Jak získat více prostoru v malém bytě? Řešením jsou věšáky!

Alza
|
02. 10. 2022
|
Malé byty neoplývají právě velkým množstvím úložných míst. A uspořádat věci tak, aby interiér vypadal prostorně a uklizeně, dá někdy pořádnou fušku. Když pak přijede návštěva nebo potřebujete rychle uklidit, je to nadlidský úkol. V dnešním článku vám poradíme, jak ušetřit spoustu místa díky věšákům.

Stojanový, nebo na zeď?

Mezi volně stojícími a přivrtanými věšáky je spousta rozdílů a řadu z nich hraje zásadní roli právě při práci s prostorem. Volně stojící věšáky často zabírají mnohem více místa. Čím více do prostoru je posunete, tím více vám ho spolknou. Jejích nevýhodou je také fakt, že při častém a velkém náporu se jednoduše začnou kývat a jakákoli oprava je prakticky nemožná. Tím získáváte nespolehlivý kus nábytku, který žere místo a akorát vás rozčiluje.

Oproti tomu věšák přivrtaný ke zdi má prakticky nekonečnou životnost a vždy je na svém místě. Zabírá jen tolik místa, kolik mu dovolíte. Navíc se pod ním snadno uklízí a můžete ho umístit prakticky kamkoli.

Dveřní věšák

Variantou věšáku na zeď je věšák na dveře. Díky dvěma háčkům ho snadno zaháknete za horní okraj vstupních dveří a vytvoříte tak úložný prostor třeba na vnitřní strašně dveří od koupelny, komory, ložnice nebo na něj prostě je pověsíte utěrku v kuchyni. Má mnoho využití, nezabere mnoho místa a nevyžaduje náročnou instalaci. Jen zaháknete a už fungujete.

Do předsíně

Věšák v předsíni je prakticky nutnost. Díky němu máte hned u vstupu pořádek a víte, kde co najdete. Do malých předsíní se věšák na zeď hodí naprosto dokonale, protože nezabere mnoho místa a vy můžete chodbou pohodlně projít, aniž byste se čemukoliv vyhýbali. Věšák dobře poslouží i pro zavěšení vaší kabelky, deštníku nebo třeba šály.

Do koupelny

Koupelnový věšák pojme všechny ručníky, župany i kosmetické taštičky. Místo, abyste zarovnávali celou pračku, jednoduše svou kosmetiku zavěsíte na stěnu nebo vnitřní stranu dveří. Svoje věci tak máte neustále po ruce a nezabíráte mnoho prostoru.

Do ložnice

Věšák v ložnici hravě nahradí obrovskou šatní skříň, která by vám jinak zabrala půlku pokoje. Pojme vaše oblečení, doplňky, kabelku i saténový župánek.

Ať už se rozhodnete využít věšáky kdekoli, pokaždé vám ušetří spoustu místa i času. Místo zdlouhavého úklidu jen věci navěsíte na jejich háčky a máte hotovo.

Tagy: 
Související články