Midi nebo maxi? Jaké šaty nosit tuto sezónu?

answear.cz
Komerční článek
|
30. 09. 2022
|
Je ideální doba, kdy se můžete oblékat vzdušně, lehce a módně! Nejste si jisti, jaký střih vám sluší: mini nebo třeba maxi? Přečtěte si, co nosit tuto sezónu.

Jak si vybrat vhodné šaty na tuto sezónu?

Vhodný výběr outfitu nepochybně ovlivňuje vaši pohodu a sebevědomí. V době, kdy je na ramínkách obchodů mnoho vzorů a stylů dámských šatů https://answear.cz/k/ona/obleceni/saty, to však může být těžké. Jak si tedy vybrat dokonalý outfit? Zde je několik tipů! V první řadě se řiďte svým vlastním pohodlím a vkusem. Nenoste něco jen proto, že je to módní. Zkoušejte nové věci, ale ne násilím. Pozor také na materiál. Nejlepší šaty jsou vyrobeny z lehké a vzdušné bavlny, nemačkavého měkkého a elastického úpletu. Řiďte se také svou postavou a tím, zda chcete něco zakrýt nebo zvýraznit. Správný střih pomůže při modelaci postavy.

Mini délka šatů

Mini, které se skvěle hodí k letním šatům nad kolena, nosí mladší i starší ženy, zejména když je horko. Jsou spíše neformální, proto je nejlepší je zvolit na vyjížďky s přáteli do města, na pláž nebo na rande. Mini nejsou jen malé černé šaty, se kterými si tento střih spojujeme nejvíce. Kvalitní modely šatů jsou lněné nebo bavlněné a především vzdušné a na to se vyplatí vsadit. V současné době jsou oblíbené detaily jako objemné rukávy a volány, ale i vzor s drobnými květy. Létu vládne také oversize styl a modely s rozevlátým spodkem, který pomůže zakrýt masivnější boky. Mini je perfektní, když chcete ukázat své nohy. Pokud se stydíte tuto část těla odhalit, raději zvolte o něco delší střih – pod kolena. Tipy na léto: https://www.tyden.cz/rubriky/relax/jake-obleceni-si-vzit-na-dovolenou_552799.html.

Maxi šaty

Maxi šaty, které milují majitelky každé postavy, mohou nosit mladší i starší dámy. Jsou vzdušné, jsou spojené se slunnými dny a hodí se pro mnoho příležitostí: od venkovních rodinných pikniků až po elegantní výlety. Nízké i vysoké ženy je ochotně nosí, protože v nich budou vypadat skvěle. Nižší dámy by k nim měly přidat boty na vyšším podpatku, aby nenarušily proporce postavy. Oblíbený psaníčkový výstřih zeštíhluje krk a jemně zvýrazní poprsí. Zlákat vás může i střih s romantickým řasením, které dodávají stylingu dynamiku nebo ažurové vzory, které do outfitu vnesou boho atmosféru a jsou stále módní. Katana a tenisky s maxi šaty vytvoří sváteční look a sandály a slaměný klobouk (i v maxi verzi) jsou perfektními doplňky k přípravě stylového outfitu jako ze slunné Itálie. Sáhněte po modelech značek jako jsou Tommy Hilfiger či Guess https://answear.cz/m/guess.

maxi-saty.jpg


answear.cz

Šaty na chladnější období

Když přijdou chladnější, podzimní dny a lehké oblečení vystřídá teplejší, pak zvolte šaty s dlouhými rukávy. Tato sezóna bude velmi zajímavá, protože je rozmanitá. Módní šaty s dlouhým rukávem jsou jak oversize, tak přiléhavé modely, vyrobené z elastické látky. Obojí je oslavou ženskosti. Noste je ke kozačkám nad kolena, ať už zvolíte mini střih nebo ke kozačkám na širokém sloupku, pokud zvolíte maxi šaty. V sezóně podzim 2022 jsou obzvláště žádoucí šaty s dlouhými rukávy a propracovaným rozparkem.

Související články