TOP 20: Nejlepší restaurace v Praze. Tady ti zachutná!

Bigstockphoto
|
28. 09. 2022
|
Hledáš restauraci pro rodinnou sešlost, setkání s přáteli, oslavu nebo romantickou schůzku se svým protějškem a ráda bys svou společnost překvapila něčím novým a neokoukaným? Máme pro tebe 15 pražských restaurací, s nimiž se ti to povede!

Asi každý z nás má svůj oblíbený podnik, kam si rád zajde na polední menu, na večeři nebo jen tak na dvě deci. Čas od času ale rozhodně neuškodí prozkoumat nová místa, protože je jich požehnaně a byla by škoda je přehlížet. O těchto restauracích v Praze bys rozhodně měla vědět!

Červený Jelen

Je to skoro neuvěřitelné, ale tahle restaurace pojme až 700 lidí! Je to totiž největší restaurace v naší metropoli a velikostí její sláva rozhodně nekončí. Hned v začátku vás uchvátí interiér, ať už si vyberete Banku, Trezor, nebo Klubovnu. Pro soukromé akce jsou tu pak Salonky Červeného Jelena, které jsou jako stvořené pro vánoční večírky nebo slavnostní obědy. 

A na co si sem zajít? Rozhodně na pořádný steak, který ti tu udělají, jak se sluší a patří. Pro opatrnější je tu degustační prkénko, zkrátka nepřijdou pivaři ani milovníci slaďoučkých dezertů. Výběr je tu pořádně pestrý a kvalita i provedení jídel nadpozemská!

Web: https://www.cervenyjelen.cz/ 

299526154_1443755146125878_2197179722666504068_n.jpg

Červený Jelen je vyhlášený svými steaky.
V téhle restauraci si rozhodně dej steak!

Pastař

Je libo posezení v decentní a oku lahodící atmosféře, v podniku, kde si budete připadat luxusně, a přitom neutratíte jmění? Pak může být jasnou volbou Pastař, podnik, jenž se specializuje na mezinárodní, evropskou a speciálně středomořskou a italskou kuchyni.

O blaho tebe a tvých společníků se postará pozorná obsluha, která ti i ráda doporučí, co by sis tak mohla dát. Lidé zde rádi slaví narozeniny nebo jiné sváteční události, ale je radost je tady i jen tak posedět s partnerem nebo kamarádkou.

Součástí restaurace je obchod, z nějž si můžeš nejednu dobrotu odnést, například sladké pečivo nebo po domácku vyráběné těstoviny.

Web: https://www.pastar.cz/ 

pastar.jpg

Součástí restaurace je obchod, v němž si můžeš koupit třeba poctivé těstoviny.
Za italskou kuchyní do tohohle podniku. Neuděláš chybu.

San Carlo Dittrichova

V našem výběru rozhodně nesmí chybět podnik, v němž si pochutnáš na luxusní pizze. Naším tipem je San Carlo Dittrichova, kde kromě pizzy dělají také jiné italské speciality a hodně vkládají do středomořské kuchyně.

Chceš-li zažít pravou Itálii, nemusíš se doma hádat s kocourkem. Prostě si zajděte na dobré jídlo – sem. Pizza je tady skvělá, ale bez obav si vyber i z těstovin, salátů a polévek – vedle nešlápneš! Hosté si pochvalují také víno, které tu obsluha nabízí.

Restaurace má i venkovní posezení, takže tady lze klidně strávit příjemný letní večer, jsou tu také připraveni na děti. Podnik skvělý pro jakoukoli příležitost!

Web: https://www.sancarlo.cz/

sancarlo.jpg

Ochutnej tady pizzu a jiné italské speciality!
Za pizzou zase zamiř do San Carla. Je tady vynikající!

K the Two Brothers

Za indickou kuchyní se se svými společníky vydej do nejoblíbenější indické restaurace „K“ The Two Brothers. Indické a asijské speciality tady mají v malíku, což dokazuje nejedna celebrití fotka z návštěvy tohoto podniku.

V jídelníčku najdeš velký výběr z tandoori, kari nebo rýžových specialit. Vyberou si zde samozřejmě i vegetariáni, navíc jsou ve hře bezlepkové pokrmy. Když si nebudeš vědět rady, co ochutnat, obsluha napoví a pomůže s výběrem. Tady si svou společnou chvíli rozhodně užijete.

