10 důvodů, proč milujeme podzim

Bigstock.com
|
17. 09. 2020
|
Jasně že léto bylo super! Milujeme pikniky, posedávání na zahrádkách našich oblíbených barů do pozdních hodin, zahradní grilovačky i spaní pod stanem. Ale podzim… Podzim má ledacos do sebe.

1. Konečně dojde na ten huňatý svetr

Je super vyrazit do města jen v krátkých šatech. Ale jen málo věcí se vyrovná tomu, když se oblékneme do hebkého hřejivého svetru, který nás ochrání před plískanicemi. Nevadí, že si po obědě dáme navíc dortík. V tomhle svetru se totiž nějaké to deko navíc schová.

2. Hořčičná je zase in

Je to barva, kterou tvůj kluk nesnáší. Ale teď se hořčičná dostává znovu ke slovu a módě se neodmlouvá. Společně s vínovou, oranžovou a lahvově zelenou. Můžeme se vrátit k tmavým lakům na nehty a temně rudá na rtech má prostě prim.

3. Přírodní kýče

Takové to říjnové počasí, kdy sedíš na zastávce s voňavým kafem v ruce, vyhříváš se a zároveň pozoruješ žluté, červené a hnědé listí, které křupe pod nohama... Vyrazit do lesů je hazard - své sociální sítě totiž můžete lehce zaplavit epidemií fotek strakatých stromů.

bigstock-autumn-woman-carefree-young-w-305535463.jpg

Podzim bývá upršený, ale nemusí být!
bigstockphoto.com
Podzim může být opravdu kouzelný!

4. Dýňová exploze

Dýňové laté, dýňové polévky, dýňové dorty, vydlabávané dýně, minidýně na oknech, dýně na svetrech, svíčky s vůní dýně… Dýňová sezóna je tu a my se těšíme, až se do ní pořádně zaboříme.

5. Polévky k snídani, obědu, večeři i druhé večeři

A když už jsme u té dýňové polévky, podzim přeje hustým krémovým polévkám, které zahřejí, zasytí a udělají v bříšku jako v pokojíčku. A navíc umí být i neuvěřitelně zdravé!

I když si na ně každý rok postěžuje, tak si musíme upřímně přiznat, že na Vánoce se těšíme. Všechna ta světýlka, koledy, punče a pokoj všem lidem dobré vůle se prostě zažere pod kůži. Začínáme péct - nebo aspoň plánovat, jaké cukroví nakoupíme, a i když je shánění dárků otrava, těšíme se, až s nimi nadchneme naše milé.

bigstock-homemade-pumpkin-soup-and-pump-322141798.jpg

K podzimu neodmyslitelně patří polévky.
bigstockphoto.com
Dýňovou polévku? Třeba pětkrát denně!

7. Čaj od páté do páté

Milujeme domácí limonády, sirupy i vodu s mátou. Ale rády se vrátíme ke kouřícímu šálku earl grey, dece a rozečtené knize. Atmosféra, kterou s citronovo-meduňkovou tříští prostě nenavodíš.

8. Vinohrady, vinohradyyy

Burčák a vinobraní jsou nejlepší věci, které nám podzim mohl darovat. A když skončí vinobraní a výletů do sklípků, začne sezóna svařáků a čaje s rumem. Ladnou podzimní tečku za horkými nápoji děláme pravidelně s punčem.

9. Chráněné kožichy

No dobře, nohy si sem tam oholíme i na podzim. Už je nám ale trochu víc jedno, jestli je to každý druhý den nebo týden. Vždyť přece přírodní srst chrání před chladem! A kolik času navíc tím vyšetříme!

10. Přírodní makeup

Teplota ještě nedosáhla extrémů a nás na podzim většinou nečeká smrt uklepáním se. Chladnější vzduch ale dokáže vykouzlit přirozeně červené tváře, studený ranní vítr přidá bystrost našemu pohledu. Dotáhni podzimní look barevným deštníkem nebo vtipnou pláštěnkou a vyhrála jsi módní dostihy!

Související články