Polohovací pracovní stůl je vhodný pro děti i dospělé

Marker Elena / Shutterstock
Komerční článek
|
21. 11. 2022
|
Nešvarem moderní společnosti je nadměrné sezení. Sedíme při cestě do práce, v zaměstnání, ale i doma na gauči před televizí. To samé platí o školou povinných dětech.

Ty tráví sezením v lavici většinu dne. Ovšem nadměrné sezení nám škodí. Jak s ním zatočit alespoň doma? Pořiďte si polohovací pracovní stůl. Ten můžete využívat nejenom vy, ale také vaše děti. V čem spočívají jeho největší výhody?

Zatočte jednou provždy se sedavým způsobem života

Na tom, že dlouhodobé nadměrné sezení vede ke vzniku celé řady zdravotních obtíží, se odborníci shodují, a proto před ním varují. Řadíte se k lidem, kteří většinu dne prosedí a dobrovolně nevyhledáváte sportovní aktivity? Předejděte zdravotním komplikacím způsobeným nadměrným sezením včas a pořiďte si polohovací pracovní stůl.

Buďte při práci u stolu neustále ve střehu

Právě pracovní stůl, jehož výšku i sklon si budete moci sami nastavit, vás udrží v pohybu. Při sezení máme často tendenci hrbit záda a předklánět hlavu. Pokud byste s tím nic nedělali, v budoucnu byste svým vzhledem připomínali zvoníka z knihy jednoho slavného francouzského dramatika.

Nezapomínejte ani na děti a hlídejte, jak vypadají při psaní úkolů

Sledujte někdy své děti, jak se naklánějí nad pracovní desku stolu při psaní domácích úkolů. Jsou celé pokroucené, shrbené a sedí nakřivo? Pomozte jim nastavit správně výšku stolu i židle a občas je vyzvěte k tomu, aby se k práci postavily.

Polohovací pracovní stůl zcela změní váš způsob života. U práce či svého koníčku strávíte hodiny bez toho, aniž by vás něco bolelo. Budete neustále ve střehu a zamezíte tomu, abyste si přeseděli nohy. Praktičnost a funkčnost polohovacích stolů ocení i děti při psaní domácích úkolů. I ony se totiž při práci u stolu hrbí a mohou si tím způsobit zdravotní komplikace.

Související články