Návrhář odhlalil 35 let staré tajemství svatebních šatů princezny Diany

everafterguide.com
|
19. 08. 2016
|
Až nedávné interview s jedním z autorů svatebních šatů princezny Diany Davidem Emanuelem odhalilo 35 let staré tajemství: vítězný návrh slavné róby nepřežil ani první schůzku s budoucí princeznou.

b74dc582b5143dea4f6a9f3444806239.jpg


everafterguide.com

Na svatebních šatech pracovalo dnes už rozvedené manželské duo David a Elizabeth Emanuelovi. Média označila manžele v závodu o designérský post za outsidery. Nikdo nevěřil, že by právě oni mohli vytvořit nejslavnější šaty osmdesátých let, které ovlivnily módu na dvacet let dopředu. Přesto měli Emanuelovi jednu obrovskou výhodu, která jim nakonec pomohla. Pracovali s Dianou již dávno před tím, než se na scéně objevil Charles.

456a91f431d0bd552be99712c11985a8.jpg


everafterguide.com

Jednoduché šaty byly nemyslitelné

„Ukázal jsem Dianě návrh a pak jsem ho okamžitě roztrhal, protože jsme nechtěli, aby se někde tu někde povaloval,“ vysvětlil David překvapivé rozhodnutí Express novinám. „Byla prostě mladá a svěží. Chtěl jsem to v návrhu respektovat, ale ona do svazku vcházela jako Lady Diana Spencer a měla se stát Princeznou z Walesu. A ta obrovská katedrála Svatého Pavla! Kdybychom vytvořili jemné něžné lehké šaty, nefungovalo by to před publikem 700 milionů lidí,“ dodal David Emanuel k tomu, proč vytvořil spolu se svou tehdejší manželkou šaty jako ze šlehačkového dortu.

royal-diana-pictures-597393.jpg


express.co.uk

Slavné šaty jsou pošité deseti tisíci perlami a v den svých třicátých narozenin je spolu se svým bratrem zdědil princ Harry. Velká Británie se teď připravuje na další velkou svatbu. Velký den čeká Pippu Middleton, která je proslulá svým elegantním módním vkusem. Ovlivní její róba další generace?

Líbí se ti Dianiny šaty? Dovedeš si představit, že by sis je oblékla na svatbu? Napiš nám na Facebook a postni na Instagram s hashtagem #jsmekocky!

Související články