Jak být šik na dovolené

Shutterstock
Komerční článek
|
22. 11. 2021
|
Chystáte se na dovolenou a už dopředu přemýšlíte, co si s sebou vzít, aby vám nic nechybělo, a jestli se to vůbec všechno vejde do kufru?

CK Blue Style vám přináší tipy, jak si zabalit a na co se zaměřit, abyste i na letní dovolené byla šik.

Starejte se o svou pleť

Stačí dlouhý let, jiné podnebí, voda, silnější sluníčko a naše pleť dostane pořádně zabrat. Proto i když si jedete na dovolenou pořádně odpočinout, péči o svoji pokožku nepodceňujte, naopak se o ni spíš starejte ještě pečlivěji, než když jste doma.

Je velice pěkné si na romantickou večeři obléknout společenské šaty, ale pokud vaše kůže bude rudě zářit spálením, ani ta nejkrásnější róba to nezachrání. Navíc všichni známe, jak umí být spálená kůže nepříjemně citlivá na jakýkoliv dotek. Proto si s sebou na dovolenou nezapomeňte vzít opalovací krém a pravidelně se mazat.

jsmekocky.cz_-_jak_byt_sik_na_dovolene_shutterstock_592075217.jpg


Shutterstock

K ušetření místa v kufru bývají velice výhodná malá balení různých krémů, pleťových masek a podobně. Nejčastěji se jedná o různé vzorky, které v průběhu roku sbíráme a šetříme si je právě na dovolenou. Ne vždy to však bývá dobrý nápad. Na nevyzkoušenou kosmetiku může vaše pleť reagovat podrážděním a různými vyrážkami, proto je lepší odlít si do malých lahviček již vyzkoušené produkty nebo si je koupit v malých cestovních baleních, která se již často prodávají. Dobré je vzít si s sebou nějaký mastnější krém na suchou pokožku, případně hydratační pleťovou masku.

Pleti může také pomoc, když během dovolené uberete na líčení. Konec konců opálení samo je krásnou ozdobou a netřeba ho překrývat nebo zvýrazňovat. Pokud se však cítíte lépe po alespoň lehké úpravě, je ideální místo make-upu použít BB krém s ochranným faktorem proti sluníčku. Vaše opálení může skvěle doplnit také rtěnka a řasenka, ale víc toho však opravdu není potřeba.

jsmekocky.cz_-_jak_byt_sik_na_dovolene_.jpg


Shutterstock

Nechte vlasy žít vlastním životem

Na letní dovolenou opravdu nemusíte brát fén, žehličku a lak na vlasy. V horkém letním počasí, které panuje ve většině destinací, jež CK Blue Style nabízí, vám vaše kadeře rychle a bez problému uschnou, navíc si tímto přirozeným sušením vaše vlasy odpočinou. A když si je během schnutí necháte zapletené ve volném copu, můžete se těšit na přirozené vlny, které byste doma zdlouhavě vytvářela pomocí kulmy. Ať už vlasy budete mít volně rozpuštěné nebo vyčesané nahoru můžete je doplnit ozdobnou čelenkou nebo šátkem.

Rozhodně si však nezapomeňte vlasy umývat po koupání v moři a starat se o jejich hydrataci. Sůl, ale třeba také chlor, vlasy vysušuje, proto je dobré si s sebou vzít kromě šamponu také kondicionér a výživovou masku. Velkým přítelem na cestách může být i suchý šampon.

V jednoduchosti je síla, i pokud jde o oblečení

Nevíte, jestli si vzít tyhle šaty nebo ty druhé? A jaké boty? Co kabelka? Pokud se chcete vyhnout složitému a zdlouhavému balení, řiďte se několika jednoduchými pravidly.

Za prvé: na dovolenou si berte oblečení, které skutečně nosíte. Pokud jste šaty už dva roky nevyndala ze skříně, protože vám nejsou pohodlné, na dovolené se to zázrakem nezmění a vy si je pravděpodobně vůbec neoblečete. Mnohem lepší je vzít si šaty, které máte ráda a jsou vám pohodlné.

Za druhé: pokud chcete, aby vám k sobě oblečení ladilo a mohla jste vytvářet nové a nové outfity, zabalte si třeba jen ve dvou až třech barevných škálách, které k sobě vzájemně ladí. Ostatní barevné tóny můžete zahrnout v doplňcích.

jsmekocky.cz_-_jak_byt_sik_na_dovolene_shutterstock_405447562.jpg


Shutterstock

Za třetí: vzdušné oblečení je často lepší než upnuté. Důležité je, aby vám byly šaty hlavně pohodlné, navíc i z volného dlouhého trička lze vykouzlit hezký a zajímavý outfit. Také se budete méně potit a k vaší pokožce se dostane více vzduchu. Samozřejmě je pochopitelné, pokud chcete během dovolené předvést svou štíhlou postavu. K tomu se však hodí dobře sedící plavky nebo večerní šaty. Přes den, pokud se zrovna neopalujete na pláži, je lepší chodit ve volných letních šatech nebo tílku a šortkách a samozřejmě nezapomínat na nějakou pokrývku hlavy a sluneční brýle.

Za čtvrté: síla je v detailech. Tím jsou myšleny různé šperky a doplňky. Nemusíte s sebou však mít celou šperkovnici. Nejlepší je vzít si pár oblíbených kousků, které budou ladit s vaším oblečením a obmění váš outfit. Často stačí vyměnit si náušnice a boty, místo klobouku si vlasy upravit do vkusného drdolu a z plážového outfitu přejdete hned k vizáži vhodné na romantickou večeři.

Malý tip na závěr: Pokud budete oblečení do kufru rolovat, nejen že ušetříte místo, ale také se vám spíš nepomačká.

jsmekocky.cz_-_jak_byt_sik_na_dovolene_2.jpg


Shutterstock

Vybrat a zařídit si dovolenou u CK Blue Style je snadné, stačí pár kliknutí a máte vyřešené letenky, ubytování, formu stravování a případně i program. Proto se ani s přípravou na dovolenou a balením nestresujte. Důležité je, abyste si odpočinuli a dělali to, co máte rádi. Nejhezčím doplňkem je totiž přirozený úsměv.

Související články