Trendy ve špercích pro zimu 2021/2022: Stříbrné náušnice

https://unsplash.com/photos/T_ToOhpnJk4
Komerční článek
|
25. 10. 2021
|
Chceš se v zimní sezóně skutečně blýsknout? Pak by tvému hledáčku neměly utéct trendy ve špercích, které letos vsází na stříbro a maxi provedení náušnic, náhrdelníků, řetízků, prstenů i náramků. Slyšela jsi už o mono náušnicích?

Jít s dobou znamená sledovat trendy

Pokud nechceš zaspat dobu a ztratit přehled o tom, co v současnosti frčí, vyplatí se čas od času zkontrolovat, co je trendy. Budeš vědět, jaké materiály jsou cool, které barvy hrají prim a jakých kombinací není proč se bát. Vzhledem k tomu, že se módní trendy mění neskutečnou rychlostí, není nic neobvyklého na tom, že se začnou opakovat. Rozdíl je v tom, že se oblečou do jiného kabátu. A právě toto by ti nemělo uniknout.

Stříbro a stříbrné náušnice zažívají v zimní sezóně 2021/2022 renesanci

Stříbrná barva je zkrátka nadčasová. Je jednoduchá a elegantní, takže ji snadno zkombinuješ se sportovním outfitem, streatwear oblečením, ale vyrazit v ní můžeš klidně i do divadla, na schůzku nebo na svatbu.

Stříbro je drahým kovem, jehož pořízení tě ovšem finančně nezruinuje. Za pár stovek uděláš parádu s dokonalými stříbrnými náušnicemi, které mohou zdobit třeba průsvitné či barevné zirkony. A pokud toužíš po skutečně glamour vzhledu, měla bys sáhnout po stříbrné soupravě šperků se třpytivými krystaly Swarovski.

victum-stribrne-nausnice-visaci-s-krystaly-swarovski-ab-efekt-kyticka-31130-2.jpg


Stříbrné extravagantní náušnice

Jaké tvary a provedení náušnic jsou k vidění i na přehlídkových molech

Trendy v módě, ale i ve špercích obvykle určují společnosti s věhlasnými jmény. Určitě znáš Diora, Chanel, Simone Rochu, Gucci nebo třeba Choker. Ti a mnozí další letošní zimní sezóně nadiktovaly především maxi provedení a zákaz ostychu nad výrazností.

Nestárnoucí perlové náušnice

Zatímco dříve perly nosily zejména konzervativnější dámy zralého věku, dnes je najdeš na uších, zápěstí i krku mladých holek. Stříbrné náušnice mohou být doplněny dokonale kulatou perlou nebo perlou nepravidelných tvarů. Výraz jim dodá například zdobení drahým kovem s kameny nebo kombinace s blyštivými krystaly.

Vybírat můžeš z perel světlých i tmavých. Zatímco světlé perly patří ke stálicím a odkazují spíše k jemnosti, tmavé perly upoutají svojí netradičností. Víš, že každá barva perly má určitý symbolický význam?

  • Bílá – symbol štěstí, krásy a úspěchu,
  • modrá – přináší lásku,
  • černá – symbol luxusu, úspěchu, tajemství,
  • růžová – typická pro něžnost, lásku a ochranu,
  • šedá – symbolizuje velkorysost a šlechetnost,
  • zelená – je symbolem naděje a nového začátku,
  • fialová – je barvou moudrosti.

Perlové náušnice můžeš nosit jak v podobě pecky, tak závěsné. Nejbezpečnější zavírání představuje u stříbrné náušnice s perlou šroubek. Pokud chceš vyrazit v náušnicích, které nosí i modelky na přehlídkových molech, vsaď na stříbrné kruhy s přívěskem říční perly.

Květinové náušnice, motivy ovoce i zvířat

Asi každé ženě se v zimě zasteskne po letních teplotách, zářivých barvách a bezstarostnosti, která se s tímto ročním obdobím pojí. I tato témata designérům vytanula na mysli, a tak do kolekcí stříbrných šperků zahrnuli květinové náušnice a náušnice či přívěsky s motivy ovoce a zvířat. Typickým letním ovocem je bez pochyby ananas, takže se klidně může objevit jako přívěsek na náušnicích či řetízku. Na uchu se ti může zase posadit třeba stříbrná vážka s bílými krystaly.

Květinové náušnice můžeš nosit v nejrůznějších velikostech. Pozornost rozhodně upoutají velké květy, které se ti budou houpat na uchu. Pokud preferuješ spíše praktičnost, sáhni po menších květinových náušnicích vyrobených z krystalů Swarovski, které na sebe strhnou pozornost oslnivými odlesky.

victum-34298_stribrne-nausnice-pecka-se-zirkonem-bila-vazka-11139-1.jpg


Jemná stříbrná vážka

Řetězy a řetízkové náušnice

Zima 2021/2022 se rozhodně ponese ve znamení řetězů a řetízků v jakékoliv podobě. Na krku klidně můžeš nosit řetěz, který připomíná zámek na kolo. V uších se ti mohou pohupovat dlouhé náušnice z jemného řetízku, nebo řetízkové náušnice, které vypadají jako střapce. Vsadit můžeš i na maximální provedení, které se skládá z několika velkých ok řetězu. Pamatuj, že čím masivnější řetěz bude, tím více vynikne.

Mono náušnice

Horký trend, který velí, abys v uchu nosila jen jednu velkou a výraznou náušnici. Vybírej však takovou, která je lehká a nebude ti zbytečně vytahovat ušní dírku. Tvar náušnice by měl lichotit tvé tváři.

victum-36548_stribrne-nausnice-visaci-s-krystaly-swarovski-bile-vlnky-31175-1-krystal.jpg


Nosit můžeš obě, ale i jedna udělá parádu.

Obručové a kruhové náušnice

Zelenou v nadcházející sezóně rozhodně dostanou kruhy a obručové náušnice. I tady platí, že čím větší, tím lepší. Stříbrné náušnice v podobě velkých kruhů mohou být doplněny třeba perlovým přívěskem. Kruhové provedení náušnice může zdobit dokonce i celý ušní boltec. Tyto náušnice pak připomínají trošku futurismus. Z kroužků stříbrných náušnic mohou viset i jemné řetízky.

Náušnice s krystaly

Klasikou jsou náušnice s krystaly. V současném podání jsou v kurzu především ty velké a masivní. V uchu můžete nosit závěsné náušnice, ale také pecky se třpytivými kameny. Z krystalů může být vytvořen i glamour závěs nebo třeba okvětní lístky květiny.

victum-28484-1_stribrne-nausnice-visaci-s-krystaly-swarovski-ab-efekt-kyticka-31130-2.jpg


Oslnivý lesk krystalů Swarovski

Výrazné a masivní náušnice nejsou pro žádné stydlivky

Letošní zimní kolekce stříbrných náušnic i stříbrných souprav šperků se přiklání především k extravaganci a neotřelému výrazu. Klidně sáhni po masivních kruzích, dlouhých řetízcích nebo perlách zdobených kovem. Nezapomeň, že šperk by měl vyvolat údiv okolí, takže se připrav na to, že budeš středem pozornosti.

Použité zdroje: zdroj 1, zdroj 2 , zdroj 3, a zdroj 4.


Související články