Snake dieta: 4 dny a 10 kg dole. Raději ji ale nezkoušej

Shutterstock
|
23. 08. 2023
|
Už jsi zkoušela všechno, aby ses zbavila nějakého toho kila, ale nic moc ti to nepřineslo? Máme pro tebe další tip, co rozhodně nedělat. Je jím snake dieta.

Tahle netradiční dieta slibuje úbytek váhy až ve výši 10 kilogramů za pouhé 4 dny. Ovšem nejásej – výživoví odborníci ji příliš nedoporučují a nutriční specialisté si rvou vlasy z hlavy. Pro koho je dieta vhodná a kdo by se jí měl naopak vyhnout? Dozvíš se v následujících řádcích.

Dieta inspirována hady

Jak už její samotný název napovídá, tato dieta má mnoho společného s hady a jejich stravováním. Pokud si vzpomeneš na hodiny přírodopisu, jistě se také dopracuješ k informaci o tom, jak jedí a tráví hadi. Pokud by ti tahle nepodstatná informace přece jen unikla, pak doplníme, že takový had do sebe zvládne nasoukat myš nebo dalšího obří porci potravy a pak několik dlouhých hodin, někdy i dnů tráví. A ty bys to měla dělat velmi podobně.

Snake šťáva je základ

Pokud s dietou hodláš začít, pak bys měla své tělo nejdříve očistit. K tomu ti poslouží speciální „snake šťáva“. Ta obsahuje pouze vodu, mořskou sůl a chlorid draselný a popíjet bys jí měla ideálně 48 hodin před plánovanou dietou. Možná se ti bude chtít zvracet, podle jistého Colina Robinsona, který dietu představil světu, je to prý normální. Tělo se tak zbavuje toxinů a nežádoucích látek, zároveň si odvyká od závislosti na cukru a tucích.

shutterstock_1606162108.jpg

Snake dieta je hit, který si zaslouží nepřežít jediný den.
Shutterstock
Tahle dieta dokáže s organismem pořádně zacloumat.

Jdeme na to

Druhá fáze diety je založena na doslovném přežírání. Tady platí jedno velké ale – přejíst se můžeš jen jednou denně. Zkonzumuj maximum, co ti žaludek dovolí. Jednat by se ovšem mělo o nízkosacharidovou stravu s vysokým podílem bílkovin. Ideální jsou steaky, vajíčka, luštěniny, čerstvá nebo upravená zelenina, hovězí a vepřové maso. Po téhle hostině se ale připrav na to, že budeš opět pít snake šťávu, kterou můžeš proložit nápojem z jablečného octa a citrónové šťávy. Tenhle cyklus opakuj tak dlouho, dokud nedosáhneš požadované hmotnosti.

Odborníci na výživu varovně zvedají prst

Z krátkodobého hlediska může mít snake dieta skvělý detoxikačně-očistný účinek, dlouhodobé dodržování je ale krajně nevhodné. Protože jsi drasticky omezila příjem kalorií, je pochopitelné, že zhubneš, jakmile ale začneš normálně jíst, existuje zde poměrně velké riziko, že ztracené kilogramy i s nějakým tím bratříčkem navíc opět nabereš. Ideální dieta je proto taková, u které za týden zhubneš 0,5–1 kilogram.

Použité zdroje: zdroj 1, zdroj 2

Autor článku: redakce

Související články