5 seriálů, kterým stojí za to propadnout. Znáš je?

www.bigstockphoto.com
|
04. 12. 2015
|
Kdo by si rád neudělal pohodičku v křesle nebo na gauči, s hrnkem nebo skleničkou milovaného nápoje ve společnosti oblíbeného seriálu? Vybrali jsme pět nejoblíbenějších, které stojí za hřích. Najdeš v nich ty své?

Při výběru jsme spoléhali na web Česko-slovenské filmové databáze. Tady jsou seriály, na které my Češi a Slováci nedáme dopustit.

1. Simpsonovi

Ty snad ani nemusíme dlouze představovat. Žlutá rodinka si své stále se proměňující publikum omotává kolem prstů už od roku 1989, kdy spatřila světlo světa ve Spojených státech. 

Ač je seriál animovaný, více než děti si v něm na své přijdou dospívající a dospělí, kteří pochopí nejedno ukryté moudro, stereotyp a žertíky o politice či poměrech v samotném Springfieldu i USA. A co je na nich ještě zvláštního? Do každého dílu vede jiná úvodní scénka, beze slov, za doprovodu notoricky známé melodie. 

Pokud tenhle seriál nehltáš, dej mu šanci a připoj se k těm, kteří mohou stále dokola sledovat všechny díly a bez ustání se jim smát. 

2. Teorie velkého třesku

Že nemůže být se dvěma fyziky legrace? Tak to pozor! Leonard a Sheldon vám předvedou, že může – jen co zjistíte, že sice rozumějí fyzice jako jen hrstka lidí na světě, ale jakmile se objeví ženský element, Penny, jsou v koncích. Nerdové zkrátka ještě nikdy nebyli tak blízko. 

Teorie velkého třesku je na světě už od roku 2007 a lidé ji často srovnávají se seriálem IT Crowd z prostředí IT a podobně chytrých, leč sociálně nepříliš zdatných postav.

Tahle parta má na kontě už slušnou řádku ocenění.

3. Přátelé

Tak tohle je naprostá srdcovka a klasika. Kdo někdy nesledoval Přátele, jako by nežil. A je jedno, jestli jsi je sledovala, když ti bylo třináct, nebo na nich ujíždíš právě teď. Partičku žijící společně v New Yorku zkrátka nemohl nikdo minout. Co může mít společného herec, šéfkuchařka, paleontolog, folková zpěvačka a pracovník v reklamní agentuře? Nic. I všechno.

Sitcom obletěl víc než 100 zemí po celém světě, poprvé byl k vidění už v roce 1994 a kromě Emmy (7x), dvou cen SAG a Zlatého glóbu si odnesl ještě dalších 56 ocenění. A ruku na srdce – dokázala bys vypnout rádio, když začnou hrát titulní písničku seriálu, s názvem I´ll Be There for You? 

4. Jak jsem poznal vaši matku

Příběh startuje v roce 2005, ale vlastně jen ve vzpomínkách. Ve skutečnosti je rok 2030 a Ted vypráví svým dětem, co všechno se odehrálo před tím, než poznal jejich matku. Zasnoubení spolubydlícího Marshalla s Lily ho přivedlo na myšlenku, že by lehce před prahem třicítky měl jít štěstí naproti a poznat lásku svého života. Tak narazil v baru na reportérku Robin. A dál?

To budeš muset zjistit sama.

Sedminásobný úspěch v Emmy povýšil tenhle sitcom na něco, co by nemělo chybět na seznamu žádného fanouška seriálů a badatele na seriálovém poli. 

5. Hra o trůny

Relativně nový seriál si získal srdce nejednoho milovníka historie a fantasy, když tyto žánry ve svém ději spojil. Boj mocných rodů o nadvládu nad říší, intriky, zrada i nadpřirozeno, to je to, co fanoušci seriálu hltají a není v jejich silách přestat.

Ve Spojených státech se poprvé seriál objevil v roce 2011, ale s radostí každého zavede do mnohdy pochmurného a nepřívětivého středověku. Přesto jde o fantastickou podívanou, které nebudeš litovat!

Který seriál je ten tvůj?

Související články