Nejhorší české a československé vražedkyně: v hlavní roli auto nebo kladivo

Shutterstock
|
25. 09. 2022
|
Myslela sis, že ty nejhorší vražedkyně pocházejí ze zahraničí? Ani omylem! I v Československu a později v Česku se nacházely bestie, se kterými bys nechtěla mít co do činění.

Vražedkyně nesoucí hlavu v tašce, lesba zabíjející muže nebo matka, která ubodala své děti. To nejsou ženské postavy z hororových filmů nebo knížek, ale reálné vražedkyně z Československa a později Česka. Přečti si příběhy těch nejohavnějších, které naše země zažila.

Pomáhal milenec a jeho žena

Irena Čubírková byla první ženou, která byla po roce 1945 popravena za trestné činy. V roce 1951 měla s pomocí svého milence a jeho manželky zavraždit svého muže Jána Čubírka. Ženě svého milence přitom namluvila, že si její muž nevěru vymyslel a ve skutečnosti se nic nestalo.

Svého muže Čubírková otrávila, její milenec mu pak rozbil hlavu. Nakonec na něj ještě vražedkyně společně se ženou milence svrhly kamna. Vraždu se pak snažila označit jako nehodu, což ji nakonec policisté uvěřili.

O 13 let později zavraždila svého partnera, kdy mu sekerou usekla hlavu a jeho tělo spálila v peci. Bizarní příběh však pokračoval. Jeho hlavu uschovala v tašce, se kterou přišla na místní národní výbor ohlásit jeho zmizení. Pak ji odhodila na toaletě. Vražedkyně byla odsouzena k trestu smrti.

Zabíjela, aby se pomstila nespravedlivé a bezcitné společnosti

Stojí za smrtí osmi lidí. Olga Hepnarová je masovou vražedkyní, která v roce 1973 úmyslně najela náklaďákem na tramvajovou zastávku, kde čekali nic netušící lidé. Hepnarová věřila, že se jí všichni snaží ublížit, a tak vraždy naplánovala jako pomstu společnosti. Chtěla, aby se o jejím činu vědělo a nezapomnělo na něj.

Původně chtěla odpálit výbušninu v místnosti plné lidí nebo střílet na lidi na Václavské náměstí, nakonec si ale vybrala tramvajovou zastávku Strossmayerovo náměstí v pražských Holešovicích. K činu se hrdě hlásila a litovala jen toho, že nezabila víc lidí a nebyli mezi nimi její rodiče. U soudu si vyslechla rozsudek trestu smrti. Stala se poslední ženou, která byla oběšena na území Československa.

Krvavá blondýna milovala vraždění mužů

Jaroslava Fabiánová byla homosexuálně orientovaná mladá dívka, která svou nenávist vůči mužům vyjadřovala poněkud drsným způsobem. Vraždila velmi brutálně, na tělech obětí policisté našli desítky bodných ran.

Jako šestnáctiletá teenagerka se stala prostitutkou a její první obětí byl klient v seniorském věku, který jí nabídl míň peněz, než chtěla. Umlátila ho kladivem, bodala nožem a šídlem píchala do obličeje. Charakteristická byla svou bezcitností. Za první i druhou vraždu už si tresty odpykala, za zbývající dvě a další trestnou činnost si ve vězení odsedí doživotí.

Zabila své čtyři děti

Čin masové vražedkyně Romany Zienertové v roce 2011 šokoval českou společnost. Chladnokrevně zabila všechny své děti ve věku od 2 měsíců do 8 let. Tři ubodala a nejstaršího chlapce po snaze o útěk udusila polštářem. Děsivému činu předcházel strach vražedkyně o to, aby neztratila práva na své děti. Měla totiž spory jak s bývalým druhem, tak se stávajícím partnerem. Po vraždách ji policisté našli na půdě, jak se snaží s pořezaným zápěstím oběsit. Nepovedlo se jí to. Ve vězení si stejně jako předchozí vražedkyně odpykává doživotí.

Vražedkyně novorozeňat

Své vlastní děti zabila taky jednatřicetiletá žena z Vlasatic. Poprvé vraždila v roce 2012, kdy hned po porodu udusila dvojčata. O rok později zabila i své třetí dítě. S manželem přitom vychovávala už dvě děti.

Novorozeňata vždycky zabalila do ručníku a v igelitové tašce odnesla do sklepa. Porodila doma a po svém činu na sobě nedala nic znát. Podle svědků ve velkém pila alkohol a kouřila marihuanu. Rodina mimo to dlužila vysokou částku peněz. Teď si žena odpykává 22 let dlouhý trest.

Použité zdroje: zdroj 1, zdroj 2, zdroj 3, zdroj 4, zdroj 5, zdroj 6

Související články