Kauza mateřské mléko: ochutnávky, lék i sexuální praktika

www.bigstockphoto.com
|
06. 10. 2018
|
Jedni se ho štítí, druzí neváhají ochutnat. Po internetu dokonce koluje několik článků a návodů, jak využít mateřské mléko v domácnosti. Některé maminky ho údajně kapou dětem do očí jako prevenci nebo při počínajících problémech.

Jiné věří jeho zázračným účinkům a desinfikují jím rány. Část žen dokonce pořádá domácí ochutnávky mateřského mléka, k nimž se nezdráhá pozvat partnera, přítele, matku nebo kamarádku.

A extrémy, kterým se ve společnosti také nevyhneme, dokonce považují kojení dospělých za vzrušující sexuální praktiku. Co nejšílenějšího české matky s mateřským mlékem dělají? Zabrouzdaly jsme ve výživných online diskuzích a nestačily jsme se divit.

Vaření s mateřským mlékem

Ségra říkala, že nějaká její známá měla taky mléka hafo, tak to prostě používala na vaření - do kávy, omáčky, pudingů,“ svěřuje se s poznatky maminka v jedné diskuzi na známém mateřském fóru. K té se připojuje další s vyjádřením: „Vařily jsme španěláky a já říkám mamce – hele, co kdybychom tam nalily místo normálního mléka drobek mateřského. Mamča vzala sklenici od okurek a celou ji tam vyklopila. Nikdo nic nepoznal a všem se dělaly boule za ušima.“ No, proti gustu žádný dišputát. Na druhou stranu, návštěvu u téhle „vařilky“ bychom asi s radostí vynechaly.

Mateřské mléko jako všelék

Podle některých zdrojů může mateřské mléko potlačit počínající zánět, a tak ho některé matky kapou sobě i dětem do nejrůznějších tělních otvorů a dutin. Známá je například léčba očních a ušních infekcí, ale i bolestí v krku. Třeba jedna z expertek na kojení, Geraldine Miskinová, doporučuje mateřské mléko kloktat nebo popíjet při prvních příznacích bolesti v krku.

glass-1587258_960_720.jpg

Mateřské mléko používají některé české "vařilky" i k přípravě běžných pokrmů.
Pixabay
Umíš si představit, že bys pila mateřské mléko, nebo ti to přijde zvrácené?

Rodinné ochutnávky i byznys

Ještě se vám po výše uvedených odstavcích nezvedl žaludek? Paráda! Pak se můžete zúčastnit například tzv. „rodinných ochutnávek“. Další maminka se v jednom z vláken chlubí následujícím: „Moje mateřské mléko okusil u nás v rodině snad každý. Mně to přišlo jako rozpuštěná bílá čokoláda, jen trochu řidší a tukovější. Odstříkaným mlékem jsem také odkojila koťata toulavé místní kočky.“

Pokud si myslíte, že takhle „zvrácené“ jsou jen české maminky, vyvedeme vás z omylu. Třeba v Číně existují firmy, které vydělávají na kojení dospělých. Kojné sloužící dospělým klientům tady dostávají zhruba 16 000 jüanů (asi 52 000 korun) měsíčně, což je víc než čtyřnásobek průměrného čínského platu.

model-2498668_960_720.jpg

Mateřské mléko lidé využívají všelijak.
Pixabay
Jak může být požívání mateřského mléka dospělými takhle skvěle placené? Zřejmě je velký zájem.

Kojení jako sexuální praktika

Na závěr jsme si nechali opravdovou „lahůdku“. Tou jsou články o kojení tatínků, v nichž se to jen hemží mnohačetnými orgasmy a slastí, kterou někteří odvážlivci přirovnali ke stavu po vykouření „jointa“. Někteří pánové si prostě nemohou pomoct a prsy nalité mlékem v nich probouzí zvířecí pudy. Pokud byste před ně ale postavili vychlazenou a orosenou dvanáctku a půllitr mateřského mléka, tušíme, že by byla volba jednomyslná a jasná.

Související články