Vyhlaste stopku podzimním splínům – 8 tipů, jak spolehlivě zahnat chmury

redakce
Komerční článek
|
14. 12. 2019
|
Vyškrábete se z postele, rozhrnete závěsy a vidíte šedivé nebe. S nejvyšší pravděpodobností ještě tmu. Je poledne, z okna hledíte na šedivé nebe. Odpoledne je, jak jinak, než šedivé, a ani se nenadějete, je zase tma. Zkrátka podzim.

Zachumlat se do deky a vylézt až na jaře – i to může být řešení, jak se přenést přes monotónní počasí a utéct před podzimními plískanicemi. Ale jsou i příjemnější možnosti, jak se s chladným počasím popasovat a vyhrát nad chmurnou náladou. Rozhýbejte ztuhlé prsty, nasaďte úsměv a vykročte vstříc požitkům, které vám pomohou podzim přečkat s potěšením.

1 knížka je málo, 10 je moc

Odtrhněte zraky od šedivých mraků a začtěte se. Jestli nejste zarytí čtenáři odkládající knihu týden co týden přelouskanou, bude doslova pár knih na seznamu tak akorát. Připravte si tolik čtiva, aby vás množství dokázalo namotivovat číst pravidelně, ale ne příliš, aby vás neodradila „výzva“ s cílem přečíst polovinu knihovny. Požitek by měl vítězit nad výkonem a duševní naplnění nad vyčerpáním.   

book.jpg


redakce

Pozdrav Slunci, ať je schované kdekoliv

Jóga jednoznačně pomáhá k vnitřnímu uklidnění a pozitivnímu naladění. Obecně ovlivňuje spoustu fyzických i psychických funkcí. Přispějte k lepšímu dni alespoň krátkým ranním rituálem a zacvičte si sestavu Pozdrav Slunci o několika málo prvcích. I ty vás příjemně protáhnout a nabudí na další procesy. Třeba se příště pustíte i do delší sestavičky.

Sauna a další wellness procedury

Utečte před zimou do sauny a prohřejte si kosti ve vířivce. Existuje dnes několik typů saun, které vám pomůžou zapomenout na svištění meluzíny a naopak vás načerpají energií. Ke správnému resetu vám pomůže i masáž nebo kosmetické procedury. Kdy jindy, než v předvánočním shonu si tento relax dopřát? Vyškrtněte si proto v diáři určitý čas pro sebe a neustupujte, ani kdybyste kvůli tomu měli oželit jeden druh cukroví.  

Polévka je grunt!

Poshánějte novou inspiraci, ať se máte do jara čím zahřát. Na podzim a v zimě vás potěší zejména ty hutnější a kořenitější polévky. Skvělou volbou jsou jak husté krémové polévky ze zeleniny tak luštěninové polévky. Zkuste například marockou hariru, květákový krém s kokosovým mlékem a pískavicí anebo pořádnou českou gulášovku. Napadají vás další tipy? Tak šup s nimi na papír!

Pravidelné procházky

Ať chceme nebo ne, tělo se přizpůsobuje přírodním cyklům. Momentálně se příroda uchyluje k odpočinku. Možná proto cítíte potřebu zvolnit a zběsilé cvičení vyměnit za klidnější režim. Neměl by být ale tak klidný, abychom na jaře neměli problém vejít se do svých oblíbených šatů. Vyskočte ven a projděte se tichou přírodou. Vedle pohybu dostanete příjemný bonus v podobě hlubokého zklidnění mysli.

Domácí aromaterapie

Útulnější atmosféru domova pomůže vykouzlit aroma hřejivých tónů vanilky, skořice nebo směsi koření. Příjemné přivítání v podobě vůně linoucí se z difuzéru můžete kdykoliv posílit aroma vosky určenými pro aromalampy, olejíčky anebo svíčkami, které navíc vykouzlí přítmí vhodné pro dokonalý odpočinek.

Grog není jen rum s horkou vodou

Čaj je na zahřátí super, ale někdy příjemně potěší trochu říznější horký drink. Základní receptura grogu tkví jednoduše v zalití rumu horkou vodou a ozdobení citronem. Pokud upřednostňujete sladší chutě, sáhněte například po horké griotce. Skvělou chuť zaručí likér s opravdovou višňovou šťávou Božkov Griotte. K dokonalosti stačí přidat sušené nebo naložené višně. Kouzlit se dá i s dalšími lihovinami. Zkuste i hořkobylinný likér nebo další ovocné likéry. Fantazii se meze nekladou.

bozkov_griotka_drink_lahev_3.jpg


redakce

Chumlejte se a mazlete se

Když už na tulení s dekou přece jen dojde, nestyďte se sáhnout po extrémně hebkých a měkkých dekách s hřejivou příměsí. Pohlaďte tělo a pohlaďte i své smysly. Sametovou jemností vás dostane i příjemný detail ve sklence v podobě likéru Baileys. K sehnání je i v čokoládovém provedení.

baileys.jpg


redakce
Tagy: 
Související články