TOP 10: Kam v Praze na kebab, který ti bodne k obědu i po večírku?

Shutterstock
|
14. 09. 2023
|
Kebab. Kdo by ho neměl rád? Čas od času si ho dá snad každý z nás, asi kromě vegetariánů a veganů. Více nebo méně propečené nebo šťavnaté masíčko se skvělým dresinkem v typickém arabském chlebu… Víš, kde najdeš ten nejlepší v Praze?

Někdo si rád dá kebab občas k obědu, když narychlo vyběhne z práce, protože si doma zapomněl krabičku s obědem, jiný mu zase žehná uprostřed noci, když umírá hlady po divoké party. Kebab se dá obvykle sehnat opravdu dlouho do noci a to z něj dělá zachránce pro mnohé. Proto pro tebe máme TOP 5 pražských kebabáren, kde se skvěle najíš, ať už budeš hladová ulicemi metropole bloudit v kteroukoli denní nebo noční dobu.

Can Bey

Jedna z nejznámějších kebabáren v Praze se nachází v Ječné ulici a slyšel o ní určitě už každý Pražák (a jestli říká, že ne, je to vegetarián nebo vegan). Nasytí se tu každý, i ten největší jedlík, obsluha bývá milá a usměvavá a

Maso je tady naprosto dokonalé, o tom žádná. Lahodný sýr, naprosto skvostná plejáda zeleniny (nejen klasická česká trojka zelí – rajče – okurka) a na výběr tu máte ze 4 dresinků. Hodně zajímavý je kari dresink. Ten je chuťově vynikající a nezvyklý, ale jestli si chcete vychutnat maso a zeleninu, zvolte jiný, méně výrazný.

Bývá tu celkem nabito, ale zástup hladových lidí by tě neměl vyděsit. Obsluha tu bývá zručná a rychlá.

Manni Kebabish

Tenhle fastfood nedaleko Karlova náměstí ti naservíruje kebab, na který budeš ještě dlouho vzpomínat. Příjemná obsluha, poctivé porce a skvělé ceny, to jsou důvody, proč se sem rádi vracejí místní, přespolní i přesoceánští. A když dostaneš chuť na něco jiného, klidně ti tu připraví burger, smažený sýr, řízek, kuřecí stripsy nebo třeba pizzu. Ke všemu si můžeš dát jako přílohu hranolky, rýži, turecký nebo naan chleba.

Web: http://www.mannikebabish.cz/

Istanbul Kebab

Istanbul Kebab na Novém Městě ti vždycky nabídne vynikající kebab a taky spoustu dalšího jídla, takže se se svou společností nemusíte omezit jen na něj. Nicméně – když už se pro něj rozhodneš, nebudeš litovat. Je tu vidět, že jde o rodinný podnik. Pokrmy tu připravují viditelně s láskou a zákazníků si tu váží. Když sem přijdeš třikrát, může masíčko chutnat vždycky trošku jinak, ale vždycky je naprosto skvostné. A domácí pita chleba? No jejej!

Jakmile skončíš s hlavním chodem, dej si ještě sladkou, pokud ti zbyde místo v břiše. Zdejší dezerty, mezi kterými chuťově vyčnívá baklava, jsou boží.

Web: https://www.istanbulkebab.cz/

Ali Baba Kebap

Tady prostě zklamání nezažiješ. Vynikající salát, luxusní maso, famózní chlebík a věčně dobře naladěná obsluha. Atmosféra, do které budeš ráda vracet. To je Ali Baba Kebap na okraji Prahy v Psářích. Když sem budeš mít cestu, neváhej a nabašti se!

Web: https://www.instagram.com/ali_baba_kebap_praha_/

MY WAY Döner Kebab

Další podnik, který můžeme doporučit, najdeš v Praze v městské části Strašnice. Tradiční turecké pochoutky ti naservíruje velice příjemná obsluha. Budeš velmi mile překvapena, jak velký kebab zde dostaneš. Je velký jako ruka. Opravdu! A v něm spousta šťavnatého masa v několika vrstvách proložených rajčaty, okurkami, salátem, zelím a skvělou omáčkou. Tvé plné bříško zaplesá i nad příznivou cenou.

Pokud bys chtěla ochutnat i něco jiného, v nabídce najdeš například skvěle dochucený pizza wrap, falafelový salát či dürüm klasik alias tortillu plněnou masem a zeleninou.

Web: http://www.mywaydonerkebab.cz/

shutterstock_1881448153.jpg

Jak máš kebab nejradši ty?
Shutterstock
Dobře připravený kebab, to je nebe v puse!

Gemüse Corner Kebab

Malý stánek v pražském Podolí, který dokáže velké věci. Konkrétně jeden z nejlepších kebabů široko daleko. Gemüse Corner Kebab se inspiruje slavným berlínským podnikem Mustafa’s Gemüse Kebap. Dokonale připravené masíčko, pečená zelenina, míchaný salát a zálivka dle výběru. Vše úhledně zabaleno do kebabové housky a ozdobeno sýrem feta. Tomu se říká král kebabů.

Pokud narazíš na frontu, nenechej se odradit, protože čekání za to stojí. Jedinou nevýhodou je fakt, že stánek má pouze miniaturní posezení, takže si kebab budeš muset vychutnat někde poblíž.

Web: https://www.instagram.com/gemuse.corner/

Express Kebab

Na malou prodejnu s vynikajícím kebabem můžeš narazit i v Praze Holešovicích na Ortenově náměstí. Pokud se potřebuješ rychle a kvalitně zasytit, vsaď na Express Kebab. Podnik se vyznačuje pestrou nabídkou typických tureckých masových specialit, které ti bleskurychle připraví sehraná obsluha. Můžeš se těšit na velkou porci skvělého jídla za super cenu. Kromě neděle zde mají otevřeno každý den do 23 hodin.

Tasty Döner Kebab

Tasty Döner Kebab představuje rozsáhlou síť poboček, které na tebe čekají hned na devíti místech v Praze – Horní Měcholupy, Chodov, Vršovice, Libeň, Břevnov, Vokovice, Michle a dvakrát v Holešovicích. Vyzkoušej kvalitní dürüm i döner kebab se zeleninou a několika druhy omáček (česneková, jogurtová, kari, pálivá a šašlík). Čeká tě ideálně velká porce za slušnou cenu, která tě zasytí.

Web: http://tastydonerkebab.cz/

Samarkand Kebab

V pražských městských částech Kobylisy a Podbaba na tebe čekají dvě ověřené kebab pobočky s příjemným prostředím s útulným posezením. Přijď si vychutnat šťavnatý kebab s čerstvou zeleninou, křehkým těstem a vynikající omáčkou. Za drobný příplatek si můžeš přiobjednat i extra porci masa navíc.

Web: https://www.samarkandkebab.cz/

Sehrazad Kebab

Poněkud nenápadný podnik ve Vršovicích nedaleko Městského stadionu Ďolíček, který nabízí jeden z nejlepších kebabů v Praze. Když do něj vstoupíš, tak hned poznáš, že je něco jinak. Sehrazad Kebab představuje koncept kombinující kebabárnu, shisha bar a čajovnu. Věř nám, že kebab je zde opravdu skvostný! Velká porce skvěle dochuceného kebabu bohatě proložená plátky masa a posetá adekvátním množstvím čerstvé zeleniny a omáčky dle výběru.

Web: https://www.samarkandkebab.cz/

Související články