Valentýn nejen v peřinách: Dejte si maraton nebo kvíz

Bigstockphoto
|
10. 02. 2023
|
Když jde o valentýnský scénář, hlavní roli hraje romantika, blízkost, něžnost, doteky i intimita. A milostné hrátky samozřejmě taky nesmí chybět. Nebo můžou?

Páry, které se na svátek zamilovaných těší a hýčkají si ho jako romantickou tradici, mají většinou jasno. S největší pravděpodobností půjde o hezkou večeři, šampaňské a pak šup do ložnice. A je to tak naprosto v pořádku. Pravda, jde to takhle jen v případě, kdy si partneři notují a právě takový Valentýn oběma vyhovuje. Co ale dělat na Valentýna, když ty a tvůj drahý zrovna nejedete tuhle vlnu? Pár tipů bychom pro tebe měly.

Není maraton jako maraton

Uběhnout si maraton právě na Valentýna je sice maximálně obdivuhodné, ale zároveň asi ne moc běžné. I když, kdyby člověk jó chtěl, různé charitativní valentýnské běhy by taky určitě našel. My ale nebudeme orodovat ani za maraton běžecký, ani za maraton sexuální, ale za filmový.

Kdykoliv se mluví o filmovém maratonu, setkávám se s kritikou. Je to přece tak ohrané, nudné a v dnešní době už o ničem. Je to ale opravdu tak? Vážně se tak často s kocourem zavrtáte pod jednu deku a poctivě sjedete na jeden zátah všechny díly Harryho Pottera? Myslím, že ne. Co to zkusit už na letošního Valentýna?

Ochutnávka vín

Rádi si sem tam doma ťuknete sklenkou dobrého červeného? Baví vás spolu nekonečně debatovat u láhve bílého suchého? Tak pak letos není o čem. Směle za ochutnávkou vín.

Když obětuješ pár minut a pobrouzdáš na internetu, kam ve vašem okolí vyrazit za dobrým vínem, určitě rychle najdeš. Tyhle akcičky jsou oblíbené, hojně nabízené a taky za přijatelný peníz. A pokud s milým vyloženě nebazírujete na Valentýnu ve dvou, přiberte rodiče nebo partu.

bigstock-couple-in-bedroom-221223325.jpg

Procházka, filmy nebo třeba ochutnávka vín. To všechno může Valentýna zpříjemnit.
Bigstockphoto
Na Valentýna dělejte to, co je blízké vám oběma. Nic nuceného!

Partnerský kvíz

Aktivita, která se může tvářit jako nemastná neslaná nuda. Opak je ale pravdou. A to obzvlášť tehdy, když to s milým vedete na pohodu a hádky nejsou vaše hobby. Pokud snad ale zrovna procházíte krizí, doporučujeme partnerský kvíz radši vynechat.

Jde v podstatě o jednoduchou tipovačku, která rozkryje, jak dobře se znáte. Na kartičky se sepíšou otázky, které se týkají konkrétně vás nebo vašeho společného života. Nemusí jít o nic složitého. Na kartičkách tak může být například napsáno: Kde jsme se seznámili? Jaké bylo moje první auto? Kam bych se chtěl/chtěla podívat? Chci se vdávat/ženit? Lístečky naházíme do mísy a jedeme. Ten, kdo losuje, přečte otázku a druhý na ni odpovídá.

Valentýnská procházka

Není procházka jako procházka. Ta valentýnská může být přece jen trochu jiná, když zapojíte fantazii. Kam se ve vašem městě chystáte už dlouho podívat a pořád ještě jste tam nedošli?

Tak přesně tam může být váš cíl. Když společně zapřemýšlíte, určitě přijdete na to, kam jste se u vás zatím nepodívali. Po cestě si dejte dobrý burger na stojáka a ruku v ruce dál pokračujte na plánované místo.

Únikovka

Jste s drahým spíš akční typy? Pak jste se už určitě alespoň z rychlíku zajímali o oblíbené únikové hry. Po republice je jich jak máku a váš kraj nebude výjimkou. Stačí jen najít lokalitu a zamluvit si termín.

Na Valentýna vás tak může čekat senzační zážitek, při kterém například otestujete, jak vám klape spolupráce nebo kdo má pevnější nervy. Jdete do toho?

Jak vypadá den zamilovaných podle tebe?

Použité zdroje: zdroj 1, zdroj 2, zdroj 3, zdroj 4

Autorka článku: Bára Klímová

Související články