Rozbijte nudu v interiéru aneb proč si pořídit zajímavé obrazy a jak je správně umístit?

dovido.cz
Komerční článek
|
10. 08. 2020
|
Dekorace nám pomáhají zútulnit domov tak, abychom se v něm cítili co nejlépe. Malé i větší dekorativní předměty dělají ten pravý domov, dokážou dotvářet tu správnou atmosféru a kouzlo v každém interiéru. Nudné stěny zase zdobí obrazy a umí udělat hodně parády. Věděli jste ale, že hodně záleží na tom, jak obrazy rozvěsíte?

Udělejte svůj domov zajímavějším a popusťte uzdu své fantazii

Každý z nás má rád něco jiného, má jiný vkus i představy o tom, jak by to ve stylovém domově mělo vypadat. Obrazy jsou obvykle to, co dotváří skutečný domov a dělají ho tím, čím by měl být. Pokud milujete umění, budete pravděpodobně investovat do krásných a starších kousků.

Pokud jste hodně extravagantní, nejspíše zvolíte hodně barev, a pokud je váš dům plný dětí, nejspíše budou stěny zdobit výtvory vašich ratolestí. Je v podstatě jedno, co si na stěny rozvěsíte, důležité je však to, jak je rozvěsíte a kam přesně je dáte. I pouhý jeden malý obrázek na stěně umí dát pokoji úplně jiný nádech a energii.

Méně je někdy více

Pokud si nepotrpíte na rozvěšování obrazů nebo jich nemáte tolik, abyste je mohli dát do každé místnosti v hojnějším počtu, nevadí. I jeden menší obrázek postačí. V případě, že si koupíte nebo dostanete jeden menší obraz a rozhodnete se jej pověsit na svou zeď, určitě ho umístěte nad nějakou skříňku, komodu nebo obývací stěnu s televizí. Pokud bude obraz nad nějakým kusem nábytku umístněný ve středu, vytvoří to velmi zajímavý kontrast a vůbec nebude vadit, že je pouze jeden.

obrzok_u.3.png


dovido.cz

Velké obrazy patří do ložnice

V případě, že si chcete pověsit pouze jeden obraz, ale za to pořádně veliký, je nejlepší dát ho nad postel po ložnice, popřípadě nad pohovku do obývacího pokoje. Stejně tak můžete naložit i s plakátem. Velký obraz je poměrně výraznou dekorací, a proto by se neměl nacházet v místnosti, kde už máte více zdobících předmětů. Pak by se jeho význam zbytečně překrýval s ostatními předměty.

Pohrajte si se stejnými náměty

Jste hraví a vynalézaví a máte rádi extravaganci? Pak zvolte více menších obrazů se stejnými nebo podobnými motivy. Tyto obrazy na stěnu rozmisťujte blízko sebe a pohrát si můžete s úhlem zavěšení. Klidně mohou být jeden či dva kousky pověšeny trošku šejdrem, jako by to vypadalo, že právě padají. Pokud máte dva obrazy se stejným námětem, dejte je vedle sebe tak, že jeden bude na výšku a druhý na šířku přímo vedle něj.

Ne vždy musí viset

Jestliže jste si obrazy zamilovali, ale nechce se vám vrtat do stěny, nevadí. Větší kousky můžete klidně jen opřít o poličku či komodu a nechat jej jen tak ležet. Velký obraz můžete nechat klidně i v obýváku na zemi jen tak ledabyle položený a opřený o stěnu. Bude to vypadat trošku rebelsky, ale návštěvy budou zírat, jak hezky si umíte pohrát s detaily.

Dejte šanci obrazům!

Tagy: 
Související články