Světové celebrity a jejich prsteny s drahokamy: vyberte ten pravý pro vás a buďte jako ony

eppi.cz
Komerční článek
|
30. 11. 2020
|
Drahokam vždy dodá všem šperkům punc luxusu. A jinak tomu není ani u prstenů. V dnešní době se dává důraz na minimalismus a prsteny s výraznými kameny jsou spíše v menšině. A to je velká škoda. Představíme vám čtveřici nejcennějších drahokamů a poradíme, který se bude nejlépe hodit právě k vám.

Barevná třpytivá trojice

Safír, rubín a smaragd. Hned po diamantu je tato trojice považována za nejvzácnější a nejcennější drahokamy. Od nepaměti mají své čestně místo v korunovačních klenotech nebo zásnubních prstenech a mezi zlatníky jsou označovány za nejoblíbenější kameny používanými ve šperkařství. Takovými samozvanými ambasadory prstenů s barevnými drahokamy se často stávají slavné osobnosti.

Zásnubní prsten princezny Diany a Kate Middleton

Obrázek temně modrého safíru obklopený drobnými čirými diamanty po zásnubách v anglické královské rodině obletěl celý svět. Po takovéto slávě stoupl zájem o zásnubní prsteny se safírem téměř okamžitě.

Safír je mimo zásnubní drahokam také drahokamem moudrosti a daruje se často k promoci či maturitě. Pokud bychom se chtěli držet znamení zvěrokruhu obzvlášť podpůrně působí safír na ženy ve znamení Býka či Panny. Prsten se safírem je velmi oblíbený pro svou typickou barvu. Nemusí to být ale vždy modrá. Známý je také bílý nebo růžový safír.

Sytě zelený smaragd podle Jacquelin Kennedy

Prsten se smaragdem je opět jeden z nejcennějších šperků, který může žena nosit. Smaragdy skvěle souzní s tmavými vlasy, lehce opálenou pletí a smaragdové náušnice nádherně zvýrazní zelené oči. Prsteny ze zelenými kamínky jsou krásné i pro běžné nošení. Solitérní drobný smaragd v stříbrném lůžku nebo prsten v halo stylu, kdy je temně zelený drahokam obklopený drobnějšími diamanty či zirkony působí velmi elegantně.

jsmekocky2.png


eepi.cz

Zásnubní prsten se smaragdem a diamantem zdobil také celý život Jacquelin Kennedyovou a smaragd je mimo jiné i kámen měsíce května a znamení Býka a Raka.

Zamilovaný rubín

Prsteny s rubínem jsou jedinečné a z naší barevné trojice prstenů s drahokamy ty nejromantičtější. Červená barva symbolizuje lásku a vášeň. Rubín je také drahokamem Lvů a Beranů a báječně se hodí k ženám se zrzavými vlasy. A taky k červenému koberci. Své o tom ví celebrity jako je Gwyneth Paltrow, Natalie Portman a další.

Pokud dostanete rubínový prsten od svého vyvoleného, můžete být hrdá na jeho vkus. Nejen, že červeným rubínem vyslovil svou pravou lásku k vám, ale věnoval vám právě jeden z nejcennějších drahokamů. Prsten s rubínem si nepředstavujte jen jako výrazný mohutný model, který milovala například Charlize Theron, ale i jemné a decentní samostatné kamínky nebo v kombinaci s čirými drahokamy ve tvaru květů.

Perla — přírodní drahokam

Jediným drahokamem, který nepotřebuje žádné úpravy jako je řezání a broušení jsou perly. Čistě přírodní plody perlorodek a mořských ústřic vznikají naprosto unikátně. Malé zrnko písku se v rozmezí 1 až několika desítek let obaluje uvnitř lastury perletí a vznikne čistá krása ve formě kulatého útvaru s jemnými odlesky. Zdobit vás potom může ozdobit na náhrdelníku, náramku a jako náušnice nebo prsten. Čistě bílé perly znamenají čistotu, nevinnost a nový začátek, černé zase bohatství a prosperitu.

jsmekocky3.png


eppi.cz

Největší slávu zažívaly v 90 letech minulého století a prosluly také díky hvězdám jako byla Audrey Hepburn nebo Coco Chanel. V dnešní době jsou perly lehce v ústraní, což je velká škoda, protože právě prsten s perlou působí na prstu velmi výjimečně. Milovnice tradičních šperků vybírají bílé perly posazené do zlaté obroučky, modernější variantou je kombinace bílého zlata či platiny s černou perlou s duhovými odlesky.

Související články