Hubni s rozumem. Tohle jsou nejlepší přírodní spalovače

Bigstockphoto
|
16. 01. 2023
|
Dokonalá postava jde ruku v ruce se správnou stravou a pohybem. To je fakt, který jednoduše nemůžeme žádným způsobem obejít. Svou snahu ale můžeš podpořit spalovači tuku. A vůbec nemusí jít o chemické a zbytečně předražené přípravky.

Víš, že ty nejúčinnější spalovače tuků máš doma v ledničce nebo ve spíži? Vyjdou tě na pár peněz a účinek mají stejný (nebo ještě mnohem lepší), než drahé přípravky na bázi chemického složení. Máme pro tebe sedm nejlepších spalovačů tuků, které ti pomůžou získat vysněnou postavu.

Chilli papričky

Existují jenom dvě skupiny lidí – ti, kteří je milují a na jejich ostrou chuť nedají dopustit a ti, kteří je z duše nesnáší a v jejich blízkosti nemůžou ani pobýt. Pokud patříš do první zmíněné skupiny, pak jistě víš, že za pálivost chilli papriček může látka zvaná kapsaicin. A právě ten patří mezi nejúčinnější spalovače tuků. Kapsaicin výrazně zrychluje metabolismus, některé studie dokonce uvádějí, že přispívá ke snižování hromadění tukových buněk a syntéze buněk nových.

Káva

O kávě toho bylo napsáno mnoho. I zde existují jen dvě skupiny osob. Jedni si bez ní nedokáží představit nový den, druzí jejímu aromatu nikdy nepřišli na chuť. Káva (bez mléka a smetany) je ale jedním z nejlepších prostředků na hubnutí. Obsahuje totiž kofein, který má stimulační účinek. Ten tě nakopne k lepším výsledkům a zároveň pozitivním způsobem ovlivňuje spalování tuků. Ideální je, pokud si šálek čerstvé kávy dopřeješ těsně před cvičením.

Zelený čaj

Pravý zelený čaj je opravdu zázrak. V první řadě zmíníme, že kromě účinného spalovače, jde také o nesmírně cenný antioxidant. Mnohé zdroje uvádějí, že jeho pravidelným popíjením můžeme předejít celé řadě chorob. Zelený čaj navíc také zpomaluje ukládání tuku v organismu, urychluje jeho spalování a snižuje také hladinu cholesterolu.

Citrusy

A grapefruity obzvlášť. V hořkých citrusových plodech se totiž nachází přírodní látka synefrin, která urychluje metabolismus, ovlivňuje spalování tuků a potlačuje chuť k jídlu. Pomocníkem může být také vitamin C, který je v citrusech (stejně jako v rybízu nebo paprikách) hojně zastoupen. Už je ti jasné, proč se pořád dokola mluví o „zázračné“ vodě s citronem? Jejím pitím rozhodně nic nezkazíš. 

bigstock-assorted-citrus-fruit-272265145.jpg

Citrusy pomáhají spalovat tuky v těle.
Bigstockphoto
Nemusíš si kupovat drahé potravinové doplňky, které pomáhají s hubnutím. Stačí znát ty přírodní.

Skořice

Aromatické koření, které si nejčastěji spojujeme s voňavým svařákem nebo vánočními perníčky dokáže s naším tělem hotové zázraky. Kůra tropických skořicovníků má neuvěřitelnou moc štěpit tuk a cukr, rozproudit krev v žilách a stimulovat zažívání. Určitě tak není od věci, pokud si lžičku mleté skořice přidáš do ranní ovesné kaše, mléka, kávy nebo čaje.

Zázvor

Velmi podobné účinky jako zmíněné chilli papričky má také zázvor. Díky jeho silnému aromatu dokáže náš organismus pěkně prohřát, stimulovat metabolismus a urychlil hubnutí. Například jistý výzkum potvrdil, že testované myši, kterým byl po dobu třiceti dnů podáván gingerol (látka vyskytující se v zázvoru), zhubly mnohem rychleji než myši, kterým látka podávána nebyla. Zároveň byly pozorovány také zlepšené úrovně krevního cukru a leptinu. Leptin je látka, která hraje klíčovou roli při pocitu plnosti a uspokojení po jídle.

Ananas

Tento tropický společník obsahuje enzym bromelain, který podporuje vylučování tuku z těla. Vláknina zase zaručí dlouhodobý pocit nasycení. Jen pozor na množství cukru, který ananas obsahuje. I zde proto platí – všeho s mírou. Takové ananasové carpaccio nebo jeho nakrájené kousky přidané do číny jsou ale super! Bez zajímavosti není ani to, že ananas si nebere servítky v případě únavy nebo akné!

Použité zdroje: zdroj 1, zdroj 2, zdroj 3, zdroj 4, zdroj 5

Související články