Jak poznáte, že potřebujete instalatéra?

Shutterstock
Komerční článek
|
25. 09. 2022
|
Práce instalatéra je rozmanitá a opravdu dobrý s zručný instalatér zvládne vyřešit i problémy, které byste nečekali. Přesto je dobré vědět, kdy byste se měli poohlédnout po dobrém instalatérovi.

Jsou situace, které dokážete s přehledem vyřešit sami, ale občas nastane krize a pak je vhodné vědět, na koho se obrátit. V článku najdete několik situací, ve kterých se vyplatí sáhnout po telefonu a rychle si objednat odbornou pomoc. A které to jsou?

Kdy je třeba volat instalatéra? 

NEMÁTE VŮBEC ŽÁDNOU VODU

Pokud se probudíte a z kohoutku nedostanete nic kromě kapání, měli byste zavolat sousedům a instalatérovi. Ať tak nebo tak, instalatér vám může pomoci zjistit, kde je zakopaný pes. A čím to může být? Zamrzlé potrubí, velké netěsnosti, problémy s vodovodním potrubím a další mohou způsobit ztrátu vody. V tuto chvíli je ideální, pokud máte instalatéra na rychlé volbě, nebo vám může pomoci instalatér pohotovost Praha. Garantují příjezd do šedesáti minut a na svou práci poskytují záruku. 

NEMÁTE HORKOU VODU

Je normální nemít žádnou horkou vodu poté, co si děti dají hodinovou sprchu, ale není v pořádku, když trvá několik hodin, než se voda ohřeje, ať se děje cokoliv. Profesionální instalatér dokáže určit i příčinu výrazných teplotních výkyvů. 

VÁŠ OHŘÍVAČ VODY SE POTÍ

Ohřívač vody, který se potí nebo „pláče“, je často známkou pomalého, ale trvalého úniku. Mnozí z nás to poprvé objeví, když potřebujeme zkontrolovat kontrolku nebo když se musíme přiblížit k ohřívači vody a všimneme si, že země je trochu vlhká. Malé úniky pocházejí z prasklin v potrubí nebo plášti a nakonec povedou k větším problémům. 

MÁTE NÍZKÝ TLAK VODY

Když je to baterie v jedné koupelně, může to být něco tak jednoduchého, jako je ucpaný perlátor. Pokud čištění perlátoru nepomůže nebo pokud je nízký tlak ve více než jednom dřezu, můžete mít mnohem závažnější problém, který se skrývá pod povrchem. 

Co byste neměli podcenit? 

KOHOUTKY KAPOU A KAPOU

Pokud z vaší sprchy kápne jen 10krát za minutu, platíte za dalších 1 900 litrů vody každý rok. Možná jste plánovali opravit ten kapající dřez, jakmile budete mít čas. Než se nadějete, uběhnou měsíce a problém přetrvává. Pro tyto malé problémy je moudré zavolat instalatérovi, když to nemůžete opravit nebo když máte na seznamu pro instalatéra už pár věcí. 

TOALETA PROTÉKÁ

Pokud vám záchod začal téct ihned po spláchnutí, pravděpodobně dochází k ucpání. Dobrý, profesionální instalatér by měl rychle dorazit, aby určil problém a pomohl zabránit tomu, aby se opakoval.

Tagy: 
Související články