Na kolečkách v kostýmku. Proč je koloběžka cool pro cestu do práce

Bigstockphoto
|
29. 05. 2021
|
Jezdíš do práce tramvají narvanou až k prasknutí? Chodit pěšky tě nebaví, i když by to tvoje tělo uvítalo? Kolo se ti tahat nechce a neměla bys ho kam v práci dát? Nebo prostě jenom nemáš žádný pořádný koníček? Pořiď si koloběžku!

Co je na tom tak super, že bys ji fakt měla mít? Vybalíme na tebe hned 7 důvodů, kterým jenom těžko odoláš. Takže?

1. Zvládneš to i v kostýmku

Oukej, na kole se ti ráno po městě jezdit nechce, budiž. Dojem, že bys přijela do práce zpocená jak myš a ještě si musela vézt náhradní oblečení, protože v kostýmových kalhotách se fakt blbě jezdí, zvlášť bez krytu řetěz, není tak úplně neopodstatněný. Koloběžka je v tomhle ale jiná. Žádný zamatlaný řetěz, žádné sedlo a nebezpečně vyhlížející rám, během jehož přelézání by sis oblečení roztrhala.

2. Uděláš něco pro sebe

Když už jsi zavrhla kolo a pěšky bys šla do práce příšerně dlouho, neskákej hned do MHD. Pořiď si koloběžku – nebudeš nečinně sedět na sedátku, ale budeš se hýbat. Ne zase ale tak, že bys přijela do práce s koláči v podpaží. Jasně, pořádná jízda na koloběžce je makačka, ale ty ráno nebudeš s nikým závodit, že ne? Kromě toho pohyb na ní napomáhá k uvolnění zádových svalů. A to se hodí většině z nás.

3. Bude to rychlejší než hromadná doprava

U MHD ještě zůstaňme. S koloběžkou se tě totiž nebudou týkat ranní zácpy a kolony. Budeš vlastně takový trochu rychlejší a mrštnější chodec.

4. Koloběžka je skladná

Kolo bys v práci neměla kam dát – na chodbě se ho bojíš nechat, protože leckdo z kolemjdoucích má nenechavé ruce, do kanceláře ho nenarveš. A kdyby jo, šéf ti to dá pořádně sežrat. Koloběžka je ale menší (když si nekoupíš nějakou obří) a klidně si ji složíš i pod pracovní stůl, když na to přijde. Stejně tak ji doma uskladníš ve skříni nebo pod postelí.

bigstock-girl-in-casual-wear-on-kick-sc-104758499.jpg

Je skladná a snadno ovladatelná - koloběžka je prostě skvělá!
Bigstockphoto
Na koloběžce se dá jezdit snad v čemkoli.

5. Budou po tobě obdivně pokukovat

Lidi na koloběžkách jsou prostě frajeři, kteří se nebojí vystoupit z davu a zařídit si život po svém. Aspoň tedy co se způsobu dopravy týče…

6. Pravděpodobně si ji zamiluješ

Je těžké jejímu kouzlu nepropadnout a ty to už po několika jízdách pochopíš. Na kolobrndě si můžeš zajezdit i jen tak pro radost, třeba na cyklo a inline stezkách. Moderní koloběžky jsou stavěné i na lepší lesní cesty, tak se toho neboj. Budeš mít zdravé hobby!

7. Koloběžku zvládne každý

Tenhle dopravní prostředek si může oblíbit úplně každý, protože jeho ovládání je perfektně jednoduché. Jakákoli věková kategorie, která už nebo ještě stále udrží rovnováhu, si na koloběžku může bez obav stoupnout a odrazit se.

Tagy: 
Související články