Hvězdy seriálu Girls se ukázaly v neretušované kampani na spodní prádlo

gz.com
|
30. 08. 2016
|
Většina katalogů spodního prádla je pastvou pro mužské oči. Pro svůdné křivky modelek zapomínáme sledovat, jak padne krajková podprsenka nám. Lena Dunham a Jemima Kirke ze seriálu Girls z produkce HBO ukazují trochu reálnější obraz ženských těl.

Kdo někdy zachytil přehlídku spodního prádla z produkce Victoria's Secret, určitě nepochybuje, pro koho je určená. Sexy modelky s dlouhýma nohama se producírují po molu v miniaturních kalhotkách a s obřími křídly. Připomíná to burleskní vystoupení, chrám zasvěcený prsům a zadkům v té správné velikosti. Přísnou sekularizaci na modelky a „normální ženské“ ale v poslední době rozbíjí čím dál více značek.

lonely-girls-project_lena_jemima_outtake_resized.jpg


qz.com

Novozélanský brand Lonely začal své tažení v roce 2009. Kampaň s názvem I’m no angel přímo naráží na Victoria's Secret. Svým modelkám totiž slavná značka říká andílci. Lonely oponuje s prohlášením Nejsem anděl. Na svých fotkách ukazuje, že sexy nemusí být jen nadpozemsky krásné bytosti s mírami 90-60-90. A také upozorňuje na to, že pojem sexy je značně relativní.

Holčičí sedánek v Brooklynu

Lena Dunham a Jemima Kirk jsou v letošní kampani zachyceny v brooklynském bytě tak, jako kdyby je fotila třetí kamarádka. Žádné retuše, žádné naučené pózování nebo litry make-upu. Herečky ukazují, že se ve svých tělech cítí dobře a že je médii nastavené ideály míjí.

lonely-site_1.jpg


qz.com

Kampaň samozřejmě rozvířila pořádnou diskuzi. Komentátoři se rozdělili na dva tábory. Jeden kampaň rezolutně kritizuje a říká, že ženy jsou krásné v každém tvaru, ale tenhle ať si značka laskavě nechá pro sebe. Druhý se opájí nově otevřenými možnostmi. My ostatní, „obyčejné ženské“ (nejvíc se k tomu samozřejmě vyjadřují muži), porovnáváme tloušťku stehen a břišní muffiny a říkáme si, že bylo na čase ukázat, že na nás příroda nemá jen jednu formičku. Byť sebehezčí.

Co si o fotkách myslíš ty? Mělo by být v kampaních vidět víc žen, které nemají těla modelek? Dej nám vědět na Facebooku nebo Instagramu!

Související články