Dámská degustace vín pod taktovkou Messiho

annovino.cz
Komerční článek
|
15. 10. 2020
|
Víte, že ženy mají lépe vyvinutý čich a chuť než muži a jsou daleko vnímavější a citlivější? Také proto by ženy měly vybírat víno na oslavy. Degustace, kterou pořádá lednické vinařství ANNOVINO, je proto určena výhradně ženám.

Ochutnávky vín se konají přímo v krásných prostorách známého vinařství a pod vedením charismatického mladého odborníka Jana Koubka, který si z pracovní stáže v Jihoafrické republice dovezl přezdívku Messi. Proč zrovna Messi se můžete zeptat osobně na degustaci.

Účastnice se během této degustace naučí pracovat se svými smysly a rozvíjet je, ochutnají více odrůd a stylů vína, a díky tomu objeví právě to víno, které jim sluší (a chutná) nejvíce. Kromě uvolněné atmosféry a sympatického průvodce se dočkají také ochutnávky některých unikátních specialit, jak se tak říká – z pod pokličky.

img_6711.jpg


annovino.cz

Během dvou hodin degustace rovněž padnou některé mýty, které o vínu kolují. Dámy se tak například zbaví předsudků ohledně vín se slabším zbytkovým cukrem a přijmou fakt, že po vínu se na váze nepřibírá, a že sklenka denně není v rozporu se zdravým životním stylem – ba právě naopak!

Jan Koubek (26)

Absolvent Mendelovy univerzity v Brně, oboru vinařství, v současné době vedoucí technolog v ANNOVINO LEDNICE, se kterým spolupracuje již 7 let. Díky důvěře majitelů tohoto vinařství a jejich dlouhodobé úspěšné spolupráci mohla vzniknout Koubkova vlastní řada vín nazvaná „Mladý enolog Jan Koubek“. Tato vína jsou přesným odrazem jeho stylu - charizmatická, svěží, odrůdově typická, ovocitá a s příjemnou mineraliltou. Mimo to Jan Koubek vlastní také „mikrobutikové vinařství“. Své zkušenosti často sbírá na zahraničních stážích.

img_8604.jpg


annovino.cz
Tagy: 
Související články