Jaký snubní prsten vybrat k zásnubnímu prstenu?

savicki.cz
Komerční článek
|
23. 06. 2021
|
Pokud už na prsteníčku nosíte zásnubní prsten, na který se nejspíš nedokážete vynadívat, možná přemýšlíte nad tím, jaký snubní prsten k němu zvolit tak, aby spolu tyhle dva lesklé kroužky tvořily dokonalý pár. Přečtěte si pár tipů, díky kterým bude vaše rozhodování možná o trochu snadnější.

Výběr materiálu jako hlavní disciplína

Snubní prsten by měl bezesporu ladit s tím zásnubním. Tedy v případě, že je plánujete nosit společně. Měly by tak být podobné stylem i barvou. Častým faktem je to, že zatímco zásnubní prsten byl překvapením v krabičce, do výběru toho snubního už chcete zasahovat. Ačkoliv je nejčastější volbou při výběru prstýnků zlato, pozadu nezůstává ani chirurgická ocel nebo dokonce dřevo. Je třeba si ale uvědomit, že snubní prsteny mají tento významný den připomínat po zbytek života. Pokud máte v plánu prsteny nosit každý den a sundávat je jen minimálně, investujte tedy určitě do odolných a trvanlivých materiálů, jako je bezesporu právě zlato. Pokud nemůžete z různých důvodu prsteny nosit každý den, můžete sáhnout i po levnější variantě. Uvažujete nad tím, že si do prstýnků necháte vygravírovat třeba datum svatby? I zde záleží na zvoleném materiálu. Některým povrchům gravírování totiž příliš nesvědčí.

Stylově ruku v ruce

Zásnubní prsteny je dnes běžné ani po svatbě neschovávat do šperkovnic, ale dál nosit společně se snubními. Je tedy důležité brát zřetel na to, aby k sobě prstýnky ladily. Zejména jejich šíří, barvou, ale i stylovým provedením. Pokud máte v plánu volit oba snubní prsteny jako jednoduché kroužky bez aplikací, je téměř jedno, jaký zásnubní prsten už na vašem prstu čeká. Pokud ale významnost prstenu chcete vyobrazit i na jeho vzhledu, je dobré přemýšlet nad tím, zda bude vedle zásnubního prstýnku vypadat dobře. Zejména je třeba brát zřetel na to, aby třeba veliký kámen nepřekrýval celý druhý prsten nebo aby jeden kroužek nebyl příliš masivní oproti druhému úzkému a nenápadnému. Zkrátka by spolu prsteny měly jít ruku v ruce.

Myslete i na protějšek

Ačkoliv se pánský prstýnek obvykle volí až poté, co si vybere žena ten svůj vysněný, je vhodné, aby k sobě prsteny stylově ladily. I když je možné, aby měla měla žena prsten ozdobený kamínky a muž měl hladký kroužek, zbylé detaily by měly být podobné – například zkosení jeho hran, vybroušené linky nebo šíře.

Nechte si poradit

Ať už kupujete jakékoliv šperky, je vhodné se obrátit na odborníky, kteří ví, co dělají. Snadno vám tak s velikostí, stylem i materiálem poradí třeba online v obchodě SAVICKI, kde kromě nepřeberného množství prstenů můžete vybírat třeba i náušnice na svůj velký den.

Související články