitky, které si budete pamatovat.

9. Thajsko

Vychutnejte si dovolenou v Thajsku, zemi úsměvů, buddhismu a exotické kuchyně. Navštivte buddhistické chrámy, trhy na vodě a královský palác v Bangkoku. Relaxujte na nádherných plážích Phuketu, Krabi nebo Koh Samui. Poznejte přírodní krásy národních parků, ostrovů, hor třeba stále populárnější feraty na které se vydejte s kvalitním vybavením.. Zkuste si thajskou masáž, meditaci nebo vaření.

10. Srí Lanka

Objevte Srí Lanku, ráj nejen surfařů. Tento ostrov v Indickém oceánu vás okouzlí svou rozmanitostí. Obdivujte rozsáhlé čajové plantáže, pralesy, chrámy v džungli a posvátná místa. Poznejte bohatou faunu, jako jsou sloni, leopardi nebo želvy. Užijte si surfování, paddleboarding, rafting nebo jízdu na vlaku. Zkuste si srílanskou kari, kokosové mléko nebo čaj.

Související články