Sexy auta pro ženy roku 2022. Je mezi nimi i váš favorit?

Freepik
Komerční článek
|
23. 06. 2022
|
Zaplaťpánbůh ve 21. století už není řízení automobilu doménou mužů, ale za volant ve velkém usedají také ženy. Asi vás nepřekvapí, že výběr oblíbených modelů aut je u žen trošku jiný než u jejich mužských protějšků. Co od auta snů chtějí ženy a které modely se řadí mezi jejich oblíbence právě letos?

Ženy chtějí hlavně praktická auta

Zatímco muži se dívají především na výkon motoru, ženy hledají praktického pomocníka, ve kterém se zkrátka budou cítit dobře a který podtrhne jejich osobnost a životní styl. Muži si užívají zvuk motoru i řazení. Ženy dávají přednost automatické převodovce a prostornému kufru, kam bez potíží uloží i větší nákup. Pro něžné pohlaví je důležitým parametrem také barva auta. Asi vás nepřekvapí, že pokud je žena ve vztahu, častěji se o servis nebo povinné ručení stará její partner.

Řekni mi, jaké auto chceš, a já ti řeknu, jaká jsi

Na vzhledu a barvě záleží. To vám řekne každá žena a platí to i u výběru auta. Modrou barvu si prý vybírají ženy, které jsou klidné a vyrovnané samy se sebou. Červená auta lákají temperamentnější dámy, které milují dobrodružství. Hnědou a béžovou zase volí ty, které jsou optimistické a na něž se můžete spolehnout za každých okolností. A růžová? Ta je na silnicích k vidění jen zřídka. Zdá se vám vůz v takové barvě bizarní? Možná, ale přesto ukazuje na velmi silnou ženu, která se nebojí vybočit z davu.

4 vozy, které bodují u žen

Mezi favority najdete velké, prostorné vozy i malá auta, se kterými se skvěle parkuje hlavně ve městě. A která to jsou?

Peugeot 308 – Prostorný vůz z francouzské výrobní linky to u žen vyhrál díky vynikajícímu poměru cena/výkon, krásnému designu a záplavě bezpečnostních asistentů. Dámy totiž přikládají velkou váhu nejen vzhledu, ale i bezpečnostním prvkům.

Škoda Fabia Monte Carlo – Je to sice pořád menší Fabia, ale ve sportovním provedení Monte Carlo. Tohle malé mrštné auto má ve výbavě sportovní sedačky a černé doplňky karoserie. Je stylové a nadupané asistenty. Nabízí nouzové brzdění, udržování jízdního pruhu, tempomat, odemykání a startování bez klíče a mnoho dalších věcí, které řidičky ocení.

Toyota Yaris – Chválí si ji především ženy, které se pohybují po městě. Tohle auto už je léty prověřené a mezi ženami obzvlášť oblíbené. Stojí kolem 350 000 Kč, takže se jedná o cenově dostupné a nepříliš okázalé auto, které je ale praktické a velmi spolehlivé. A navíc se vám s ním bude dobře parkovat.

BMW X4 – Tento model auta vás asi nepřekvapí. Jedná se o luxusní SUV, které ukazuje na vyšší společenský status. Pyšní se sportovními liniemi, obrovským vnitřním prostorem a samozřejmě vysokou bezpečností. Přestože jsou SUV vozy poměrně velké a rozhodně se snadněji parkuje s menšími auty, ženy si je nemohou vynachválit. A které auto byste si vybrala vy?

Související články