Tipy (nejen) na podzimní výlety i ubytování, které si zamiluješ

bigstockphoto.com
Komerční článek
|
18. 11. 2020
|
Co takhle vydat se do přírody nebo prozkoumat česká města? Všude kolem nás je spousta krás, tak proč sedět doma a nudit se? Vezmi partnera nebo kamarádku a pojeďte na výlet třeba do Náchoda, Pece pod Sněžkou nebo do Jičína!

Vzhůru na Broumovsko

Česko je úžasně bohaté na přírodní památky i historická města. Najdi si ubytování Náchod, které tobě a tvému spolucestujícímu bude vyhovovat, a pak už si jen naplánujte výlet. Naším horkým favoritem v téhle lokalitě je:

Broumovsko – tenhle region na česko-polském pomezí se pyšní fascinující chráněnou krajinnou oblastí. Ke zdejším lákadlům patří hlavně Broumovské stěny a Adršpašsko-teplické skály. Ty první zmíněné nejsou tolik známé, ale zdejší roztodivná skaliska a skalní útvary za výlet opravdu stojí. Ty druhé zmíněné jsou známé až notoricky, ale když se k nim vydáš mimo víkendovou špičku, určitě si to tu užiješ bez davů lidí.

Česká Skalice – nenápadné městečko ve východních Čechách zatím znají především milovníci literatury. Pokud se chceš trošku vzdělat nebo sis oblíbila Boženu Němcovou, vyjeď si právě do Skalice. Tady tě může ohromit Muzeum Boženy Němcové, což je nejstarší české literární muzeum. Má tři stálé expozice a uvidíš, že tu získáš spoustu vědomostí.

Peklo u Nového Města nad Metují – jestli si spíš chceš udělat procházku přírodou, zamiř do Pekla u Nového Města nad Metují. Jakkoli děsivě název tohohle místa zní, je tu krásně. Můžeš tu nachodit 11 kilometrů po známé trase a zastavit se na úžasných vyhlídkových místech. Dohromady i se zastávkami ti to zabere asi 4 hodiny. Ideální!

bigstock-220953394.jpg


bigstockphoto.com

V Peci pod Sněžkou je krásně vždycky

Možná tohle maličké městečko v srdci Krkonoš znáš jen proto, že se tu báječně lyžuje. Ono a jeho okolí ale má co nabídnout, i když zrovna není sníh. Koukni na ubytování Pec pod Sněžkou a pak se vydej na některé z těchhle míst:

Sněžka – pochopitelně, nejvyšší horu České republiky nemůžeš vynechat. Budeš z ní mít krásný výhled jak na českou, tak na polskou stranu.

Karpacz – vezmi auto a přejeď hřeben. Udělej si výlet do polského městečka Karpacz, kde stojí obdivuhodný kostel Wang, který se sem po vodě dostal až z Norska. Rázem se ocitneš ve Skandinávii!

Janské Lázně – když se budeš chtít podívat do lázní, neváhej a jeď do „Jánek“. Jednak se tu můžeš projít po městě a jednak nad městem stojí relativně nová stezka v korunách stromů s fantastickým výhledem na okolí.

Do (Českého) ráje!

Jičín, to je město pohádky. Rumcajs a Manka k němu neodmyslitelně patří, stejně jako nedaleký Český ráj. Vyber si ubytování Jičín a pak honem ven!

Hrad Trosky – tenhle hrad patří k těm nejnavštěvovanějším místům v Českém ráji. A není divu, jde o lokalitu s úžasnou a nenapodobitelnou atmosférou. Z hradu ze 14. století už opravdu zbyly jen trosky, nicméně pohled na ně je krásný z výšky i z pevné země pod nohama. Přesvědč se sama!

Drábské světničky – bývalá skalní pevnost se těší značné oblibě u malých i velkých. Už samotná procházka a „prolézání“ skalami je fajn. Když k tomu připočteme výhled po okolní krajině, je to bez debat. Sem musíš!

Prachovské skály – stará dobrá klasika, která však nikdy neomrzí. To jsou Prachovské skály. Pískovcové skalní město si můžeš projít po malém a velkém okruhu. Nakonec je tu i okruh pro kočárky, kdybys chtěla cestovat s dítkem. My ale vřele doporučujeme projít naprosto všechno a prošmejdit každý (povolený) kout. Je tu nádherně!

Základem úspěchu je ubytování

Počasí na výlet neovlivníš, ale o co se zasloužit můžeš, to je ubytování. Vyber si ho přesně podle svých představ, hotely a ubytování + Hotely.cz ať máš jasno.

Související články