Krásný zadek nebudeš mít zadarmo. Zpevni ho turistikou!

penzion.cz
Komerční článek
|
14. 09. 2020
|
Cvičení ve fitku ti nic neříká, v plavkách se stydíš a nedokážeš odolat lákání zmrzliny z hlubin tvého mrazáku? Krásná postava není zadarmo, ale nemusíš se kvůli tomu dřít, stačí jen občas vyrazit na pořádný výlet!

Pro udržení krásné postavy není nic lepšího než pravidelný pohyb. Pokud nepatříš mezi příznivce hromadných lekcí a cvičení doma tě taky neláká, můžeš spojit příjemné s užitečným a vyrazit na pěší túru do přírody. Vem kamarádky, přítele a nebo jeď jen tak sama. 

A kam se vydat? Klidně můžeš objevovat nejbližší okolí tvého domu, ale pokud tě lákají nové zážitky, nech se inspirovat.

Velké oblibě se v posledních letech těší různé poutě. Asi nejznámější je poutní cesta k ostatkům svatého Jakuba do Santiaga de Compostela. Možná tě překvapí, že část cesty vede i po našem území. Nemusíš být věřící a už vůbec nemusíš dojít až do Španělska, ale rozhodně se po trase můžeš vydat na dlouhou procházku spojenou s návštěvou zajímavých památek. Asi nejoblíbenější úsek trasy vede z Brna přes Rajhrad a Židlochovice až do Mikulova, kde se svatojakubská cesta napojuje na rakouskou stezku. Trasa měří zhruba padesát kilometrů a celou jí můžeš zdolat za tři dny. Ubytování v Brně najdeš snadno, po cestě můžeš přespat třeba v rajhradském klášteře a nebo v některém z penzionů na jižní Moravě.

p6280207.jpg


penzion.cz

Pokud je pro tebe svatojakubská stezka příliš snadná, zvol některou z procházek po českých horách. Skvěle zpevnit a protáhnout svaly můžeš třeba na nejkrásnější hřebenové túře v České republice, která vede přes Jeseníky. Začátek trasy je u sedla Skřítek a konec trasy je na Ramzovském sedle. Při pobytu v Jeseníkách si užiješ pěkného převýšení, ale za odměnu na tebe čekají krásné výhledy do krajiny a bohatá flóra. Během třídenního výletu vystoupáš na Praděd a v nohách budeš mít na konci cesty přibližně 50 kilometrů.

Možností, kde si zpevnit tělo chůzí je v Česku nekonečně mnoho. Díky klubu českých turistů máme jedny z nejlépe značených turistických tras na světě. Kam vyrazíš za zážitky je jen na tobě!

 
Související články