Proč byste měli navštívit Yellowstone? Tenhle americký park vás nadchne!

CK Go2
Komerční článek
|
07. 04. 2020
|
Jezera, kaňony, řeky, pohoří, vodopády, stáda volně žijících bizonů... V NP Yellowstone, nejstarším národním parku světa, najdete všechno, co byste od divoké americké přírody mohli čekat.

Jak si nejlépe naplánovat návštěvu parku jsme zjišťovali od Kláry, která v cestovní kanceláři Go2 pomáhá klientům naplánovat ty nejlepší cesty na sever USA a do Kanady.

Počkejte si na gejzír

Yellowstone je známý pro své gejzíry, horké prameny, travertinové terasy a barevné vodní nádrže. Díky mikroorganismům,  v nich působících, se tak mohou předhánět v dechberoucích kombinacích jasných barev.

A není divu, že se zrovna zde vyskytují v takové koncentraci. Yellowstone je svou rozlohou 9 000 km2 největší aktivní termální oblastí na světě a tisíce unikátních hydrotermálních jevů nepřestávají fascinovat jak návštěvníky, tak geology a přírodovědce.

Nejznámějším gejzírem, který nesmí chybět v žádném itineráři, je Old Faithful. Jak jeho název napovídá, je opravdu “starý věrný” a k erupcím dochází každých 60 až 110 minut. Sloup horké vody vychrlí během 1.5 až 5 minut do výšky až 55 metrů.

Na cestě k němu narazíte na mnoho dalších, pojmenovaných i bezejmenných gejzírů a další neuvěřitelné výtvory přírody. 

yellowstone7.jpg

Národní park Yellowstone je jedním z nejkrásnějších míst v USA.
CK Go2

Grand Canyon severu

Každému, kdo se chce do parku vydat, doporučuje Klára z cestovní kanceláře Go2 strávit nějaký čas obdivováním zdejšího Velkého kaňonu. Známější je Grand Canyon v Arizoně, tento ale rozhodně stojí za vidění. Grand Canyon of the Yellowstone dal dokonce název celému národnímu parku, protože okolní skaliska kaňonu jsou zbarvená žlutě.

Nádherný výhled na divokou řeku i vodopád, kterým se masy vody řítí do propasti, je z vyhlídky Artist Point.

TIP! Poznejte Yellowstone i další skvosty severozápadu USA se zkušeným průvodcem  na zájezdu do USA a Kanady s CK Go2.

yellowstone3.jpg

Vydejte se do Yellowstone, je to nezapomenutelný zážitek!
CK Go2

Nečekaní cestovatelé

Že v Yellowstone žijí velká stáda volně žijících bizonů jsme už zmínili, nepředstavujte si je ale jenom pasoucí se na planinách. Často vás překvapí i na méně vhodných místech, jako například když se rozhodnou cestovat po silnici, zastaví na čas dopravu a všichni si musí počkat ve vytvořené zácpě (anglický výraz traffic jam tu místní upravili a takové situace označují za bison jam). 

Na druhou stranu, Yellowstone je jediným místem, kde bizoni žijí nepřetržitě už od pravěku, a jako návštěvníci jejich území bychom je měli respektovat, obdivovat a rozhodně jim nepřekážet.

Yellowstone je také jediným parkem mimo Aljašku, kde žije medvěd grizzly. Toho zřejmě nepotkáte na silnici, ale na toulkách parkem jej při troše štěstí zahlédnout můžete.

Yellowstone je nádherný ve všech ročních obdobích. Pokud se rozhodnete vyrazit v sezóně, kdy je v parku rušno (tedy zejména v červenci a srpnu), nenechte se odradit davy návštěvníků u těch nejznámějších přírodních krás. Park je obrovský a většinou bude stačit přejet kousek jinam nebo dokonce jenom poodejít od největších skupin. Jen malé procento lidí se vydá od auta na chůzi delší než 15 minut. Přeci jen, jsme v Americe,  většina lidí je zde zvyklá spíš jezdit autem než chodit, takže i po dvacetiminutové procházce můžete být na nádherných místech téměř sami.

 

Související články