Zajít si sem můžeš na večeři, oběd i pozdní snídani. Kromě jídla budeš mít na výběr ze široké nabídky nápojů – alkoholických i nealkoholických. Kdo ví, třeba tě indická kuchyně přiměje k návštěvě Indie…

Web: https://www.kthetwobrothers.eu/

k_the_two_brothers.jpg

Indická kuchyně je velmi specifická.
Nejlepší indická restaurace v Praze? K the Two Brothers!

Portfolio Restaurant

A teď zamíříme za opravdovým luxusem. Pro naprosto speciální chvíle je jako stvořená Portfolio Restaurant. Ne že by jinde jídlo nevypadalo dobře, ale tady se servíruje skutečný fine dining. Připrav se na skutečný gastronomický zážitek, na který jen tak nezapomeneš.

K dobrému jídlu tady patří vytříbený design a úslužný personál ochotný s čímkoli poradit, pomoci vám jídlo správně spárovat s adekvátním vínem a ještě vám zpříjemnit celý pobyt v podniku.

Ochutnat tu můžeš cokoli z evropské, středomořské i mezinárodní kuchyně. K dispozici jsou i bezlepková jídla a sezónně taky pečlivě vybraná degustační menu.

Web: https://www.portfolio-restaurant.cz/

portfolio.jpg

Tahle restaurace je ztělesněný vkus.
V Portfolio Restaurant se to hemží specialitami evropskými a mezinárodními.

Restaurace Alcron

Tenhle podnik rozhodně nemůžeme vynechat. Tady se najíst a napít, to není jen o zasycení, ale o celkové atmosféře podniku s historií sahající až do 30. let 20. století. V příjemně laděném interiéru restaurace, doplněném o fotografie tančících párů na motivy Tamary de Lempické, najde intimní posezení jen 24 hostů.

Ve vyhlášené restauraci hotelu Alcron můžeš ochutnat speciality evropské a středoevropské kuchyně, trochu té Francie, o hladu nezůstanou ani osoby nesnášející lepek a vegetariáni. Všechno precizně připraveno do každého detailu pod taktovkou šéfkuchaře Lukáše Hlaváčka, který ve zdejší kuchyni převzal žezlo po Romanu Paulusovi.

V téhle restauraci je skvělé pobýt ve dvou i ve větší společnosti, při všední, ale především při naprosto speciální příležitosti. Je však nutné se připravit na vyšší ceny. Ten výdaj za to ale rozhodně stojí!

Web: https://www.alcron.cz/

alcron.png

Nóbl restaurace, ve které si připlatíte, ale dostanete to nejlepší - Alcron.
Alcron je klasika, která spatřila světlo světa už ve 30. letech 20. století.

Vegan’s Restaurant Prague

Současnost hraje veganství do karet, a proto považujeme za nezbytné zmínit restauraci Vegan’s Prague jako výjimečného zástupce svého druhu. Vegetariáni a vegani si zde zaručeně pochutnají a možná zdejší pokrmy přivedou k alternativnímu směru stravování i další, veganstvím dosud nepolíbené jedince. Kdo by nechtěl okusit originální veganský guláš, svíčkovou nebo burger s výhledem na Pražský hrad?

Šikovní kuchaři ti vytvoří specialitu české nebo světové kuchyně, usměvavý personál ti ji naservíruje, pěkně si pochutnáš a uznáš, že budeš podnik doporučovat dalším. Všechny suroviny jsou v bio kvalitě.

Za pěkných dní můžete posedět venku na terase. Tohle místo se hodí pro jakýkoli druh setkání. Součástí restaurace je i Vegan’s Green Bistro, odkud si můžete odnést nejednu dobrotu.

Web: http://www.vegansprague.cz/

vegans_prague_1.jpg

Vegani jsou tady vítáni!
vegansprague.cz
Na tenhle podnik se můžeš spolehnout.

Madame Lyn

Kde si připomenout rozmanitou vůni Asie a fantastickou chuť Vietnamu? Přece v naprosto úžasné restauraci ​Madame Lyn v Praze na Vinohradech​, kde se tvé chuťové smysly naplní exotikou lahodné asijské kuchyně!

Skvělá lokalita zve k příjemnému venkovnímu posezení, a to zejména v horkých letních dnech. Na své si tu přijdou nejen vegetariáni, ale taky milovníci tradičních a nefalšovaných nudlových vývarů Pho s pořádnou porcí hovězího masa.

Tato restaurace je vhodná pro každou příležitost. Zavítat sem můžeš jak na luxusní oběd, tak i romantickou večeři se sklenkou kvalitního vína pozdních sběrů. Bohaté Á la Carte menu nabízí i pochoutky z grilu, včetně vybraných pikantních specialit.

Web: https://www.madamelynrestaurant.cz/

madame_lyn_-_vietnamese_restaurant.jpg

Madame Lyn nejspíš nikdy nezklame.
madamelynrestaurant.cz
Oběd s kamarádkou i romantická večeře s partnerem. Obojí tu bude báječné.

Jaffa Restaurant

Přitahují tě orientální vůně? A co ta, která vane od pobřeží ​Středozemního moře​ do jednoho ​města Jaffa, které dneska patří k Izraeli, ale dřív bylo palestinské​? Výhodou je, že nemusíš cestovat tak daleko, protože stejnojmennou ​restauraci Jaffa​ najdeš v samotném srdci Prahy, a to v obchodní pasáži ​Černá Růže​.

Skvělé jídlo a do detailu propracované menu plné ​arabské kuchyně ​jistojistě potěší každého, kdo má rád vegetariánské a veganské pokrmy, bezlepková jídla a především pokrmy připravované podle světoznámé islámské tradice halal. Pro nerozhodná bříška doporučujeme vyzkoušet mix grill – výběr různých druhů masa a zeleniny připravených na grilu pro 1 až 4 osoby.

Web: https://www.jaffa-restaurant.cz/

jaffa_restaurant.jpg

Jaffa Restaurant tě přenese až na Blízký východ.
jaffa-restaurant.cz
Máš ráda blízkovýchodní kuchyni? Pak tady nepřijdeš zkrátka.

Levitate Restaurant

Chceš okusit prvotřídní snoubení jídla a pití pro náročné a zažít chuťovou i vizuální dokonalost pokrmů? Přijď se podívat do zážitkové restaurace​ Levitate​, která se ne jen tak náhodou označuje za ​hvězdu pražské kulinářské scény. Každý chod na talíři, propracovaný do detailu, v sobě mísí tajemství receptury severoevropské kuchyně​ sahající až do profesionální ​gastronomie v daleké Asii​.

Levitate ​je únik z rušného centra Prahy do ​moderní oázy klidu ve skandinávském duchu​, která nabádá každého prožít silný gastronomický zážitek plný překvapení. Podnik, který se na první pohled jeví jako pro náročnou klientelu, ocení i běžný turista a potěší i člena tvojí rodiny nebo tvou drahou polovičku. Bezva místo pro speciální chvíle a události!

Do hloubky promyšlené menu a odvážné kombinace všech chutí představují kořeněné pokrmy z hovězího a vytříbené rybí speciality ochucené asijskými bylinkami. Jako třešnička na dortu nesmí chybět bohatá směs chutí exotických plodů a ovoce.

Web: https://www.levitate.cz/

levitate_restaurant.jpg

V Levitate Restaurant ti bude vždycky parádně.
levitaterestaurant.cz
Odvážných kombinací chutí se tady nebojí.

Restaurace Pepř a Sůl

Nechce se ti vařit, ale zároveň bys ocenila klasiku staré dobré české kuchyně? Nezoufej a vydej se ochutnat tradiční česká jídla plná chuti do restaurace Pepř a Sůl v Praze na Vysočanech.

Extra příjemný personál tě mile přivítá a je připraven ti doporučit některý z fantastických předkrmů, případně vyzkoušej porci od každého v rámci degustačního menu. Jídelní lístek je nabitý populárními lahodnými jídly, jako je například vynikající vývar s velkým játrovým knedlíčkem, vepřová panenka, telecí řízek s bramborovým salátem, pořádná porce králíka, vepřová jatýrka a mnoho dalších středoevropských pokrmů, včetně famózních dezertů na závěr.

Díky polednímu menu si můžeš skvělé české jídlo s kamarády nebo rodinou vychutnat, i když máte čas jen „na skok“. Všechny speciality jsou připraveny poctivě a s láskou k Česku.

Web: https://peprasul.cz/

pepr_a_sul_-_restaurace.jpg

Tahle restaurace si tě získá.
peprasul.cz
Když na českou klasiku, tak právě sem.

Vallmo Restaurant

Vychutnej si příjemnou atmosféru u dobrého jídla prvotřídní kvality. Venkovská restaurace Vallmo na Novém Městě nabízí evropskou kuchyni zaměřenou na české chutě. Cílem konceptu je spojit v jídle chuťový a vizuální zážitek, o což se postará stále usměvavý šéfkuchař Martin Makovička.

Mezi vytříbenými pokrmy moderní, a přesto útulné restaurace najdeš zvěřinu, ryby i českou klasiku v netradičním kabátku z pečlivě vybíraných surovin. Pokud nevíš, které jídlo si vybrat, požádej o degustační menu. Obsluha ti poradí i s výběrem vína.

Pro vegany je ušito na míru speciální veganské menu, které rozhodně stojí za hřích.

Web: https://www.vallmo.cz/

Na Kopci

Tahle malá rodinná restaurace kousek od Barrandova získala ocenění Michelin Bib Gourmand. To znamená, že tu najdeš skvělé jídlo za přijatelnou cenu. Tvé chuťové pohárky tak pojedou na plné obrátky.

Podnik se specializuje na francouzskou kuchyni, v nabídce nechybí mořské plody (krevety, mořský ďas nebo humří bisque), ani kus dobrého masa nebo sladké dezerty. Specialitou restaurace Na Kopci je hovězí tatarák podle vlastní receptury s hranolky a salátem.

Stále váháš, co z bohatého jídelníčku vybrat? Zkus čtyř nebo pětichodové degustační menu s výběrem toho nejlepšího, co restaurace nabízí. K tomu si můžeš nechat doporučit některé z bílých, růžových nebo červených vín. Pro děti je připraveno dětské menu.

Web: http://www.nakopci.com/

kopec-interier_003.jpg

Restaurace Na Kopci má perfektní hodnocení.
nakopci.com
Nevíš, co si dát? Zkus degustační menu!

Restaurace Na Pekařce

Vynikající restaurace Na Pekařce se specializuje na klasickou českou kuchyni. V pracovních dnech se můžeš spolehnout na pestrý výběr jídel z denní nabídky. A nemusíš se bát, že bys musela sáhnout hluboko do peněženky.

Ve stálé nabídce najdeš kromě tradiční domácí kuchyně taky delikatesy z grilu a pánve, saláty, těstoviny a sladké dezerty. V létě si můžete užít ničím nerušenou společnost v zahradním altánu.

Web: http://www.napekarce.cz/

Sia Restaurant

Luxusní asijská kuchyně v elegantním podniku se ukrývá kousek od Masarykova nádraží. Restaurace Sia vychází z tradičních receptů, postupů a technologií, které jsou obohaceny o nové zkušenosti a nápady. Mezinárodní tým pod vedením šéfkuchaře Jiřího Štifta spojuje kuchaře z Indonésie, Nepálu, Thajska, Indie, Vietnamu, Malajsie, z Číny i Moravy.

Jídla plná rozmanitých vůní a chutí tobě i tvým přátelům nabídnou neskutečný vizuální zážitek, který můžeš doplnit širokou nabídkou čaje, vína a koktejlů. Specialitou podniku je tradiční pekingská kachna se seznamovými palačinkami až pro 5 osob, kterou se vyplatí objednat dopředu.

Vyzkoušej silnou thajskou polévku s kuřecím masem, tradiční orientální jídla z wok pánve, vařené nebo smažené dim sum knedlíčky, ryby, mořské plody, pokrmy připravené v hliněném hrnci… Zkrátka je z čeho vybírat. I vegetariáni si přijdou na své a fanoušci sladkého určitě nepohrdnou domácí zmrzlinou nebo osvěžujícím sorbetem.

Web: https://www.siarestaurant.cz/

Divinis

Zažij vůně, chutě a atmosféru Itálie v srdci stověžaté matičky Prahy. Restaurace Divinis je nenápadný elegantní podnik Zdeňka Pohlreicha s nabídkou luxusních italských pokrmů a regionálních vín.

Útulný světlý podnik láká nejednoho hosta na vysokou gastronomii, která několikrát získala ocenění Michelin Bib Gourmand. Díky konceptu otevřené kuchyně můžeš nahlédnout pod pokličku každého připravovaného jídla.

Specialitou šéfkuchaře jsou dušená telecí líčka se špenátem, bramborovou kaší a lanýžovým máslem. Pokud chceš ale ochutnat něco speciálního, zajdi si sem na originální dezerty plné netradičních ingrediencí.

Web: https://www.divinis.cz/

image-8.jpg

V téhle restauraci tu zachutná všechno, co zkusíš.
divinis.cz
Tenhle elegantní podnik má pod palcem Zdeněk Pohlreich.

Kuchyň

Když máš hlad, jdi do kuchyně. Ale do té s velkým K! Restaurace Kuchyň v sousedství Pražského hradu upravuje české klasiky podle receptů šlechtické kuchyně. Budeš si připadat jako ve středověku a ceny nejsou vůbec přehnané.

Když budeš chtít něco opravdu speciálního, podnik ti připraví masopustní hradní hostinu. Připrav se na několikachodovou večeři a těš se na vepřový mozeček, domácí jitrnice a jelita s kysaným zelím nebo uzený vepřový lalok. Pro zahnání žízně je pro všechny strávníky připraveno pečlivě ošetřené tankové pivo.

Při hezkém počasí můžeš jít na terasách Salmovského paláce, odkud budeš mít dokonalý výhled na celou Prahu.

Web: https://kuchyn.ambi.cz/

U Malířů 1543

Co takhle vyzkoušet jednu z nejstarších pražských restaurací, jejíž historie sahá až do 16. století? Po vstupu do interiéru restaurace U Malířů 1543 pocítíš noblesu, eleganci a luxus. Bohaté nástěnné fresky a klenuté stropy na tebe a tvé přísedící budou shlížet, ať se posadíš do salonku nebo k baru.

V menu U Malířů 1543 najdeš jídla tradiční české i mezinárodní kuchyně, která můžeš vhodně spárovat s nabídkou kvalitních vín. Pro mlsné jazýčky si šéfkuchař Miroslav Doležal připravil pečlivě sestavené degustační menu.

Podnik provozuje taky klub s klavírem, jenž se skvěle hodí pro konání soukromých akcí.

Web: https://umaliru1543.com/

restaurace-u-maliru-interier-28.jpg

Jedna z nejstarších restaurací v Praze je nezapomenutelná.
umaliru1543.com
Atmosféra je tady stejně ohromující jako samotné jídlo.

U Matěje

Trošičku dál od centra města v pražských Dejvicích se nachází restaurace U Matěje, kterou si v roce 2019 otevřel světoznámý kuchař Jan Punčochář, aby potěšil širokou veřejnost nevídaným gastronomickým zážitkem.

Profesionální přístup personálu se postará o tvé pohodlí a pomůže s výběrem předkrmu, hlavního chodu i nápojů. Kapří hranolky, créme brulée, pečený candát, telecí pavouček, dančí krk – to je jen malá ukázka jídel, na která se ti budou sbíhat sliny, jakmile si budeš pročítat jídelní lístek.

Zažij skutečné hodování v zážitkové restauraci, nebo si jen přijď dát orosené plzeňské pivo a domácí pálenku od mistra destilatéra Václava Šitnera.

Web: https://www.umateje1.cz

Bistro 58

Nemáš moc velký hlad, ale dala by sis něco dobrého na zub? Už nehledej! Nově otevřené Bistro 58 na ulici Vinohradská poblíž náměstí Jiřího z Poděbrad ti to splní.

Čekají tě čerstvě připravené plněné bagety, chlebíčky a kanapky. Milovníci zdravé stravy mohou okusit jídla z nabídky salátů. V doplňkovém sortimentu na tebe dokonce čekají zdravé zeleninové zavařeniny – ajvar, řepa, okurky nebo pečené papriky.

Na zapití můžeš vybírat z bílých, růžových nebo červených vín. Dále jsou k mání nealkoholické nápoje a k tomu 100% ovocné šťávy. V bistru můžeš posedět, jak dlouho budeš chtít, případně si můžeš něco k zakousnutí nechat zabalit domů.

Web: https://bistro58.cz

Máš favorita?

Uspořádej příští oslavu svátku, narozenin, výročí nebo čehokoli jiného stylově v neokoukaném podniku, kde si na své přijde každý! Zjisti, co má kdo rád, promysli, co by lákalo tebe, a určitě si to všichni užijete.

Jaká je podle tebe nejlepší restaurace v Praze? Dej nám o tom vědět na Facebooku s hashtagem #jsmekocky!

Související články